Artikkel om avhold og drikkemønstre blant afrikanske kvinner

Alkoholbruk blant kvinner i Afrika er økende, og det er behov for oppdatert kunnskap om kvinners alkoholbruk for å utforme nasjonale og internasjonale retningslinjer. Denne studien gir en komparativ beskrivelse av alkoholbruk blant afrikanske kvinner.

Foto: Dreamstime

Undersøkelsen har brukt data fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) til å studere drikkemønsteret blant kvinner i 20 afrikanske land. Ulike typer drikkemønstre ble studert, fra totalavhold til risikofylt drikkeatferd. Totalt, 40,739 voksen kvinner var inkludert i studien.

 

Det var et mangfold av drikkemønstere blant afrikanske kvinner, men totalavhold gjennom hele livet (mer enn 80%) var mest vanlig. Dataene kan danne grunnlag for å utvikle strategier for å vedlikeholde og promotere  ”gode” drikkevaner blant afrikanske kvinner.

Landene med mest risikofylte drikkemønstre trenger å sette fokus på dette for å redusere forekomsten av skadelig drikkeadferd.

Denne studien bidrar med kunnskap som kan ligge til grunn for utvikling av alkoholforebyggende tiltak i Afrika og danner et utgangspunkt for nye undersøker av drikkevaner hos afrikanske kvinner i fremtiden.

Artikkelen er publisert i BMC Public Health og er tilgjengelig her:
http://www.biomedcentral.com/1471-2458/11/160

Av Priscilla Martinez
Publisert 11. mars 2011 14:47 - Sist endret 20. mai 2011 11:32