Klare for studiestart på Folkehelsevitenskap og epidemiologi

– Vi gleder oss til å ønske nye studenter velkommen, og å starte opp dette viktige masterprogrammet, sier Randi Opheim.

Tre unge studenter går smilende ved siden av hverande.

Nye studenter ved masterprogrammet vil møte de fremste forskerne på ulike områder innen folkehelsevitenskap og epidemiologi. Foto: Jarli & Jordan, UiO.

Vi er klare for å ta imot aktive studenter til høsten! sier Randi Opheim.

Hun er programleder for masterprogrammet i folkehelsevitenskap og epidemiologi, og førsteamanuensis ved Avdeling for folkehelsevitenskap, Universitetet i Oslo (UiO). 

Ved studiestart 21. august vil nye studenter ved masterprogrammet delta på en halvdags åpningsseremoni, hvor de vil få mer informasjon om masterprogrammet, og hva som venter studentene det første semesteret. 

Bildet kan inneholde: person, panne, nese, smil, hud.
Randi Opheim er programleder på det nye masterprogrammet Folkehelse og epidemiologi. Foto: UiO

– Under åpningsseremonien vil du få møte instituttleder, studieleder, dekan og studiedekan ved fakultetet. I tillegg vil du få hilse på forskjellige ansatte ved instituttet, som har bidratt inn i opprettelsen av masterprogrammet, sier Opheim.

Koret Evas Epler vil også bidra med et musikalsk innslag.

– Det blir flere sosiale arrangementer ved studiestart, for at studentene skal få bli kjent med hverandre, fortsetter hun.  

Felles innføringsemne for studenter ved begge studieretningene ved programmet

Masterprogrammet i folkehelsevitenskap og epidemiologi er delt inn i to studieretninger: Epidemiologi, og folkehelsearbeid og bærekraftige helsetjenester.

– De to studieretningene vil få muligheten til å bli kjent i egne grupper ved studiestart. Studieretningene vil bli delt i løpet av høsten, men har de har også felles undervisning, forteller Opheim.

Semesteret starter med et felles innføringsemne for studentene ved begge studieretningene. 

– På emnet vil studentene lære mer om de store tematikkene innen folkehelsevitenskap, epidemiologi, og bærekraftige helsetjenester, sier Opheim. 

Et undervisningstilbud av høy kvalitet på masterprogrammet i folkehelsevitenskap og epidemiologi

Undervisningen ved masterprogrammet består av en kombinasjon av ulike læringsformer; forelesninger, seminarer og gruppearbeid. 

I samarbeid med Det utdanningsvitenskapelige fakultet, har ansvarlige for programmet jobbet med å utvikle et undervisningstilbud av høy kvalitet. 

– På instituttet møter du de fremste forskerne på ulike områder innen folkehelsevitenskap og epidemiologi. Vitenskapelige ansatte fra alle avdelingene ved instituttet og ved fakultetet vil bidra inn i undervisningen, med bredde og dybde fra ulike fagtradisjoner og perspektiver, sier Opheim.

Av Mathilde Coraline Aarvold Bakke
Publisert 18. aug. 2023 10:53 - Sist endret 8. juli 2024 12:51