English version of this page

Fortsatt mulig å delta i europeisk online studie om rusmiddelbruk

Det har kommet inn over 400 norske svar og det er fortsatt mulig å delta i den europeiske online studien om rusmiddelbruk.

Bildet kan inneholde: font, sirkel, diagram, skråningen, grafikk.

SERAF og HDir har sammen med EUs narkotikabyrå (EMCDDA) tatt initiativ til at Norge i år skal delta/bidra med data i det som EMCDDA kaller European Web Survey on Drugs.

EMCDDA gjennomfører denne online spørreundersøkelsen hvert år. De som deltar/svarer på studien er anonyme og det er selvsagt frivillig å delta.

Målet er å samle inn informasjon om erfaringer og mønster i rusbruk (illegale rusmiddel), fra personer med egen erfaring, og slik at man f.eks kan sammenligne rusbruksmønster mellom brukere i ulike land i Europa.

Typen informasjon som samles inn er; hvor ofte folk bruker ulike rusmidler, hvordan de tar dem og mengdene som brukes etc.

Med denne informasjonen håper vi å få frem et mer detaljert bilde av bruk i Europa som kan brukes til innspill til fremtidig europeisk og nasjonal narkotikapolitikk.

I EMCDDA er data fra prosjektet et viktig verktøy for å kunne respondere raskt på endringer eller signaler om farlige rusbrukstrender osv.

Etter planen skal det være deltagelse i denne undersøkelsen fra 36 land i Europa, for oss i Norge vil det være første år vi deltar.

Studien starter 21. mai 2024 og vil være åpen i 6 uker.

Det er forventet å ta ca 15min å fylle ut undersøkelsen som kan gjøres på smart-telefon, nettbret, laptop etc.

Lenker

 

Publisert 22. juni 2024 09:12 - Sist endret 4. juli 2024 15:21