Prosjekter

Her finner du en oversikt over forskergruppens prosjekter. 

Prosjekter

  • NorMA studien (Norwegian Microbiota Anorexia Nervosa) er et samarbeidsprosjekt med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) der målsettingen er å karakterisere mikrobiota (tarmfloran) hos pasienter med anoreksi og i en kontroll gruppe, og undersøke sammenheng med magetarmplager og diett. I Det skal også undersøkes i laboratoriet om prebiotika kan fremme en "sunnere" mikrobiota fra pasienter med anoreksi og lage musemodeller for å teste bruk av prebiotika.
  • Oslo Bariatric Surgery Study (OBSS): En prospektiv studie om kognitiv fingering og fysisk aktivitet før og etter overvekts kirurgi. Dette består av to prosjekter der det ene prosjektet undersøker kognitiv fungering hos pasienter før og etter overvekts kirurgi og det andre ser på endringer i fysisk aktivitet over tid etter operasjon.
  • Nevropsykologiske fungering ved spiseforstyrrelser: Flere studier som undersøker forekomst av nevropsykologiske vansker hos pasienter med spiseforstyrrelser.
  • Forekomst av spiseforstyrrelser: Tversnittsstudie om forekomst av spiseforstyrrelser hos ungdommer og forekomst i spesialisthelsetjenesten ved bruk av NPR data.
  • Body project: Internasjonal multisenter studie om effekten av en forebyggende gruppebasert intervensjon mot spiseforstyrrelser hos unge pasienter med diabetes.
  • Behandling av spiseforstyrrelser: Flere studie om resultater av Temperament basert terapi med støtte (TBTS) for pasienter med anoreksi, utprøving av Body project treatment manual for pasienter med spiseforstyrrelser og gruppebehandling av pasienter med overspisingslidelse.
  • Validering av spørreskjemaer/intervjuer brukt ved utredning og behandling av spiseforstyrrelser.
  • Risikofaktorer for utvikling av spiseforstyrrelser (EDGE prosjektet): Tverrsnitts studie med retroaktive data på belastende livshendelser der ulike pasientgrupper sammenlignes med kontrollgruppe. I tillegg er det samlet inn genetisk informasjon for å undersøke på gene-miljø interaksjon for utvikling av spiseforstyrrelser.
  • Etterundersøkelse av pasienter behandlet på barn- og ungdomsposten på RASP: Oppfølgingsstudie ca. 2,5 år etter at pasienter som har vært innlagt på barne- og ungdomsposten på RASP for å beskrive forløp og erfaringer med behandlingen både hos pasienter og pårørende.
Publisert 21. juni 2021 12:49 - Sist endret 19. okt. 2022 11:51