Referat fra møtet i fakultetets arbeidsmiljøutvalg 13.11 2013

Deltagere:

Arbeidsgiver: Bjørn Hol og Knut Tore Stokke

Arbeidstager: Espen Lyng Andersen og Maria D.H.Nesteby

Observatør: Solveig Skaland

Gjest: Kristin Wium i sak 41/2013

Forfall: Eva Helene Mjelde, Sindre Kristoffer Rian og Ole Martin Nodenes (observatør fra AMU). Vararepresentantene hadde heller ikke anledning til å møte.

Referent: Liv Bjøntegaard Finess


Sak 39/2013 Godkjenning av møteinnkalling

Møte innkallingen ble godkjent.

Sak 40/2013 Referat fra forrige MED-LAMU

Det var ingen kommentarer til referatet fra forrige møte i MED-LAMU (18.9.2013).

Orienteringssaker

Sak 41/2013 Si-fra-systemet for studenter

Studieseksjonen v/Kristin Wium ga en kort orientering om type saker som er kommet inn til fakultetet etter at Si-Fra systemet ble lansert i september;

 Det er ikke kommet inn «røde» saker, kun to «gule» meldinger angående læringsmiljøet. Noen av problemstillingene som er meldt inn, hører ikke hjemme i Si Fra- systemet og er derfor videreformidlet til de riktige instansene (til SiO, Ruter, Eiendomsavdelingen v/UiO og semesterledere m/ansvar for kvalitetssystemet). Noen forhold jobber Si-Fra-mottaket ved fakultetet videre med, blant annet manglende undervisningsutstyr og hvilerom for studentene på IMB.

Si-Fra-mottaket ved fakultetet mener at det fortsatt er en terskel blant studentene for å melde inn saker. Det er behov for å informere bedre om saksgang og hvor de ulike sakene kanaliseres.

Det er bedt om innsynsbegjæringer på de to sakene som er meldt inn. Dette har krevd mer arbeid enn å kanalisere sakene til riktige instanser. Dette skyldes behov for «sladding» av studenters identitet. Det arbeides også med å få til enhetlige rutiner for skjerming i Ephorte.

Sak 42/2013 Kort orientering fra fakultetsledelsen

  • ARK-undersøkelsen vil bli gjennomført sekvensielt ved fakultetets enheter, ikke samtidig slik det var tenkt i utgangspunktet (se sak 37/2013). Planen er nå at undersøkelsen blir gjennomført ved fakultetsadministrasjonen i desember 2013 med oppfølgingsmøter i januar/februar 2014. Klinmed starter planleggingen nå og gjennomfører undersøkelsen tidlig i 2014. Helsam vil gjennomføre undersøkelsen i løpet av våren 2014, mens IBM venter til høsten 2014.
  • Soria Moria-prosjektet er nå kommet så langt at det vil bli sendt ut en brukerundersøkelse i nær fremtid. Undersøkelsen vil gå til et utvalg studenter (studieseksjonen), til alle brukerne av REK (1000 personer), til vitenskapelige ansatte og til kollegaer i fakultetsadministrasjonen.
  • Det planlegges en omstrukturering i fakultetsadministrasjonen, fra dagens 7 seksjoner til 4 seksjoner. Dette vil berøre noen av de nåværende seksjonslederne som vil bli teamleder i de nye seksjonene eller gå over i en stabsfunksjon. Arbeidsoppgavene til øvrige ansatte vil ikke bli berørt. Det er nedsatt en arbeidsgruppe der både verneombud og tillitsvalgt deltar for å se på mulige utfordringer som en slik organisering kan medføre. Planen er at endringene skal gjennomføres fra nyttår.
  • En sak som er feil gjengitt i Universitas har innvirkning på arbeidsmiljøet for de ansatte i Studieseksjonen. Det hevdes feilaktig at fakultetet er satt under politietterforskning med bakgrunn i en anmeldelse fra en student som mener fakultet bedriver dokumentfalsk. Saken var henlagt fra politiets side allerede før Universitas gikk i trykken. Universitas ble derfor bedt om å dementere påstanden. Dette er nå gjort.

Sak 43/2013 Kort orientering fra lokalt hovedverneombud

  • Det er blitt jobbet mye med saken om renholdet for ansatte med arbeidsplass i OUS – se sak 45/2013.
  • Lokalt hovedverneombud overtar ledelsen av MED-LAMU fra neste år. Det har derfor vært prioritert å øke kompetansen innenfor arbeidet som skal foregå i slike utvalg, blant annet gjennom kursing i regi av Arbeidsmiljøsenteret.
  • Lokalt hovedverneombud har også deltatt på en del møter sentralt for å forberede valg av nytt vara hovedverneombud ved UiO.

Sak 44/2013 Vernerunde v/Helsam

Handlingsplanene ble tatt til orientering. Hovedinntrykket fra vernerundene er at de fysiske arbeidsforholdene stort sett er bra og at de ansatte setter pris på å få besøk på kontoret av ledelsen og verneombudet. Det er imidlertid slik at de bygningsmessige forholdene, både på Lille Ullevål og i Forskningsveien, bærer preg av mangel på vedlikehold. Gjennom vernerundene skapes det forventninger om at det også vil bli bedringer på forhold som ikke kan løses lokalt. Det er viktig å få kommunisert at instituttet har et begrenset handlingsrom.  Instituttet ser fram til å gjennomføre ARK for også fange opp psyko-sosiale utfordringer i arbeidsmiljøet.

Diskusjons- og vedtakssak

Sak 45/2013 Renhold for ansatte med arbeidsplass i OUS

Lokalt hovedverneombud la fram bakgrunnen for saken og hvordan saken er blitt behandlet til nå. Saken er fremmet med bakgrunn i Arbeidsmiljølovens § 1, pkt. a. Lokalt hoved verneombud og verneombudene på Klinmed mener at man gjennom nåværende rengjøringsfrekvens bryter mot denne bestemmelsen. Gjennom diskusjonen kom det fram at man trenger mer detaljert kunnskap om hvor mange ansatte /kontorer dette gjelder og hvor disse arealene befinner seg på sykehusene, for å kunne gå videre med saken.

Etter forslag fra utvalgets leder, ble det fattet følgende vedtak:

MED-LAMU ber fakultetsledelsen om å følge opp denne saken og rapportere tilbake om sakens progresjon.

Sak 46/2013 Møteledelse 2014 og møter våren 2014

Det ble fattet følgende vedtak:

Espen Lyng Andersen leder arbeidet i MED-LAMU i 2014.

Datoene for møter våren 2014 blir:

26.februar kl.14.30 – 16.00

21.mai kl.14.30 – 16.00

Det vil bli sendt innkalling i NOTES slik at tidspunktene allerede nå blir blokkert.

Referatsaker

Referat fra møte i AMU 23.9.2013 - ingen kommentarer

Referat fra møte i IMB-LAMU 5.9.2013 - ingen kommentarer

----------------------------------------------------------------------

Sak 48/2013 Eventuelt

Lokalt hovedverneombud meldte at han på neste møte i utvalget ønsker å diskutere om medlemmene i utvalget bør ha to vararepresentanter for å sikre fulltallige møter.

 

 

Publisert 4. juni 2013 14:30 - Sist endret 22. nov. 2013 13:22