Prisbelønnet rapport om overdosedødsfall

SERAF-rapporten "Dødelige overdoser i Oslo 2006 til 2008. En helhetlig gjennomgang" vant Kunnskap Oslo sin premie for beste forskningsbidrag om Oslo-tematikk.

SERAF-rapporten "Dødelige overdoser i Oslo 2006 til 2008. En helhetlig gjennomgang" vant Kunnskap Oslo sin premie for beste forskningsbidrag om Oslo-tematikk levert av vitenskapelig ansatt i 2011. Rapporten er premiert med kr.100.000.

Viktig anerkjennelse

Rapporten er levert av Linn Gjersing, Stian Biong, Edle Ravndal, Helge Waal, Jørgen G. Bramness og Thomas Clausen. SERAF er meget glade for prisen, som er en viktig anerkjennelse for arbeidet som er gjort og viktigheten av forskning om overdoser i Oslo.

Tragiske tall

I Norge dør mellom 200 til 300 mennesker hvert år av overdose, og et av tre overdosedødsfall i Norge finner sted i Oslo. Hovedstaden ligger derfor høyt på en tragisk liste. Å finne ut om forholdene rundt disse dødsfallene og mulige årsaksfaktorer er essensielt for å sette dette tallet i perspektiv, forsøke å forstå den høye overdosemortaliteten i Norge og Oslo i internasjonalt perspektiv, og for å kunne sette inn forebyggende tiltak.

Rapporten ønsket å undersøke hvilke faktorer som kunne være medvirkende til det høye antallet overdosedødsfall. Studien ender opp med en rekke konkrete forslag til hva Oslo kommune kan gjøre for å bedre på situasjonen.

Last ned rapporten her (pdf)

Premierer Oslo-forskning

Premien er tildelt av Kunnskap Oslo, som er en samarbeidsallianse mellom Oslo kommune og byens mange kunnskapsmiljøer. Kunnskap Oslo arbeider for å posisjonere Oslo som et nasjonalt og internasjonalt kunnskaps- og beslutningssentrum innenfor utvalgte områder.

Oslo kommune finansierer to premieordninger for beste forskningsarbeid om Oslo-tematikk gjennom Kunnskap Oslo. Det ene premierer det beste forskningsarbeidet levert av vitenskapelig ansatt med kr.100 000 og det andre premierer de to beste forskningsarbeidene levert av masterstudenter med kr.50 000 hver.

Av Hela Soltani
Publisert 11. mai 2012 14:18 - Sist endret 12. mars 2018 13:37