Sigrun Halvorsen tildelt Norsk Cardiologisk Selskaps forskningspris

Prisen ble delt ut på Norsk Cardiologisk Selskaps høstmøte 28. oktober.

Kvinne og mann som holder opp innrammet diplom for årets forskningspris fra Norsk Cardiologisk Selskap.

Professor Sigrun Halvorsen (t.v.) er årets mottaker av Norsk Cardiologisk Selskaps forskningspris. Til høyre, formann i Norsk Cardiologisk Selskap, Terje Steigen.

Sigrun Halvorsen er professor ved Klinmed og avdelingsleder ved hjertemedisinsk avdeling, OUS Ullevål. Hun får prisen for sin mangeårige forskning på akutt sykdom i kransårene i hjertet, også kalt akutt koronarsykdom, og arbeid med forebyggende behandling mot blodpropp.

Juryen vektlegger Halvorsens store internasjonale nettverk, og mange publikasjoner i internasjonalt anerkjente tidsskrifter. Hun har også vært med på å utarbeide internasjonale retningslinjer for behandling av ulike tilstander knyttet til hjertesykdom.

Om prisen

Prisen deles ut til en person som gjennom en periode har bidratt vesentlig til å markere kardiologisk forskning både nasjonalt og internasjonalt. Mottakeren er en person som har en vitenskapelig produksjon av internasjonal standard, og hvor den vitenskapelige produksjonen direkte eller indirekte har påvirket behandlingen av pasienter med hjerte- og karsykdom.

Av Guro Flinterud
Publisert 1. des. 2016 13:34 - Sist endret 9. des. 2016 09:56