Eksamensinformasjon

Her finner du som student det du trenger å vite før du skal ta eksamen.

Når er eksamen

Tirsdag 28. mai kl. 9-13.00 (ordinær tid).

Kandidatens egen besvarelse blir tilgjengelig i eksamenssystemet ved eksamenstidens slutt. Fasit med begrunnelser for rett svar publiseres samme dag senest kl. 15.00. 

Informasjon om oppmøtetid, oppmøtested og annen viktig informasjon om den praktiske eksamensgjennomføringen får du fra ditt fakultet. 

Obs! Studentenes tilbakemeldinger kan sendes inn via nettskjema i uken etter eksamen. Alle som har tatt eksamen får en e-post med lenke til nettsiden hvor disse kan sendes inn
Vi ønsker at kullene sender inn felles tilbakemeldinger, men også individuelle tilbakemeldinger godtas. 

Spørsmål under eksamen

Generelt håndteres konkrete feil eller uklarheter som har betydning for resultater etter eksamen, i sensuren. Alle studenter oppfordres derfor til å sende inn tilbakemeldinger på eksamen i etterkant, via nettsiden for kandidatenes appell.

For eventuelle faglige spørsmål eller tilbakemeldinger under eksamen, ta kontakt med en eksamensvakt og fyll ut skjema du får utlevert. Henvendelsen blir videreformidlet til Faglig leder av Felles avsluttende skriftlig deleksamen i medisin som besvarer alle spørsmål fra de fire studiestedene. 

Oppgavesettet 

Felles avsluttende skriftlig deleksamen i medisin er en skriftlig og digital prøve som tester klinisk resonnement. 

Oppgavesettet består av 140 spørsmål  som skal besvares over 4 timer (ordinær tid). Dette gir i snitt ca. 100 sekunder per spørsmål. Alle spørsmålene er i formatet MCQ (multiple choice question), med en vignett og fire svaralternativer (tre distraktorer og ett beste svar).

Det er ingen tillatte hjelpemidler på eksamen.

Oppgavene som blir gitt er forankret i læringsutbytter og undervisning som er felles for studiestedene. De representerer ”alle kliniske fagområder” samt parakliniske fag som radiologi, medisinsk biokjemi, klinisk farmakologi – men da i en klinisk sammenheng. De er av en vanskelighetsgrad som ligger på nivå av hva en nyutdannet LIS1 skal beherske.

Oppgavene er frittstående, men gruppert på fagområder slik at du jobber deg tematisk igjennom oppgavesettet. Det gis ikke informasjon om hvilket fagområde du til enhver tid jobber med, det er ikke nødvendig for å kunne besvare oppgavene. 

I fasiten som legges ut etter eksamen kan kandidatene lese oppgaveforfatternes begrunnelse for hvorfor riktig svar er rett, og hvorfor de tre andre er feil. Les mer om hvordan eksamensoppgavene blir laget.

Eksamensoppgavene er tilgjengelige på bokmål og nynorsk.

Denne eksamen vurderes med karakterregel bestått/ikke bestått.

Treningsoppgaver

Tidligere eksamensoppgaver med og uten fasit finner du her.

Vi oppfordrer alle studenter til å gjøre seg kjent med hvordan eksamenssystemet fungerer før eksamensdagen.

Tilrettelegging på eksamen

Dersom du har behov for tilrettelegging skal du søke til ditt fakultet som vil vurdere søknaden din, innen fristene fakultetet har fastsatt.

Sensur

Det settes ingen beståttgrense før eksamen. Etter at fristen for tilbakemeldinger på oppgavene er gått ut, samles eksamenskommisjonen til et sensurmøte. Kommisjonen består av representanter fra hvert studiested, samt to eksterne sensorer. Her gjennomgås psykometrien på oppgavene, og alle tilbakemeldinger innsendt av studenter. Oppgaver kan endres, eller tas ut som følge av slike vurderinger. Til slutt fastsettes beståttgrensen ved hjelp av metoder som baserer seg på å finne 70% av 90-percentilens score.

Kunngjøring av resultater

Resultater, psykometrinotat og revidert fasit publiseres innen 18. juni (det er tre ukers sensurfrist på eksamen). Ved UiT gjelder egne regler for sensurfrist på sisteårseksamen.

Karakteren din finner du på vanlig måte i Studentweb.

Psykometrinotat og revidert fasit etter sensur blir lagt ut på våre nettsider. Hvert kull får beskjed med lenke når dette er lagt ut.

Publisert 8. juli 2021 14:57 - Sist endret 30. apr. 2024 09:51