Referat fra møte i MED-LAMU 2.mars 2023

Godkjenning av innkalling og møtereferat - Orientering fra ledelsen - Orientering fra lokalt hovedverneombud LHVO - Fokusområde 2023 - Årsrapport for 2022 - ARK  - Plan for bruk av BHT i 2023

Deltakere: Hans Mossin, Erlend Huglen, Knut Tore Stokke (arbeidsgiver), Sissel Aastorp, Katrine Ore, Marit Ledsaak (arbeidstaker), Marielle Kiil Sjølshagen (studentrepresentant), BHT, Anita Øien (sekretær). 

Sakstyper

Sak 1/23: Godkjenning av innkalling

Innkalling godkjent


Sak 2/23: Godkjenning av møtereferat 

Referat fra møte 17.11.2022 
Referat godkjent


Sak 3/23: Orientering fra ledelsen

MidlertidighetUniversitetene og høgskolene har i flere år opplevd et betydelig politisk press for å få ned tallet på midlertidige ansatte. Midlertidigheten skal ned på nivå med det som ellers er i samfunnet. Siste tall på den offisielle statistikken er at midlertidigheten  ved MEDFAK er på 30 %, sammenligner vi oss med MATNAT så ligger de på ca. 16 % i vitenskapelige stillinger. Det nye dekanatet ved fakultetet er bedt om å redusere midlertidigheten. Fakultetet vurderer å etablere et prosjekt for en strukturell gjennomgang av de berørte stillingskategorier. Dekanatet er innstilt på igangsetting av analysearbeidet som må til og det vil gjøres en innsats på å redusere midlertidigheten ved fakultetet.

Introduksjonsprogram til nytt dekanatDet nye dekanatet har vært igjennom et introduksjonsprogram fra 2. januar og helt frem til begynnelsen av mars, jevnt over 3 ganger i uken på 3 timer. Alle seksjoner har hatt 3 timer til disposisjon, bortsett fra studie- og forskingsadministrasjonen, de har begge hatt 2 økter på 3 timer. Instituttene, de fire enhetene og Det matematisk-naturvitenskapelig fakultet (MatNat) har også vært delaktige i dette programmet. Dekanatet har også besøkt alle instituttene og de fire enhetene. I tillegg har fakultetet benyttet en ekstern konsulent for gjennomgang om rollen i Fakultetsstyret. Oppsummeringsvis er dekanatet fornøyde med programmet som er gjennomført, men sier at det har vært et massivt program og enormt med inntrykk.

Flytting til Slemdalsveien 37: Tidslinjen er noe forskjøvet siden forrige LAMU-møte. Eventuell innflytning vil skje først på slutten av 2024. Kari Hegerstrøm ble frikjøpt fra JUS i 20% fra og med 1. desember 2022 for å hjelpe i prosessen. Frikjøpet fryses fra og med februar og til mai/ juni 2023, da det nærmer seg et vedtak i saken. Det er også opprettet en arbeidsgruppe for fakultetsadministrasjonen.Det vil bli informert om status i saken på hvert IDF-møte.

Sak 4/23: Orientering fra lokalt hovedverneombud LHVO

Sissel Aastorp: UiO har ny hovedverneombud, Thomas Aulin har trådt inn i rollen fra 1. januar 2023. De lokale verneombudene (vo) på instituttene og fakultetsadministrasjonen er også alle nye.  Det er viktig at alle VO tar de obligatoriske kursene ved UiO.  LHVO har faste møter på zoom med de ledende instituttverneombudene og vo på NCMM. Dette oppfattes som nyttig for alle og er en arena hvor vi tar opp smått og stort rundt arbeidsmiljøet på enhetene og deler erfaring og gir råd rundt dette. LHVO og VO har fast møteplan gjennom hele året, hovedsakelig møtes vi på zoom.

Utover det så melder VO om fokusområder på sine enheter. VO på Sogn Arena er orientert om eventuell flytteprosess til Slemdalsveien. Forberedelsene er pr nå lagt i bero i påvente av at vedtak fattes i løpet av våren, tidlig sommer 2023. Det jobbes også videre med tiltakene etter ARK undersøkelsen på en god måte. Takket være robust seksjon med godt arbeidsmiljø- kollegaskap, og ledelse så føler ansatte i forskningsseksjonen seg ivaretatt selv med vedvarende høyt arbeidspress. Det er fokus på god håndtering av arbeidsmengdene og ekstra ressurser er satt til dette. På institutt for klinisk medisin melder nytt verneombud om en god overgangsprosess og der jobbes det videre med flytteprosess for administrasjonen og noen avdelinger til Gaustad sykehus. Flere gode synergier oppstått av dette, bla samarbeid om lagringsplass for papirdata.

På IMB er det også ny VO, gode prosesser der også i overgangsperioden. Der jobber de med iverksetting av arealplanlegging som er rett rundt hjørnet. NCMM melder om at de er i gang med rekruttering av ny HMS-koordinator, denne bør være ferdigstilt rundt påsketider.

Sak 5/23: Fokusområde 2023

Nytt arkiv- og saksbehandlingssystem ved prosess- og innføringsansvarlig ved fakultetet Anita Robøle. Den planlagte oppstarten er utsatt fra november 2023 til våren-sommeren 2024, dette for å sikre at det blir gode prosesser før implementering. NTNU levererer pilot i disse dager.

Sak 6/23: Årsrapport for 2022

Sak 7/23: Status ARK
orientering ved Elisabeth Pedersen Lange

Det jobbes jevnt over på enhetene med tiltakene etter ARK undersøkelsen våren 2022. Oppsummering og evaluering av  ARK ved UiO-MED foreligger. Denne blir presentert for MED-LAMU i juni møtet. Fra 2024 vil UiO sentralt organisere ARK undersøkerlsene. Det er nedsatt et  arbeidsutvalg, med ressurser fra OPA og et par fakultet. MEDFAK er ikke del av denne gruppen, men vi involveres i arbeidsgrupper i god tid før neste arbeidsmiljøundersøkelse igangsettes våren 2024. I lmellomtiden skal prosess- arbeidsgruppen til ARK MEDFAK holde nåværende ARK igang.

Sak 8/23: Plan for bruk av BHT i 2023

  • Plan BHT 2023
    Fakultetsdirektøren gjennomgikk plan for tjenester fra BHT i 2023.

Sak 9/23: Referatsaker

Referat fra Klinmed-LAMU
Referat fra AMU UiO


Eventuelt

Publisert 20. feb. 2023 16:19 - Sist endret 6. sep. 2023 08:59