Julia Ferkis

Julia Ferkis var kandidat til å representere teknisk-administrativt tilsatte i perioden 2014–2018.

Stilling: Seniorådgiver

Arbeidssted: Institutt for helse og samfunn

Forslagsstillere: Sverre Bjerkeset, Irene Auke

Stikkord for valgprogram

  • Internasjonalisering
  • Tverrfaglig samarbeid
  • Likestilling
  • Godt og trygt arbeidsmiljø
  • Godt samarbeid mellom faglig og administrativt tilsette
  • God kommunikasjon gjennom hele fakultetsstrukturen
  • Åpne prosesser

Bakgrunn

Jeg har en mastergrad i helseledelse og helseøkonomi fra UiO.

Jeg er også utdannet cand.philol. med engelsk hovedfag, russisk mellomfag, øststatskunnskap grunnfag og pedagogisk seminar fra henholdsvis Eotvos universitetet i Budapest og UiO.

Jeg kommer opprinnelig fra Ungarn, er norsk gift og har to barn.

Jeg har arbeidet ved fakultetet siden 1996. Gjennom mine stillinger først som administrativ leder for Senter for medisinske studier, Russland, deretter for et senter for fremragende forskning (CMBN) og til slutt som seksjonsleder for internasjonalisering har jeg kunnet arbeide både ved fakultetet sentralt og på instituttnivå. Disse erfaringene har gitt meg solid innsikt i hvordan fakultetet fungerer på de ulike organisatoriske nivåene.

Lederstilling ved store medisinske universiteter

De siste tre årene har jeg hatt permisjon fra fakultetet og innehatt lederstillinger ved de største medisinske universitetene i henholdsvis Ungarn (Semmelweis universitetet) og Russland (Moscow First Medical University). Arbeidet i utlandet ga meg muligheten til å se fakultetet utenfra, noe jeg tror er en viktig erfaring i dagens globaliserte verden.

Internasjonalisering

Ut ifra min særegne kompetanse er selvsagt internasjonalisering en viktig sak for meg. Videre er samarbeid på tvers av fagmiljøer og fakulteter noe jeg er opptatt av. Like muligheter uansett kjønn, etnisitet og bakgrunn er prioritetsområder som står meg personlig meget nær.

Godt og trygt arbeidsmiljø

Likeledes er jeg opptatt av et godt og trygt arbeidsmiljø hvor alle kan yte sitt beste. Gjennomsiktige prosesser og en strømlinjeformet kommunikasjon i hele organisasjonen er noe jeg mener fremmer arbeidsglede og innsatts, og er av den grunn viktig for meg. Et respektfullt og godt samarbeid mellom faglig og administrativt ansatte er en forutsetning for et velfungerende universitet, og jeg håper å bli den stemmen som kan arbeide også for dette i fakultetsstyret.

God representant

Mitt ønske er å være en åpen og god representant for gruppen teknisk-administrativt ansatte i fakultetsstyret. Mitt engasjement og interesse for mine medmennesker er egenskaper jeg tror kan gi meg en god forutsetning til å fylle denne rollen. Samtidig håper jeg å kunne videreformidle fakultetets synspunkter overfor mine kolleger ved Institutt for helse og samfunn, min daglige arbeidsplass.

Publisert 6. nov. 2014 16:40 - Sist endret 6. mars 2019 07:30