English version of this page

Marton Skog Steinberger König

Marton Skog Steinberger König var kandidat til å representere midlertidig vitenskapelig tilsatte i fakultetsstyret i perioden 01.01.2019–31.12.2019.

Stilling: Lege og klinisk stipendiat

Arbeidssted: Nevrokirurgisk avdeling, Institutt for klinisk medisin

Plattform

Jeg er utdannet lege ved Semmelweis Universitet i Budapest og ved Universitetet i Oslo. Har en «klinisk fot» innenfor både nevrologi og nevrokirurgi fra før av, og jobber for tiden som lege og klinisk stipendiat ved Nevrokirurgisk avdeling. Jeg forsker på skallebasis- og kraniofacial kirurgi og underviser nevrokirurgi i medisinstudiets 4. og 8. modul, både ved Rikshospitalet og Ullevål sykehus. I tillegg tilbringer jeg noen netter hver måned som entusiastisk legevaktslege med spesiell interesse for akutt- og prehospital medisin i den kommunen jeg bor i.

Jeg er veldig opptatt av utdanningspolitikk, organisering av medisinstudiet samt universitetspedagogikk og forskning. Jeg synes det er spennende å tenke nytt hele tiden og slik bidra til en fremtidsrettet utdanning av dagens medisinstudenter, men samtidig ta vare på det som fungerer bra og gir trygge rammer for studentene, både faglig og personlig. Jeg mener at undervisere har et særskilt ansvar og påvirkningsmulighet på fremtidens leger, det er derfor viktig at utdanningen tilpasser seg akkurat det systemet (og livet generelt) nyutdannede leger kommer til å bli en del av.

Jeg har alltid likt å se på problemstillinger fra flere vinkler; på samfunnet som ungarer og senere nordmann, på medisinstudium fra to universiteter, på klinisk medisin fra både lokal- og universitetssykehus, på helsevesenet fra legevaktslegens og nevrokirurgens synsvinkel, på hjernen fra både nevrologisk og nevrokirurgisk ståsted samt på forskning fra både basalt og klinisk utgangspunkt.

Jeg håper å kunne bidra til et Medisinsk fakultet som fortsetter å holde et velkjent, høyt faglig nivå både når det gjelder undervisning og forskning, og forbli et alma mater som får en viktig plass i hjertet (og i hjernen) av legestudenter som utdannes ved Universitetet i Oslo.

Se personpresentasjon

Forslagsstillere

  • Espen Nordheim
Publisert 1. nov. 2018 13:51 - Sist endret 17. mars 2022 10:27