Referat fra møte i MED-LAMU

Tid og sted: 9. juni 2022 09:00–10:30, Hippokrates og Zoom

Deltakere:

Arbeidsgiver: Stina Mosling, Thoril Kristiansen, Gaute Frøisland

Arbeidstaker: Sissel Aastorp, Irene Auke, Katrine Ore

Studentrepresentant:

BHT: Forfall

Sekretær: Karen-Marie Heintz/ Anita Varsi Øien

 

Saksliste

godkjent

Referat fra MED-LAMU sendes til godkjenning etter rettinger

Møtereferatene fra MED-LAMU endres til oppsummerende format og sendes ut til sirkulasjon før publisering.

 

Stina Mosling informerte:

Utkast til avtale for Campus Sør har blitt utarbeidet og I IDF skal konkret bemanningsplan for Campus Sør bli drøftet. Der etter skal den opp i Fakultetsstyret.

Det har blitt utarbeidet forslag til tiltak ved det medisinske fakultet på likestilling og mangfold som skal opp i Lederforum.

Anita Varsi Øien som er vikar som HMS-koordinator og sekretær for MEDFAK ble presentert i møtet.

 

Brannvern: Det er mulig å invitere Trond Gran Larsen til å snakke om brannvern. Dette er viktig med en varierende bygningsmasse og uoversiktlig ansvarsforhold. Settes på agenda for neste møte.

Sommerseminar for verneombud ble avholdt 1.juni og hadde flere seminar som var veldig bra. Det var foredrag om Verdensdagen for psykisk helse og det ble oppfordret til å ha fokus på denne dagen. Det var også seminar om brannvern av Trond Gran Larsen og Johan Løberg Tofte fra HMSB holdt seminar om hva som er forventet av verneombudene. Eiendomsavdeling holdt seminar om arbeidet med asbest og Radon.

 

Status fra vernelinjen på Instituttene og NCMM   

NCMM: Det er gjennomført både kartlegging og tiltaksmøter for noen grupper, men lite informasjon om hvor lagt de fleste har kommet. Verneombudet har vært lite involvert.   

REK: Det har vært en god prosess ved REK og verneombudet har vært involvert i prosessen.

Klinmed: Verneombudet involvert og Klinmed har gjennomført gruppearbeid både fysiske og digitale møter. I etterkant av møtene har det vært satt ned grupper som utarbeidet handlingsplanene som skal være på plass i løpet av juni.

IMB: Ledende lokalt verneombud har vært involvert og det har blitt gjort lokale tilpasninger for å få gjennomført prosessen. Etter endt prosess i enheter skal det en egen prosess for å løfte saker til Institutt nivå.

MEDfak: Verneombudet involvert i planlegging og er godt i gang med prosessen

Helsam: I administrasjonen var det lav deltakelse som har vært en skuffelse og tilbakemeldingene er at prosessen er godt ledet men for tidskrevende. Innhold i undersøkelsen bra og bedre enn sist.  Prosessen er godt i gang og handlingsplan neste uke.

Lokalt ledende verneombud har vært involvert i planlegging av prosessen i de seks forskningsavdelingene. Ønske om mer konsentrert lederopplæring.

  • Status fra ARK arbeidsgruppe:

  • Det er ønske om en mer komprimert prosess. Tidsplanene ble langt opp slik siden ledelsen ikke ønsket for mye tid låst opp i en kort periode. Dette blir en del av evalueringen. Det er viktig å reflektere om resultatene mellom møtene. Det er mulig å kutte ned på opplæringen for ledere selv om det har vært en effektiv opplæring med tanke på at det var første gangs gjennomføring.

  •  

  • Oppfølging/evaluering:

  • Stina presenterte en fremdriftsplan og powerpoint blir sendt ut i etterkant av møtet.

Fra vernelinjen har det kommet tilbakemelding på at gruppearbeidene ikke fungerte så bra. Kan foreslå at hvert LAMU blir satt sammen. LAMU seminaret ble diskutert på AMU i juni og de hadde tatt opp denne tilbakemeldingen.

 

Det har ikke vært tilgjengelige ressurser hos seksjon for HR og HMS til å få ut lister på sykefravær på MEDFAK og saken om dette utsettes til møtet 15.september.

 Sak i AMU om sykefravær viste en økning for 2021 på 3,7% fravær mot 3,4% tidligere.

 

 

Publisert 2. juni 2022 09:10 - Sist endret 28. okt. 2022 09:14