English version of this page

Thoril Kristiansen

Thoril Kristiansen ble valgt til første vararepresentant for teknisk/administrativt tilsatte i perioden 2019–2022.

Thoril Kristiansen

Stilling: Rådgiver

Arbeidssted: Institutt for klinisk medisin

Stikkord

  • Lov-, regel- og avtaleverk
  • Strategi 2030
  • Samhandling med OUS og AHUS

Bakgrunn

Jeg ble ansatt i personalseksjonen ved Institutt for klinisk medisin (Klinmed) den 1.7.2010. Når jeg startet hadde fakultetet akkurat vært gjennom en større omorganisering, for å speile det nyopprettede Oslo universitetssykehus. Det har vært veldig lærerikt å se hvordan instituttet har formet seg siden jeg startet. Noe av det som har vært mest spennende, og samtidig det mest utfordrende, er samhandlingen med universitetssykehusene OUS og AHUS. Vi har felles rekrutteringsprosesser og felles ansatte – men forskjellige lov- og regelverk som styrer våre organisasjoner.

Jeg er for tiden medlem av personalrutineforvaltningen, som er et nettverk av personalkonsulenter fra forskjellige fakulteter, samt representanter fra Seksjon for lønn og arkiv som rapporterer til Avdeling for personalstøtte. Forvaltningen jobber med å utarbeide rutiner og maler innen personalområdet som skal brukes ved hele universitetet.

Jeg har flere års styreerfaring fra Tekna Oslo avdeling sitt styre, hvor jeg har sittet både som observatør, varamedlem og styremedlem i perioden 2004–2012.

Program

Som saksbehandler innen HR-feltet i mange år har jeg fått meget god kompetanse innen lov- og avtaleverk i statlig virksomhet. Det er til stadighet nye endringer som påvirker vår arbeidshverdag. Både hva gjelder norske lover og forskrifter, hovedtariffavtaler og forordninger fra EU. Den nye statsansatteloven som trådte i kraft forrige år, har gitt UiO frist 1. juli 2019 til å inngå et nytt personalreglement. Det forrige personalreglementet ble inngått i 1997. Her kommer det sannsynligvis flere endringer som påvirker godt innarbeidede rutiner. Jeg ønsker å bidra til at lov- og avtaleverk følges i styrets arbeid og bidra til at vi raskt klarer å tilpasse oss endringer som kommer.

Fakultetsstyret har ansvar for å fastlegge overordnede mål, prioriteringer og strategier for virksomheten. Noe av arbeidet i tiden som kommer vil nok dreie seg om å implementere UiO sin strategi for den kommende tiårsperioden. Jeg ønsker å jobbe for at strategiarbeidet i størst mulig grad skal involvere og motivere de som jobber og studerer ved fakultetet. Jeg synes det er viktig at overordnede mål kan konverteres til handling. Hva er målet? Hvordan kan vi nå det? Kanskje vi også bør se på hvordan de strategiske målene kan nås ved å se på nye samarbeidsformer på tvers av enheter?

Flere av fakultetets tilsatte har tilsettingsforhold både ved OUS eller AHUS og ved UiO. Hvorav flere har lederfunksjoner i både sykehus- og UiO-linjen. Mange av våre ansatte har også arbeidsplass i sykehusene sine lokaler. Vi bør styrke og utvikle ledere som jobber i grenseflaten mellom UiO og universitetssykehusene, og jobbe for å bedre samhandlingen med OUS og AHUS. Vi må delta i prosesser som påvirker våre ansatte og deres arbeidsplass.

Se personpresentasjon

Forslagsstillere

  • Linda Kristin Røine
  • Heidi Falch Ecklund
  • Kine Yttersian
  • Berit Lund Opheim
  • André Øyen
  • Zahida Nabi
  • Marianne Midthus Østby
Publisert 1. nov. 2018 13:51 - Sist endret 6. mars 2019 07:16