Referat fra IDF-møte 10. juni 2024

Informasjonsaker: Styresaker - Arealsaker MED - OD-MED - UiO Sak - UiO:IT på MED - Samlokalisering SUSTAINIT - Ombygging IMB - Evt. sammenslåing HELSAM - Vannlekkasje NCMM - Eventuelt

Drøftingssaker:  Ingen

Forhandlingssaker:  Ingen

Deltakere

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne), Ragnhild Gotaas Torvik (NTL), Ariel Sevendal (Parat), Svend Davanger (Akademikerne)  

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp (lokalt hovedverneombud) 

Fra arbeidsgiver: Anita Robøle, Hela Soltani, Hanne-Guro Winfeldt Aabelvik, Knut Tore Stokke, Tor Henry Wold, Astrid Aksnessæther, Halvor Fahle, Anita Varsi Øien  

Referent: Mette Frydendal  

Informasjonssaker

19/24 - Gjennomgang av styresaker til Fakultetsstyremøte 18. juni 2024

ved Anita Robøle

Det ble informert om sakene på sakskartet.

Styresak 29 vedr. ARK: Parat ber om redegjørelse for om MED har planlagt hvordan de ansatte skal involveres i arbeidet med tiltak og hvordan gjennomføring av dette skal foregå.

Robøle: dette vil tas tak i når ny HR-leder begynner 1. september. Det jobbes nå med å sette tiltak, og frist for innmelding av tiltaksplan er satt til 14. juni. 

Sakskart

20/24 - Oppdatering på arealsaker ved Det medisinske fakultet 

ved Anita Robøle

Livsvitenskapsbygget: til mottaksprosjektet er det nå satt ned en ny gruppe med fakultetsdirektørene fra de fakultetene som skal inn i bygget.

Sogn Arena: Det vil bli en omrokering i 4. etg. med flytting innad i landskapet for HR, økonomi og kommunikasjonsgruppen.

21/24 - Status innføring av nytt saks -og arkivsystem på UiO 

ved Anita Robøle

Det skal tas en beslutning før sommeren om prosjektet UH-sak fortsetter.

22/24 -  Status utredning av sammenslåing av OD-MED 

Det ble vist til rapporten og orientert om at det ikke blir noen videre oppfølging av saken.

23/24 - Oppdatering på prosjekt UiO:IT for MED 

ved Tor Henry Wold

Arbeidsgruppen har gjort en kartlegging for å få et bedre saksgrunnlag, og hatt dialog med SV og HF-fakultetet og UiO IT for å høre deres erfaringer. Arbeidsgruppen vil legge fram en rapport for dekanatet senest i oktober måned.

NTL ville vite om de ansatte har blitt involvert og hørt i prosessen.  

Wold forteller at de ansatte har blitt jevnlig involvert, og det er gjort en kartlegging av alle arbeidsoppgavene som gjøres i dag.

24/24 - Status samlokalisering av SUSTAINIT 

ved Knut Tore Stokke

Sustainit begynner flyttingen i neste uke, og er fornøyde med å bli samlokalisert. De sitter i dag på 3 forskjellige steder.

Akademikerne ville vite om hvordan det går med asbestsaneringen.

Stokke: asbestsaneringen vil gå sin gang, men man er ikke avhengig av de rommene som skal saneres for å kunne flytte inn.

25/24 - Ombygging av MED studieinfo og nytt varemottak IMB

ved Héla Soltani og Hanne-Guro Aabelvik

Prosjektet gjelder oppgradering av inngangen på Medica. Det har stått på EAs oversikt over brukerbehov i flere år. Prosjektet gikk videre til utredningsfase tidligere i år. Normalt går det lang tid fra utredning til gjennomføring. I dette tilfellet gikk det svært raskt og beskjeden fra EA om at gjennomføring er tenkt å skje sommeren 2024 kom på kort varsel. Det er hyggelige nyheter at prosjektet blir endelig gjennomført, samtidig skaper det utfordringer med tanke på informasjonsflyt til de ansatte, koordinering, medvirkning og medbestemmelse internt.

De som blir berørt av prosjektet er ansatte i fakultetsadministrasjonen og IMB. Ansatte ved MED-studieinfo (Studieseksjonen MED, fakultetsadministrasjonen), flytter i nye lokaler en etasje opp. To ansatte ved IMB som jobber med innkjøp/varemottak flytter fra arbeidsplass i fagavdeling til nye lokaler ved inngangen. Alle tar med seg sine arbeidsoppgaver og flytter fysisk til nye lokaler i samme bygg. De ansatte er blitt informert og involveres i planlegging av prosjektet. Når det gjelder studentinfosenterets nye lokaler er det tatt med i prosjektet at de nye rommene er tilpasset konfidensielle samtaler og det vil gjøres tiltak rundt sikkerhet. Det er også tatt hensyn til at arbeidene ikke skal forstyrre studiestarten i august.

26/24 - Status eventuell sammenslåing av avdelingene Tverrfaglig helsevitenskap og Folkehelse ved HELSAM

ved Knut Tore Stokke

Arbeidsgruppen har lagt fram forslag om sammenslåing. Det var planlagt drøftingssak i dag, men det vil først gjøres en intern høring om det finnes andre synspunkter av de som blir berørt, samt gå nærmere inn på hva som er konsekvensen. Helsam vil komme tilbake med en sak september.

27/24 - Vannlekkasje NCMM

ved Anita Robøle

Den 2. april rant til sammen 1000 liter ut på gulvet og ned i etasjen under. Skadene er blitt utbedret den 23. april. Kontroll av tørkeprosessen ble gjort 7.juni, og ingen flere tiltak vil iverksettes.

28/24 -  Eventuelt

Parat: Vi vil vite hvordan fakultetet jobber med lønnssamtaler, og hvor god synes dere info.siden om lønnssamtaler for ledere er?

Robøle: vi vil forberede en sak om dette til neste møte. Ved Medisin har ledelsen sagt at alle skal forberede lønnssamtaler for sine ansatte.

NTL: Vi vil vite hvordan fakultetet jobber med medarbeidersamtaler.

Robøle: vi vil forberede en sak om dette til neste møte. 

Drøftingssaker

Ingen

Forhandlingssaker

Ingen

Publisert 3. juni 2024 12:56 - Sist endret 18. juni 2024 21:14