Hva er sorgbehandling? Gratis webinar 7. mars

Er du nysgjerrig på sorgbehandling? Har du hørt om forlenget sorgforstyrrelse eller Forlenget sorg-terapi (FST) og lurer på hva dette er? Eller møter du kanskje regelmessig mennesker i sorg i ditt arbeid?

Bildet kan inneholde: himmel, vann, anlegg, atmosfære, mennesker i naturen.

Foto: colourbox

Torsdag 7. mars kl. 11.00 avholder vi et 30-minutters gratis webinar om nettopp dette! Her gir vi en kort introduksjon til forlenget sorgforstyrrelse og FST.

Webinaret gjennomføres på Zoom og ledes av professor og leder for FST-utdanningsprogrammet, Lars Mehlum, og FST-terapeut og FST-lærer Knut Andersen. Deltakelse krever påmelding.

Les mer og meld deg på

NSSF har utdanning i Forlenget sorg-terapi (FST). Denne behandlingen retter seg mot personer som sitter fastlåst i en sorg som ikke blir bedre med tiden, der den naturlige tilhelingen uteblir og personen er så sterkt preget at livskvalitet og funksjonsnivå er svekket.

Slike sorgreaksjoner forekommer hos 7 % av dem som opplever tap av en nærstående, og oppstår oftere i forbindelse med brå og uventet død – slik som hos etterlatte etter selvmord og ulykker, eller hos foreldre som mister barn.

I den nye diagnosemanualen ICD-11 er "forlenget sorgforstyrrelse" inkludert som en ny diagnose. Det vitner om alvorlighetsgraden slike symptomer har på livet til dem som rammes.

Heldigvis finnes god behandling, og vi inviterer deg til å lære mer om behandlingen torsdag 7. mars!


Vi har i disse dager også opptak til vår 5-dagers FST-utdanning. Dersom du er kliniker og ønsker å bli FST-terapeut, kan du lese mer om dette på våre nettsider.

Publisert 20. feb. 2024 14:22 - Sist endret 21. feb. 2024 14:24