Anbjørg Kolaas

Anbjørg Kolaas var kandidat til å representere teknisk-administrativt tilsatte i perioden 2014–2018.

Stilling: Rådgiver

Arbeidssted: Institutt for helse og samfunn

Forslagsstillere: Susan Rockwell, Marie Cecilie Bakken, Irene Auke, Line Løw

Program

  • Å definere roller og ansvar for administrasjon på alle nivå ved UiO, med fokus på å følge opp desentralisert modell som ble vedtatt av Universitetsstyret i 2012. 
  • Forskningskommunikasjon er en del av det strategiske målet for UiO 2020 og bør derfor prioriteres høyere, slik at forskere får god støtte på formidling. 
  • Samlokalisering av Helsam vil bidra til mer effektiv administrativ støtte og tilrettelegge for samarbeid på tvers av instituttets forskningsmiljø og studier. 
  • Teknisk-administrative ansatte på nivå under fakultet bør i større grad få tilgang på kompetanseheving og karriereveier, slik at instituttene kan rekruttere og beholde ansatte med høy kompetanse. 

Definere roller og ansvar for administrasjon

Uklare roller og forventninger kan føre til konflikter og lite effektive arbeidsprosesser. Tydeligere rolleavklaringer vil derfor bidra til mer effektivt samarbeid på tvers av nivåene. 

Det bør komme bedre frem hvilken støtte fagmiljø og administrasjon ved institutt kan få fra de to nivåene over og avklare hvilket ansvar (med tilhørende handlingsrom) som ligger på instituttnivå.  

Forskningskommunikasjon

Forskere bør få støtte i hele prosessen fra prosjektsøknad (inkludere plan og budsjett for formidling i søknad) frem til resultater er publisert (populærvitenskapelig formidling til definert målgruppe). 

Selv om det har blitt gjort store forbedringer i kommunikasjonsarbeidet ved fakultetet de siste årene, er det fremdeles stort potensial i å motivere flere forskere til å formidle og styrke støtten de får til å gjøre dette.

Samlokalisering av Helsam

Da instituttet ble opprettet i 2010 var samlokalisering en forutsetning for å slå sammen flere institutter, men det finnes fremdeles ingen konkrete planer for nye lokaler.

Instituttet har utfordringer med å finne nok undervisningslokaler og kontorer for ansatte, dette begrenser muligheten for ytterligere vekst. Samlokalisering vil bidra til mer effektiv administrativ støtte og tilrettelegge for mer samarbeid på tvers av forskningsmiljø og studier. 

Karriereveier på instituttnivå

Teknisk-administrative ansatte på nivå under fakultet bør i større grad få tilgang på kompetanseheving og karriereveier, slik at instituttene (inkludert avdelinger, klinikker osv) kan rekruttere og beholde ansatte med høy kompetanse. Dette hører sammen med en desentralisering hvor det ligger krevende arbeidsoppgaver også på lavest mulig nivå. 

Om kandidaten

Jeg har arbeidet ved alle nivå ved UiO, noe som gir meg god forståelse for arbeidsflyt på tvers av universitetet og de utfordringene vi har med å gi mest mulig effektiv støtte til forskning og undervisning. I tillegg har jeg bred erfaring med å forstå budsjetter og arbeide strategisk som daglig leder i Bedre Handel og som tidligere styremedlem ved Senter for utvikling og miljø ved UiO.

Før styremøter planlegger jeg å kontakte teknisk-administrative ansatte som kan bli berørt av beslutninger på saker som skal tas opp i styret. Jeg ønsker å få synspunkter og relevant informasjon fra involverte parter før jeg mener noe om saken. 

Publisert 5. nov. 2014 17:57 - Sist endret 28. juni 2019 07:50