English version of this page

Team Flinstad Harbo

Tiden er inne for et reelt dekanvalg ved Det medisinske fakultet ved UiO. Vi ønsker å bidra med nye perspektiver og nytt engasjement i ledelsen av Det medisinske fakultet i de kommende årene.

Team Flinstad Harbo - gruppebilde

Fra venstre: Eli Feiring, Magnus Løberg, Hanne Flinstad Harbo, Jan Bjålie og Grete Dyb. Foto: Hanne Flinstad Harbo, UiO

Vi vil bygge videre på det arbeidet og planverket som er utviklet ved Det medisinske fakultet av de tidligere dekanatene og ved UiO sentralt, men vi vil gjøre noen tydelige, nye prioriteringer fremover.

Vårt team består av svært engasjerte fagpersoner, som har bred kompetanse og erfaring fra forskning, undervisning, administrasjon og ledelse fra mange forskjellige fagområder og ulike deler av MED-fakultet. Vi legger vekt på å representere bredden ved fakultetet, og vi vil skape et tett og godt samarbeid i dekanat-teamet, med fakultetets øvrige ledelse og med studenter, ansatte og andre partnere. På denne måten vil vi legge til rette for fremragende og nyskapende forskning og utdanning og bidra til å utvikle framtidens helsetjeneste til beste for individet og samfunnet.

Se vårt valgprogram.

Vårt team består av:

  • Dekan: Hanne Flinstad Harbo, professor II ved Klinmed, Nevrologisk avdeling
    Prodekan for forskning og innovasjon: Jan G. Bjålie, professor ved IMB
  • Prodekan for studier: Magnus Løberg, førsteamanuensis og utdanningsleder ved Helsam
  • Visedekan for forskning og forskerutdanning (50%): Grete Dyb, professor II ved Klinmed.
  • Visedekan for bachelor og masterstudier (50%): Eli Feiring, professor ved Helsam.

Hanne Flinstad Harbo – Dekankandidat

Professor II Hanne Flinstad Harbo (MD, ph.d., MHA) (f. 1963) er utdannet cand. med ved UiO i 1988, ble spesialist i nevrologi i 1997, dr. med. ved Immunologisk institutt, UiO i 2003 og har mastergrad i helseledelse (MHA) fra UiO i 2015.

Hun har arbeidet som overlege og forsker ved Nevrologisk avdeling Oslo universitetssykehus (OUS) siden 2003, og som professor II i nevrologi ved Institutt for klinisk medisin (Klinmed) fra 2010, der hun var nestleder ved og stedfortreder for instituttleder fra 2015-2018. Fra 2018 er hun avdelingsleder for Nevrologisk avdeling OUS, som har drift både ved Ullevål og Rikshospitalet, samt en stor forskningsseksjon som har fokus på kliniske studier og translasjonsforskning.

Ved Klinmed er de fleste stillingene kombinerte stillinger (kombinasjon av overlege- og professor II-stillinger), og Flinstad Harbo har i over 12 år arbeidet minst 40% av tiden med forskning og undervisning. Hun har ledet multippel sklerose (MS) forskningsgruppen ved OUS/UiO i mange år, har veiledet mange stipendiater, ledet lokale og internasjonale prosjekter og forskningsnettverk, vært arbeidspakkeleder for EU-prosjekt, hatt forskningsopphold i Cambridge, England og ved UCSF, USA.

Hun er medredaktør av det ledende norske læreverket i nevrofag for medisinske studenter. Hun vært og er medlem av en rekke norske og internasjonale komiteer og utvalg, blant annet fra 2018 er hun medlem av priskomité for UiOs priser for forskning, utdanning, formidling og innovasjon og fra 2020 medlem av Rådgivende utvalg for Stiftelsen Kristian Georg Jebsen. Hun var 2015-2018 også leder av det norske Hjernerådet og bidro til å legge grunnlaget for den første norske «Hjernehelse-strategien».

Se kandidatpresentasjonen med forslagsstillere

Jan G. Bjålie – Prodekan for forskning og innovasjon

Professor Jan G Bjålie (MD, ph.d.) stiller til valg som prodekan for forskning og innovasjon (100% stilling). Han er professor ved Institutt for medisinske basalfag med bred forskningserfaring fra internasjonale informatikk-prosjekter. Han har i to perioder vært instituttleder ved Institutt for medisinske basalfag og har også ledet internasjonale organisasjoner for samarbeid innen forskning og utvikling. Fra 2019 har han vært leder av infrastrukturutviklingen i den Europeiske digitale forskningsinfrastrukturen EBRAINS. Han har stor kompetanse og erfaring for å kunne videreutvikle forsknings- og innovasjonsarbeidet ved Det medisinske fakultetet i årene som kommer.

Grete Dyb – Visedekan for forskning og forskerutdanning

Professor II Grete Dyb (MD, ph.d.) stiller til valg som visedekan for forskning og forskerutdanning (50% stilling). Hun er professor II ved Institutt for klinisk medisin og spesialist i Barne- og ungdomspsykiatri. Hun har lang erfaring i undervisning og forskningsveiledning, er forskningsleder ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress og har i mange år ledet flere forskningsetiske komiteer - REK og NEM. Hun vil spesielt ha forskerutdanningen, både forskerlinje, ph.d- og postdoktor-programmene, som sitt ansvarsområde, og hun vil samarbeide tett med forskningsdekan om forskningsspørsmål.

Magnus Løberg – Prodekan for studier

Førsteamanuensis Magnus Løberg (MD, ph.d.)  stiller til valg på vårt team som prodekan for studier (100% stiling). Han er førsteamanuensis ved Institutt for helse og samfunn, har hatt forskningsopphold ved Harvard School of Public Heath i USA, og han er utdanningsleder ved Institutt for Helse og Samfunn fra 2018. Han har med denne bakgrunnen, som en tre utdanningsledere ved medisiner-studiet, omfattende erfaring med og stort engasjement rundt utviklingen av medisiner-studiet og de andre utdanningsprogrammene ved Det medisinske fakultet. Han er fra 2015 medlem av programkomiteen for bachelor-programmet innen helseledelse og helseøkonomi, har fra 2020 ledet Råd for metodevurdering ved OUS og leder forskningsprosjekter i «Clinical Effectiveness Research Group.

Eli Feiring – Visedekan for bachelor- og masterutdanningene

Professor Eli Feiring (MSc, ph.d.) stiller til valg som visedekan for bachelor- og masterutdanningene (50% stilling). Hun er statsviter og professor i medisinsk etikk og helsepolitikk ved Institutt for helse og samfunn, og hun er avdelingsleder for Avdeling for helseledelse og helseøkonomi. Hun har bred erfaring fra forskning og undervisning og ledelse av bachelor- og masterprogrammene. Hun har tidligere også verdifull erfaring fra offentlig forvaltning og Regionale komiteer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK). Hun vil spesielt ha master- og bachelor-programmene ved Det medisinske fakultetet som sitt ansvarsområde, og hun vil samarbeide tett med både prodekan for undervisning og oss andre om å videreutvikle disse programmene på best mulig måte.

 

Av Dekankandidat Hanne Flinstad Harbo med team
Publisert 12. aug. 2022 16:01 - Sist endret 2. jan. 2023 09:32