English version of this page

Fornøydhet med LAR legemiddel er assosiert med positive behandlingsresultater

SERAF forskerne Gabrielle Welle-Strand og Rebecca McDonald har sammen med Marianne Pierron, Ida Kristine Olsen og Ronny Bjørnestad fra proLAR Nett publisert en artikkel basert på resultater fra proLAR Nett sin brukerundersøkelse fra 2021.

Bildet kan inneholde: olje, medisin, pille, tran, kapsel.

Studien omfatter 831 LAR pasienter og undersøker deltakernes erfaring og tilfredshet med LAR legemiddelet de bruker, samt mulige sammenhenger (assosiasjoner) mellom tilfredshet med LAR legemiddelet og selv-rapportert helse, forhold til behandlere og en rekke andre faktorer.

Deltakere som var fornøyd med LAR legemiddel rapporterte færre bivirkninger av LAR legemiddelet, bedre fysisk og mental helse, høyere grad av total fornøydhet med LAR behandlingen og et bedre samarbeid med sine behandlere enn deltakere som ikke var fornøyd med LAR legemiddelet.

Ulike pasienter synes å være fornøyd med forskjellige LAR legemidler. Dette understreker betydning av å tilby et bredt utvalg av LAR legemidler og at pasienter i LAR tas med i diskusjon og beslutning om eget LAR legemiddel.

Les hele artikkelen her

 

 

Publisert 29. apr. 2024 13:12 - Sist endret 29. apr. 2024 13:18