Undersøker hvordan det går med unge voksne som mottok DBT-behandling som ungdom

Forekomsten av villet egenskade øker blant ungdom, og det er viktig å styrke tilbudet for unge som strever med selvskading og regulering av vanskelige følelser.

Stipendiat på prosjektet, psykolog Iselin Solerød Dibaj, har nå intervjuet halvparten av deltakerne i 10-årsoppfølgingen. 

Tidligere studier har vist at mange får god hjelp av spesialisert behandling, men vi vet fortsatt lite om hvordan det går med ungdommene på lang sikt. Ved NSSF holder vi på med en studie der vi møter unge voksne som mottok slik behandling da de var ungdommer, for å undersøke hvordan det går med dem i voksenlivet.

– Vi har nå intervjuet halvparten av deltagerne, og responsen har vært veldig positiv og vi erfarer at mange ønsker å delta ved å dele sine erfaringer. Flere deltagere gir uttrykk for at det oppleves positivt og meningsfullt å bidra til denne forskningen, som vi håper kan fortsette å styrke tilbudet til ungdom som strever, sier stipendiat på prosjektet, psykolog Iselin Solerød Dibaj.


Les mer om forskningsprosjektet: Dialektisk atferdsterapi vs standard poliklinisk behandling for ungdom med selvskadings- og suicidal atferd – hvordan går det 10 år etterpå?

Publisert 21. des. 2022 15:00 - Sist endret 19. juni 2024 10:35