Referat fra IDF-møte 19. september 2022

Informasjonsaker: Dekanvalg - Samlokalisering -  Styresaker

Drøftingssaker: ingen

Forhandlingssaker: ingen

 

Deltakere:

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Mattias Solbakken (Akademikerne), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne)

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp (lokalt hovedverneombud)

Fra arbeidsgiver: Hans Mossin, Anita Robøle, Gaute Frøisland, Knut Tore Stokke, Thoril Kristiansen, Marianne Midthus Østby, Anita Øien (referent)

Forfall: Parat, NTL

Informasjonssaker:

9/22 - Orientering om dekanvalg

ved Hans Mossin

Det har vært gjennomført dekanvalg ved Det medisinske fakultet. Det ble svært jevnt mellom de to kandidatene, prodekan Jens Petter Berg og Hanne Flinstad Harbo, overlege ved det Oslo universitetssykehus og professor II ved UiO.

Selv om Berg og hans team fikk flest ansattstemmer (408 mot 321 til Harbo) var det Harbo og hennes team som gikk av med seieren. 80 prosent av de 563 studentene som valgte å stemme, ga stemmen sin til henne. Til sammen fikk Harbo 53 prosent av stemmene. Studentenes stemmer var avgjørende for hvem som vant.

Valgoppslutningen var god, 50 prosent av de ansatte avga stemme og 26 prosent av studentene.

10/22 - Orientering om eventuell samlokalisering av Helsam og Fakultetssekretariatet i Slemdalsveien 37

ved Knut Tore Stokke

Etter flere runder hvor det er forsøkt og kommet ganske langt i prosess rundt samlokalisering av HELSAM ser det endelig lyst ut for instituttet. Med 14000 kvm til rådighet på Slemdalsveien 37 er det i tillegg plass til flere enheter. Det vurderes om det er mulig å samlokalisere HELSAM og eksempelvis fakultetsadministrasjonen.

Ledelsen ved fakultetet har nylig vært på visitt nummer 2, arkitektene er i gang og det jobbes konkret med løsninger.

Nåværende leiekontrakt med Sogn Arena går ut 31. oktober 2022.

Slemdalsveien ligger strategisk fint til i forhold til sykehusene som det samarbeides med. For fakultetet er det også en økonomisk aspekt å flytte ut av Sogn Arena, besparelsene vil være på ca. 3-5 millioner per år i leiekostnader.

Innspill fra Akademikerne:

En flytting til Slemdalsveien medfører dårligere kollektivtilbud for ansatte, som igjen medfører økt reisetid for de ansatte.

For studentenes del er dette betenkelig. Når fakultetet flyttet studieadministrasjonen forrige gang fra Domus Medica til Sogn Arena flyttet de studiekonsulentene for medisinstudiet langt unna studentene, nå vurderer de å flytte de enda lenger unna studentene.

Det bes om at fakultetet høster erfaringer fra den store flytteprosessen Det juridisk fakultet gjennomførte ved flytting til Domus Juridica.

Akademikerne forutsetter at denne saken dukker opp gjentatte ganger på IDF fremover, også som drøfting og forhandling jf. tilpasningsavtalen ved UiO.

Innspill fra Forskerforbundet:

Siden de nye lokalene i Slemdalsveien er et stykke unna dagens lokasjon, lurer Forskerforbundet på om det er gjort en vurdering av avstanden til resten av Det medisinke fakultet særlig dersom fakultetsadministrasjonen også skal flytte dit. Dette kan ha konsekvenser i form av lang vei til brukerne.

11/22 - Gjennomgang av styresaker til Fakultetsstyremøte 27. september 2022

34/22 – O Økonomisk status ved Gaute Frøisland.

Frøisland orienterte om status på regnskap pr. 31.08.2022. Stigende mindreforbruk fortsetter i 2022, men veldig mye er bundet opp i avtalte forpliktelser. Regnskapet viser i sin helhet god flyt, følger prognosene både på prosjekter og personell.

35/22-O Årsrapport 2021 for forskerutdanningen ved MED ved Jens Petter Berg

Saksfremlegg med årsrapport for forskerutdanning 2021 ved Det medisinske fakultet er lagt inn i IDF møtet til orientering.

Det var ingen kommentarer til rapporten.

36/22-O Master i folkehelsevitenskap og epidemiologi ved Eivind Engebretsen
  • Programmet er vedtatt av Universitetsstyret, hele prosjektet som startet i 2019 nærmer seg mål og er klar for igangsetting.
  • Nytt Masterprogram, 2 årig med 120 ECTS.
  • To spesialiseringer, planlagt oppstart høsten 2023.
  • Det er totalt 8 MA i folkehelse ved norske universiteter og høgskoler, epidemiologi er det foreløpig ingen andre som har.
  • Fakultetet får 40 nye studieplasser, 20 i 2023 + 20 i 2024.
37/22-V Tildeling av bevilgning ved Gaute Frøisland

Frøisland orienterte om tildeling av bevilgning for 2023 som skal vedtas i fakultetsstyremøte 27. september.

38/22-V Valg på Institutt for klinisk medisin ved Marianne Midthus Østby

Høsten 2022 skal det velges instituttledelse ved Institutt for klinisk medisin for perioden 01.01.2023-31.12.2026. Fakultetsstyret oppnevnte valgstyre som skal påse at valget gjennomføres i henhold til reglementet. TU godkjente oppnevnelse av valgkomite. Valgkomiteen startet sitt arbeid allerede i mars og har jobbet aktivt for å gjøre stillingsbeskrivelsen kjent og finne aktuelle kandidater til vervene.  Fristen for å melde inn kandidater var 1. september 2022. Innen forslagsfristens utløp kom det forslag på ett team: Dag Kvale (instituttleder), Shuo-Wang Qiao (nestleder OUS/stedfortreder instituttleder) og Torbjørn Omland /nestleder Campus Ahus/leder Campus Ahus).

Da det innen forslagsfristens utløp ble foreslått kun ett team vedtok valgstyret ved Klimmed,  iht Valgreglementet ved UiO og tidsplanen for valget, å utvide forslagsfristen til 8.9.2022 kl. 24.00. Etter utvidet frist kom det ikke inn ytterligere forslag på kandidater/team. Iht Valgreglementet ved UiO fremmer derfor valgstyret ved Institutt for Klinisk medisin sak overfor Fakultetsstyret ved Det medisinske fakultet med forslag om at det forslåtte teamet velges som instituttledelse ved Institutt for klinisk medisin for perioden 2023-2026.

Eventuelt

Uforholdsmessig reglement ved IEMR vedrørende varsel om graviditet

Meldt inn av Akademikerne

Akademikerne mener det er uforholdsmessig at alle ansatte ved IEMR må informere arbeidsgiver øyeblikkelig de er kjent med graviditet. Flere personer ved IEMR har ikke arbeidsoppgaver/arbeidssituasjoner som skulle tilsi at de burde være omfattet av en slik regel. Akademikerne understreker at det settes pris på tanken bak regelen gitt arbeidsgivers ansvar i slike situasjoner (og gjeldende forskrifter/lover man skal følge), men her har man gått et skritt eller to for langt. Akademikerne forventer at arbeidsgiver endrer ordlyden i denne regelen til å kun omfatte de som faktisk er i risiko.

Fungerende HR-leder Thoril Kristiansen ved Institutt for klinisk medisin understreker at det er arbeidsgivers ansvar å vurdere risikoen på arbeidsplassen og iverksette nødvendige tiltak. Risikovurderingen på dette feltet er i stor grad preget av en føre-var holdning. I utgangspunktet er det en oppfordring at gravide melder ifra til arbeidsgiver så snart de vet slik at tilrettelegging kan iverksettes for den ansatte.

Akademikerne forventer at arbeidsgiver omformulerer ordlyden til oppfordring og ikke et krav om å melde ifra om graviditet. Arbeidstakerne ved IEMR oppfatter dette som en regel og ikke en oppfordring.

Arbeidsgiver vil be enhetene se på teksten med en svarfrist på 1 uke. Arbeidsgiver tar kontakt med Bedriftshelsetjenesten (BHT) for en gjennomgang av tekst. Avslutningsvis sendes forslag til tekst til fakultetet ved Hans Mossin.

Drøftingssaker:

Ingen

Forhandlingssaker:

Ingen

 

Publisert 12. sep. 2022 09:38 - Sist endret 26. sep. 2022 13:39