Referat fra IDF-møte 23. januar 2023 (ekstraordinært)

Informasjonsaker: Ingeniørsituasjon IMB - Forskerlinje - Slemdalsveien 37

Drøftingssaker: Ingen

Forhandlingssaker: Ingen

Deltakere

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Gabrielle Tandberg (NTL), Niclas Berger (Akademikerne), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne), Ariel Sevendal (Parat)

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp  (lokalt hovedverneombud)

Fra arbeidsgiver: Hans Mossin, Gaute Frøisland, Anita Robøle, Kari Hegerstrøm, Elisabeth Pedersen Lange, Linn Bævre Arnesen, Aleksandra Weder Sawicka (referent)

Informasjonsaker

Dagsorden ble endret til følgende rekkefølge: 3/23, 1/23, 2/23.

1/23 - Ingeniørsituasjon på IMB

meldt inn av Parat

Arbeidsgiver (v/Hela Soltani) redegjorde for de to problemstillingene:

  1. Ingeniørforum var i mange år finansiert av alle fire avdelinger på IMB. Forumet er et tiltak som er aktuelt for kun to av de avdelingene. Det ble nylig bestemt av kun de to avdelingene vil finansiere forumet. Ingeniørforum ble ikke nedlagt, det er bare finansieringsmodell som har endret seg.
  2. Labbingeniører på IMB ansettes i faste stillinger tilknyttet til en eller flere forskningsgrupper. I noen tilfeller når gruppeleder går av, må ingeniøren bli flyttet til en annen gruppe. Forskjellige avdelinger har forskjellige rutiner rundt dette, kompetanse til den nye gruppeleder kan være avgjørende om ingeniøren må flyttes eller ikke. Begge avdelinger ønsker å gjennomføre planlagte endringer på den mest ryddige måte med involvering av ingeniørene i prosessen.

2/23 - Forskerlinje opptak

meldt inn av Akademikerne

Arbeidsgiver (v/Maria Olofsson) informerte at det ikke er endringer i opptakskrav. Det var en spesifisering i karakterkravene i 2020. Det var forsinkelse med utbetalinger av stipender høsten 2022, men nå i januar gikk alt som planlagt. Forsinkelsen var forårsaket av manglende rutine ifbm med DFØ omlegging og sykemelding i seksjonen.

Det er en ny faglig leder for forskerlinjen, noe som kan bringe endringer av rutiner etter hvert.

3/23 - Status Slemdalsveien 37

ved Anita Robøle

Arbeidsgiver informerte om prosessen: tidslinjen er noe forskjøvet siden forrige IDF-møte. Eventuell innflytning vil skje først på slutten av 2024. Kari Hegerstrøm ble frikjøpt fra JUS i 20% fra og med 1. desember for å hjelpe i prosessen. Frikjøpet fryses fra og med februar og til mai/ juni, da det nærmer seg et vedtak i saken. Det er også opprettet en arbeidsgruppe for fakultetsadministrasjonen som skal ha første møte 6. februar. Det vil bli informert om status i saken på hvert IDF-møte eller evt. Innkalt til et ekstraordinært IDF-møte dersom det er behov for det.

Drøftingssaker

Ingen

Forhandlingssaker

Ingen

Publisert 13. jan. 2023 14:01 - Sist endret 20. feb. 2023 09:52