English version of this page

Inspirerer neste generasjon forskere

Ved å ta imot elever på utplassering i hennes lab, håper Nikolina Sekulic å motivere flere unge forskerspirer til å følge en karriere innen livsvitenskap.

Fire kvinner på lab med labfrakk

Fra venstre til høyre: Nikolina og Stine på lab sammen med elevene Kelly Yong Kreutzmann Teigen og Alexandra Strømme. Foto: Elisabeth Kirkeng Andersen

Over tre dager hadde Sekulic-gruppen besøk av to elever fra Ullern videregående skole. Under utplasseringen fikk elevene praktisk erfaring med metoder for å studere proteiner, i tillegg til innblikk i dagliglivet til en forsker.

Studenter får et innblikk i hvordan det er å jobbe som forsker

Utplasseringen er en del av studietilbudet «Forskerlinjen» ved Ullern videregående skole. Her får elevene unik erfaring og innsikt i hvordan det er å jobbe med forskning innen realfag, blant annet gjennom å besøke ulike forskningslaber. Besøket hos Sekulic-gruppen og NCMM ga elevene muligheten til å oppleve hvordan det er å jobbe i et forskningsmiljø, og hvilke muligheter som ligger i en karriere innen forskning.

For Kelly Yong Kreutzmann Teigen, en av elevene på utplassering, var nettopp det å få oppleve forskningsmiljøet hos Sekulic-gruppen og NCMM et høydepunkt.

– Det var spennende å se hvordan mange ulike forskningsgrupper jobber på samme sted og hvordan dette miljøet er. Det som kanskje overrasket meg mest, var hvor mye kontakt man har på tvers av forskningsgruppene, sier Kelly.

En verdifull opplevelse å ha tidlig i sin karriere

Stine Malene Hansen Wøie, overingeniør i Sekulic-gruppen, veiledet de to studentene under utplasseringen. For henne var det spennende og inspirerende å ta del i et studieprogram for unge lovende forskerspirer. Både Stine og Nikolina er enige om at det er viktig å introdusere barn og unge tidlig for karrieremuligheter innen forskning.

– Det er virkelig verdifullt for unge og motiverte elever å ha en slik opplevelse tidlig i sin karriere. Jeg husker da jeg som ung hadde en lignende opplevelse… Det var som å komme inn i en stor godtebutikk. Jeg håper denne erfaringen gir mersmak og motiverer dem til å fortsette innen forskning, og det vil glede meg hvis dette besøket fører dem videre den veien, sier Nikolina Sekulic om besøket.

Les mer

Les mer om elevenes opplevelser under utplasseringen her

Sekulic-gruppen

Kontakt

Nikolina Sekulic

Av Nikoline L. Rasmussen
Publisert 10. mars 2023 11:37 - Sist endret 10. mars 2023 11:38