English version of this page

Umair Majid

Umair Majid stiller til valg som representant for midlertidig vitenskapelig tilsatte i fakultetsstyret i perioden 01.01.2021–31.12.2021.

Bilde av Umair Majid, stipendiat ved UiO

Umair Majid. Foto: UiO

Stilling: Stipendiat

Arbeidssted: Avdeling for gastro- og barnekirurgi, Institutt for klinisk medisin

Presentasjon

Jeg er lege og utdannet ved Universitetet i Oslo. Jeg jobber med generell kirurgi og er for tiden klinisk stipendiat ved avdeling for Gastro- og Barnekirurgi, Klinisk Medisin. 
Jeg forsker innen mucosal immunologi med henblikk på tarmsykdommer, og underviser medisinstudenter i gastroenterologisk kirurgi og propedeutikk. 

Forskning i midlertidig stillinger kan ofte være en jakt på resultater og publikasjoner under tidspress og med mye usikkerhet. Jeg vil jobbe for at forskning blir en trygg prosess for kompetanseheving, innovasjon og varig faglig utvikling, med enklere overgang til fast ansettelsesforhold. 

Valgprogram

  • Synliggjøring og satsing på attraktiv forskningsformidling, stimulere til bedre kvalitativ rekruttering til forskning, og dannelsen av gode og langvarige forskergrupper rekruttert fra dagens midlertidige ansatte. 
  • Økt fokus på samfunnsinnovasjon for fakultets forskning og legge til rette for implementering av forsknings- og publikasjonsresultater til håndfaste produkter (til f.eks nye medisiner, pasientbehandlinger, intervensjoner osv. )
  • Jobbe for bedre rammebetingelser for forutsigbare og strukturerte prosjekter og PhD-løp, slik at resultatene og gradene i størst mulig grad kan oppnås til normert tid. 
  • Beholde og øke antall undervisere og klinisk stipendiater. 
  • Kjønnsbalanse og mangfold
  • Tilrettelegge for interaksjon og samarbeid mellom PhD-studenter innad og på tvers instituttene. 

Forslagsstiller

  • Siri Stabell
Publisert 9. nov. 2020 15:21 - Sist endret 11. nov. 2020 09:53