Elisabeth Olsen

Elisabeth Olsen var kandidat til å representere teknisk-administrativt tilsatte i perioden 2014–2018.

Stilling: Seniorrådgiver

Arbeidssted: Fakultetsadministrasjonen

Forslagsstiller: Bjørn Hol

Stikkord for valgprogram:

  • Gode og forutsigbare rammebetingelser
  • Arbeids-, forsknings- og studieforhold av høyeste kvalitet

Program

  • Utgangspunktet er at fakultetsstyret skal fastlegge overordnede mål, proriteringer og strategier for virksomheten. Det er avgjørelser som gjelder kjernen av fakultetets virksomhet, og som styret bør ha god tid til å arbeide med. Jeg mener altså at fakultetsstyret - i størst mulig grad og i alle saker det er hensiktsmessig - fortsatt bør arbeide på et overordnet nivå.
  • Alle fakultetets enheter bør sikres forutsigbare og tydelige rammebetingelser slik at de best mulig kan planlegge sin virksomhet og få til en optimal drift og måloppnåelse.
  • For øvrig bør instituttene gis mest mulig autonomi, slik at de kan avgjøre flere saker selv. Det kan gjøre instituttene bedre i stand til å tilpasse sin drift til egne behov. Dette er i tråd med nærhetsmodellen som UiO har innført, der beslutninger skal tas på lavest mulig nivå, «der skoen trykker».

Bakgrunn

Jeg har vært ansatt ved fakultetet siden 2000. I perioden 2000-2007 var jeg ansatt ved det som nå er Helsam, i 2012-2013 var jeg medarbeider i Klinmeds administrasjon, og ellers har jeg arbeidet i fakultetsadministrasjonen. Det har gitt meg en god forståelse av alle nivåer på fakultetet.

Jeg har i nesten hele perioden jobbet innen personaladministrasjon. Det har gitt meg kunnskap om viktige prioriteringer instituttene kontinuerlig må gjøre når det gjelder økonomi og finansieringsmodeller, langtidsplanlegging av bemanningsbehov, undervisningsbehov og rekruttering blant annet.

Jeg koordinerer fakultetets personalnettverk som for tiden består av 15 personer fra de tre instituttene, noe som også gir meg verdifulle innblikk i det som foregår på institutt- og avdelingsnivå.

Min utdanningsbakgrunn er Master of Arts innen asiastudier (UNSW) og en cand. mag innen samfunnsfag (UiO).

Publisert 6. nov. 2014 16:45 - Sist endret 16. mai 2022 09:43