Referat MED-LAMU 15.september 2023

Utredning av sammenslåing MED-OD - Strategi 2023-2027 - HMS årsrapport - Nytt saks- og arkivsystem - Arealsaker

Deltakere

Arbeidsgiver:Hans Mossin, Astrid Aksnessæther, Knut Tore Stokke, Erlend Huglen.
Arbeidstaker:Sissel Aastorp, Katrine Ore, Marit Ledsaak. Studentrepresentant: Marielle Kiil Sjølshagen
Sekretær: Anita Varsi Øien

Sakstyper

Sak 19/23: Godkjenning av innkalling

Innkalling godkjent

Sak 20/23: Godkjenning av møtereferat

Referat godkjent

Sak 21/23: Orientering fra ledelsen

Utredning om sammenslåing av OD og MED. Utredningsarbeid for å vurdere om en felles organisering av Det medisinske fakultet og Det odontologiske fakultet vil gi faglige merverdi for forskning, utdanning og innovasjon.

En arbeidsgruppe er nedsatt som skal gi en anbefaling  om hvorvidt det er hensiktsmessig å gå videre med en organisatorisk prosess. Det skal legges fram en sak for Universitetsstyret som omhandler: 

  • Bakgrunn for oppdraget
  • Sammensetning og mandat for arbeidsgruppen
  • Utarbeide risikoanalyse for igangsettelse av utredningen
  • Plan for prosessen

De berørte fakultetene skal involveres i arbeidet med sammensetning og mandat for arbeidsgruppen og milepælsplanen.

Styrenotat med vedlegg
 

Strategi 2023-2027. Det medisinske fakultet har skissert tre særskilte utviklingsområder.

1.Innen studier: Det skal arbeides med studieplasser for medisin på desentrale campus, det skal  gjøres en gjennomgang av bachelor og masterprogram og jobbes med digital infrastruktur og rekruttering til undervisning.

2. Innen forskning og innovasjon:  Forskerutdanningen skal forbedres og utvikles et veikart for forskningsfinansiering. Det skal også jobbes med Livsvitenskapsbygget og andre areal.

3. Innen personalarbeid og organisasjon : Implementere og evaluere endringer i organisasjonen, stimulere til samarbeid mellom enheter og redusere midlertidige ansettelser. MED-LAMU påpeker at det er særlig innen personalarbeid at fakultetet bør vise til handling. Være samlende og inkluderende. Få de faglig vitenskapelige til å jobbe på tvers slik at kulturen blir samhandling. Innenfor det administrative er det masse nettverk slik at det blir mer naturlig å jobbe på tvers. 

Sak 22/23: Orientering fra lokalt hovedverneombud LHVO


Møtene med hovedverneombudet annenhver uke fortsetter da denne møteformen er svært nyttig. Det har også vært ett møte med ledende instiuttverneombud  og verneombudene på Helsam. Det har vært 2 dagers seminar for hovedverneombud i UH-sektoren på NMBU og OsloMet. Det var godt faglig program, fikk blant annet innsikt i bygging og i medvirkningsprosessen i det nye veterrinærbygget på Ås innen HMS, risiiko og rutiner. 

Første møte mellom dekan og LHVO i september  det er planlagt et nytt møte i desember. Dekanen vil invitere LHVO inn i neste Lederforum i oktober.

Status fra vernelinjen: 
Helsam: Flytteprosess - her ønskes det en snarlig avklaring på hvor det blir Helsam skal flytte til? Det er uheldig at flyttingen drar ut i tid og det er veldig uheldig for arbeidsmiljøet ved Helsam spesielt og også for fakultetet. De ansatte på Helsam har levd i uvissthet over mange år. Manglende fysiske arenaer er svært uheldig, da det er vanskelig å bygge felles kultur når miljøene er så spredt. Dagens arealer har det ikke vært gjort noe med på flere tiår så her er det snakk om stusselig standard. Endelig sluttdato må settes nå!
Noen negative ringvirkninger av stram økonomi på Helsam, bla lite felles sosiale aktiviteter.

Klinmed: LHVO har vært invitert i møte om bygge- og flyttesaker der. Bygg 10 Gaustad, Nye Radiumhospitalet, Nye Rikshospitalet og Aker. Det er mange møter som referatføres og OUS har opprettet egen nettside om dette:  Nye Oslo universitetssykehus - Oslo universitetssykehus (oslo-universitetssykehus.no)

IMB: Pågående evaluering etter hendelse med branntilløp i et kjøleskap. Spørsmål om CIM brukes i tilstrekkelig grad til å fange opp hendelser. Skal foretas en kartlegging av laboratorieutstyr for å avklare ansvar for oppfølging og vedlikehold/skifte av utstyr.   
NCMM: Skal møte NCMM sm med hovedverneombud i neste uke. Nyansatt HR koordinator skal også være tilstede. Ellers- har hatt noe problem med avtrekksvifter, men dette skal nå være i orden. De ansatte ytrer noen bekymringer over planlagt renovasjonsarbeid i Forskningsparken. Det skal være lagt en plan for renovasjonsarbeidet av ledelsen og EA.  

Fakadm: Forskningsseksjonen flytter innen utgangen av oktober. Noe uavklart hvordan informasjonen er gitt til de som sitter i den etasjen som forskningsseksjonen skal flytte inn i.

Sak 23/23: HMS-årsrapport 2022

HMS-årsrapport  ved Anita Øien
Utsatt til novermber møtet

Sak 24/23: Fokusområde 2023

Status innføring av nytt saks- og arkivsystem ved Anita Robøle
Det er ny organisering av prosjektet ved UiO, den er løftet fra HR til IT med ny prosjektledelse. Utover det foreligger det ikke ny informasjon om oppstart av det nye saks- og arkivsystemet. 

Oppdatering på arealsaker ved Det medisinske fakultet ved Anita Robøle

Sogn Arena: Oslo Universitetssykehus OUS fornyer ikke fremleieavtalen, nåværende avtale går ut 31.10.2023. Forskningsseksjonen ved fakultetsadministrasjonen må derfor flytte ut av nåværende lokaler i 3. etasje innen 1. november. Det er besluttet at forskningsseksjonen flytter til 4. etasje. Det jobbes med EA og arkitektene for å tilpasse funksjonalitet av arbeidsplassene for seksjonen. Det er nødvendig med flere stille- og møterom, samt adgangsbegrenset  tilgang til arealene.  

Slemdalsveien 37: Det er mer usikkert på nåværende tidspunkt om å leie i Slemdalsveien enn det har vært i tidligere faser. Leiekostnadene blir urovekkende høye og UiO er nødt til å se på andre muligheter. Når Livsvitenskapsbygget er ferdigstilt i 2026-2027 vil det frigjøre mye areal på Nedre Blindern som er UiOs egne lokaler. LAMU påpeker at det er for lenge for Helsam å vente på en ferdigstillelse på Nedre Blindern, det må finnes andre mellomløsninger som eksempelvis leieforhold innenfor en ti årsperiode. 

Sak 25/23: Referatsaker

Referat fra LAMU Klinmed
Referat fra AMU UiO

Eventuelt

Publisert 20. sep. 2023 15:31 - Sist endret 23. jan. 2024 15:56