Referat MED-LAMU 16.november 2023

OD-MED prosjektet, UiO-IT, Flytting Sogn Arena, Flytting Helsam, Vernerunder, ARK, HMS-årsplan

Deltakere

Arbeidsgiver

Hans Mossin, Astrid Aksnessæther, Erlend Huglen, Knut Tore Stokke

Arbeidstaker

Sissel Aastorp, Katrine Ore, Marit Ledsaak

Studentrepresentant

Marielle Kiil Sjølshagen

Sekretær

Anita Varsi Øien

Saksliste

26/23: Godkjenning av innkalling 

Innkalling godkjent 

27/23: Godkjenning av referat 

Møtereferat godkjent 
 

Sak 28/23: Orientering fra ledelsen 
 

MED-OD: Hans orienterte om arbeidsgruppen og dens mandat.   

Mandatet er skrevet, og drøftet med MED og OD. En del av kommentarene og bekymringene er hensyntatt, og mandatet har nå vært i sentralt IDF og Universitetsstyret.  

Dekan har orientert ansatte i allmøte på MED. 

Det har også vært allmøte på OD ved utvalgets leder og assisterende universitetsdirektør, det var mye spørsmål og tildels negative spørsmål. 

Det er oppnevnt en representant fra MED og en fra OD i arbeidsgruppen. Ivar Gladhaug representerer MED i gruppa. 

Prosjektet UDIR kommunikasjonsplan følges. 

Universitetsledelse-prosjektet - informeres. 

Sekretariatsfunksjon er plassert i sentraladministrasjonen som ledes av seksjonsleder Johannes Elgvin. Gruppen får frist til 30.06.2024 (et halvt år etter de starter) 

UiO-IT

Universitetsstyret vedtok i februar 2021 å etablere en ny felles IT-organisasjon for UiO hvor dagens USIT og de funksjonene fra lokal IT som vurderes som hensiktsmessig, utgjør en ny felles IT-organisasjon, hvor målet er at alle får en bedre IT-tjeneste. Hva som overføres til UiO:IT og hva som fortsatt håndteres lokalt avklares i samarbeid med fakulteter og enheter. 

MED-IT

MED er en av fakultetene som fortsatt har vært organisert som lokal IT organisert på instituttnivå. Det er satt ned en prosjektgruppe ved MED som Jan Bjalie leder, Tor Henry Wold samt 2 stk fra IT-avdelingen og en OUS representant.  

Flytting Sogn Arena

Forskningsseksjonen har flyttet til 2. etasje, og Kommunikasjon- Økonomi- og HR seksjoner har flyttet til 4. etasje.  

 
Flytting Helsam

Slemdalsveien 37 er lagt på is. Dette er en konsekvens av den økonomiske situasjonen ved UiO. Det er svært høye kostnader vedrørende byggesaker ved UiO og vårt fakultet spesielt. På sikt når Livsvitenskapsbygget er ferdigstilt i 2026-2027 vil det bli frigjort arealer i UiOs egne bygninger, som igjen vil huse UiOs egne enheter. Bygningene på nedre Blindern som blir frigjort vil kreve omfattende ombygginger før disse er klare til bruk for andre fakultet, enheter. 

Vernerunder

Vernerunder i 2. og 4. etasje er gjennomført, det jobbes med gjennomgang av sjekklister og tiltaksplaner. Enhetene under fakultetet har fått påminnelse om gjennomføring av vernerunder i løpet av høsten 2023.  
 

Sak 29/23: Orientering fra lokalt hovedverneombud LHVO
 

Status fra Helsam

LHVO har gjennomført møte med ledelsen om ringvirkninger avdårlig instituttøkonomi på arbeidsmiljøet? Har ekstra fokus på dette fremover. Ser om vi kan få tatt en ekstra «vernerunde» i desember på FHH. Vedvarende og dårlig luftkvalitet i auditoriet har vært varslet om tidligere til EA.  Det har vært teknikere og sett på luftkvaliteten  uten at dette har hjulpet. LHVO tar kontakt med HMSB for videre oppfølging. 

Status fra Klinmed

Planlegger vernerunder. Mange byggesaker og møter for verneombudet. Verneombud er kalt inn til planleggingsmøte ifm ARK.  Oppfølging: Har alle VO fått utdelt veilederen som beskriver VO rolle i ARK?  

Status fra IMB

Beredskapsplan- HMS team jobber parallelt litt bredere enn i LAMU- det jobbes med å få på plass en beredskapsplan. Møte med LHVO, VO, HMS koordinator og HMSB for CIM tilgang. God på inkludering og involvering i byggesaker.  

Status fra FAKADM

Flytteprosessen er ferdig. Vernerunder gjennomføres i disse tider. Det er spesielt lysforhold over arbeidsplassene som må tas tak i. 

Sak 30/23: Orientering om status for ARK-undersøkelse i 2024 

Våren 2024 gjennomfører UiO for første gang en felles arbeidsmiljøundersøkelse (ARK). Planleggingen er kommet godt i gang, det er viktig at organisasjonen er godt forberedt til undersøkelsen sendes ut 12.02.2024. 

Det vil bli to opplærings/informasjonsmøter for ledere og verneombud i januar. Ledere har ansvar for å planlegge, gjennomføre og følge opp arbeidsmiljøundersøkelsen ved sin enhet. Arbeidsgruppen som er fakultetets ARK-koordinatorer ved fakultetet ledes av seksjonssjef HR Elisabeth Pedersen Lange. Det jobbes for tiden med “svarenheter”, som betyr på hvilket organisatorisk nivå man ønsker å gjennomføre og følge opp undersøkelsen og hvilke rapporter man trenger. 

Sak 31/23: HMS-årsrapport 

  • HMS-årsrapport er lagt frem for LAMU 

Sak 32/23: Fokusområde 2024 

  • ARK 
  • MED-IT 
  • MED-OD 

Sak 33/23: Møtedatoer i 2024 

  • 25. januar - Tema ARK 

  • 20. mars 

  • 04. april - Tema ARK

  • 03. juni 

  • 12. august – Tema MED-OD 

  • 19. september 

  • 20. november

Sak 34/23: Referatsaker 

Referat fra Klinmed-LAMU 
Referat fra IMB-LAMU 
Referat fra NCMM-LAMU 
Referat fra UiO-AMU 

Eventuelt 

Publisert 27. feb. 2023 10:58 - Sist endret 10. mars 2024 16:29