Rapport om implementeringen av Kartleggingssystemet er publisert

Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling startet opp 28. mars 2019 etter en omfattende utviklings- og etableringsprosess. Kartleggingssystemet har nå publisert en rapport som beskriver implementeringen av systemet og innsamlingen av kartleggingsskjemaer for selvmord i 2018 blant personer i kontakt med spesialisthelsetjenester innen psykisk helse og rus siste år før dødsfallet.

Bildet kan inneholde: font, materiell eiendom, parallell, elektrisk blå.
Les rapporten

I 2018 var det mer enn 330 selvmord blant personer som hadde hatt kontakt med psykisk helsevern for voksne (PHV-V), tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB), psykisk helsevern for barn og unge (PHV-BU) eller avtalespesialister siste år. Kartleggingssystemet mottok kartleggingsskjemaer på 86,5 % av alle personene som hadde hatt direkte kontakt med tjenestene siste år før selvmord i 2018. En dekningsgrad på 86,5 % i første driftsår (med utelukkende retrospektiv registrering) viser at systemet er implementert både teknisk og praktisk. Tilbakemeldingene fra de som har fylt ut kartleggingsskjemaet har i hovedsak vært positive, og Kartleggingssystemet rangeres høyt på både brukervennlighet, informasjon, språk og tilgjengelighet. Hovedprioriteringene for videre implementering og etablering av Kartleggingssystemet vil være å øke dekningsgraden ytterligere i årene fremover, samt å få til en økende andel registreringer i trinn 1.

Funnene fra 2018 presenteres i en egen årsrapport som publiseres høsten 2021.

Implementering av Nasjonalt kartleggingssystem for selvmord i psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling av Fredrik A. Walby, Martin Ø. Myhre, Helene Astrup og Anine T. Kildahl

Publisert 30. juni 2021 14:06 - Sist endret 5. juli 2021 09:45