Excellent Researcher Award til Bente Halvorsen

Professor Bente Halvorsen mottar prisen fra OUS for sitt bidrag til forskning på aterosklerose.

Bildet kan inneholde: klær, smil, eiendom, bilderamme, sosial gruppe.

Fra venstre: Kushtrim Kryeziu, Bente Halvorsen, Håvard Ove Skjerven. Kryeziu og Skjerven mottok begge Early Career Awards. Foto: Lillian Kramer-Johansen, OUS

Oslo universitetssykehus' priser for fremragende forskning  deles ut årlig for å hedre utmerket vitenskapelig arbeid. Tildelingsprosessen er organisert av sykehusets forskningsutvalg, mens et eksternt vitenskapelig råd har evaluert kandidatene.

Hovedprisen, Excellent Researcher Award, gikk i år til Bente Halvorsen. Hun er professor ved Institutt for klinisk medisin ved UiO.

– Det er en stor ære for meg å få OUS's Excellence Researcher Award for 2023. Dette betyr mye for meg personlig, for forskningen i gruppen min og ikke minst for Institutt for indremedisinsk forskning. Det er en sterk anerkjennelse av vårt institutt, og det arbeidet jeg har gjort sammen med mine yngre og dyktige gruppeledere, sier Halvorsen til OUS, og fortsetter:

– Sammen med klinikkleder og forskningsleder i KIT har vi skapt et verdensledende miljø innen inflammatorisk translasjonsforskning.

Får prisen for sitt bidrag til forskning på aterosklerose

Komiteen begrunner prisen til Halvorsen med hennes viktige bidrag til forskning på aterosklerose. De trekker blant annet frem at hun har utviklet et bredt spekter av metoder og modeller, og at hun kombinerer musemodeller med kliniske studier i store pasientpopulasjoner. I tillegg behersker hun avanserte celle- og molekylærbiologiske metoder. 

Videre trekker komiteen frem at Halvorsen har utviklet Institutt for indremedisinsk forskning (RIIM) til et verdensledende translasjonsforskningsinstitutt med omfattende samarbeid og unike biobanker. Hun har også vært svært effektiv i å fremme karrieren til unge forskere og har mange publikasjoner i høyt rangerte tidsskrift.

Les mer om hva Halvorsens nåværende forskning går ut på og hvordan hun mener at den kan komme pasientene til nytte på OUS's nettside. 

Instituttet gratulerer

Instituttleder Dag Kvale gratulerer prisvinneren på vegne av instituttet:

– Mange gratulasjoner fra Klinmed. Dette er en flott anerkjennelse for Halvorsen, forskergruppen hennes, og for Institutt for indremedisinsk forskning!

Kontakt

Les mer

Av Elin Martine Doeland
Publisert 16. juni 2023 15:47 - Sist endret 27. juni 2023 16:19