Referat fra instituttrådsmøte 27. mai

Tilstede: Trygve Brauns Leergaard, Kåre-Olav Stensløkken, Knut Rekdahl, Stine Marie Ulven, Julia-Kristina Madsen-Østerbye, Oline Marie Sæther, Benedicte Gråbø, Trude Abelsen, Lene Frost Andersen, Linda Helgesen, Rune Blomhoff, Herman Strøm (til sak 8/19), Kristel Skorge (til sak 8/19), Héla Soltani (referent)

 

Sak 7/19 - (V) Godkjenning av dagens innkalling og referat fra 7. mars 2019

Innkalling og referat ble godkjent.

 

Sak 8/19 - UiOs arbeid med åpen vitenskap v/ Kristel Skorge, Avdelingsdirektør v/ Avdeling for forskningsadministrasjon, UiO

Se presentasjon fra møtet

Momenter fra diskusjonen:

- UiO har i 2017 vedtatt endringer i CRIStin-forskriften som medfører at det nå er et krav om arkivering og åpen tilgang for forskningsartikler. Endringene kommer som et resultat av UiOs implementering av endringer i nasjonale mål og retningslinjer, samt innskjerping av krav fra Forskningsrådet og EU. I praksis betyr dette at våre forskere er pliktige til å laste opp «post print versjoner» (siste versjon etter fagfellevurdering) av samtlige publikasjoner via CRIStin. Det ble stilt spørsmål rundt hvordan embargoperioder og andre restriksjoner fra forlagene håndteres. Dette håndteres av Universitetsbiblioteket (UB). Alle avleveringer i DUO blir sjekket av UB og evt embargoperiode blir påført slik at våre forskere ikke trenger å vurdere dette før avlevering i DUO.

- Forhandlingene med forlagene har vært krevende. Etter hvert som UB inngår avtaler for Open Access-publisering med flere forlag vil informasjon om avtalene bli publisert her.

- Hvordan NFR vil følge opp Plan S er foreløpig uvisst, men vi vet at kravene om åpen publisering vil bli implementert i NFRs utlysninger i 2020 eller 2021.

 

Sak 9/19 - (O/D) Virksomhetsrapportering 1. tertial 2019 v/Lene og Trude

Ledelsesvurdering 1. tertial 2019 og økonomirapport 1. tertial 2019 ble presentert. Se vedlegg til innkallingen for utfyllende informasjon.

 

Sak 10/19 - (O/D) UiOs arbeid med å redusere midlertidighet 

Rektor har nedsatt en arbeidsgruppe som jobber overordnet med å finne hovedutfordringene i arbeidet med å redusere midlertidighet ved UiO og foreslå noen sentrale områder å konsentrere det videre arbeidet om. Status for arbeidet så langt er at arbeidsgruppen har levert et forslag til konkrete tiltak. Notatet og forslag til tiltak ble vedtatt i universitetsstyret 12. mars.

Rektor har også innført utviklingsavtaler med fakultetene fom. 1.1.2020. Ett av tre mål i MEDs utviklingsavtale er å redusere midlertidighet (UiO har ikke et definert mål foreløpig, men vi bør komme ned i 15 %)
Dagens situasjon og mulige tiltak ved IMB ble diskutert.
Det var enighet om at saken følges opp i et kommende rådsmøte. Det ble foreslått å invitere noen fra en enhet som har erfaring med bruk av ansettelser på innstegsvilkår ("tenure track" stillinger).
 
Sak 11/19 - (O) Orienteringssaker fra instituttleder
Ingen saker.
 

Sak 12/19 - Eventuelt

Ingen saker.

 

O = orienteringssak

D = diskusjonssak

V = vedtakssak

 

Publisert 9. okt. 2019 23:34 - Sist endret 9. sep. 2021 10:36