Møtereferat studiedekaner og fagutvalg 8/4-2024

Til stede: Magnus Løberg (studiedekan medisin), Eli Feiring (studiedekan BM) Cecilie P. Krogh (studieseksjonen), Sara Joaquim (leder EFU), Sayanthy Ravindran (leder MSU) Yasin Ali Hassan (leder MFU), Ahmed Elkadi (sekretær MFU), Taheren Rezaii (leder HFU), Max (nestleder MSU)

Referent: Trude Hamnes

INFOSAKER

Flere stikkontakter vil bli installert i fargeauditoriene i løpet av sommeren. På PK sees det ikke et begrunnet behov for flere.

Prøveordningen med sanitærartikkeler på Domus Medica/PK fungerer greit. Fakultetet vil fortsette å ha dette tilgjengelig via MED-studieinfo og i skranken på IMB. Ellers er det også det apotek og en kiosk på Riksen hvor man kan få kjøpt slikt.

Det er nå mye byggestøy i spesielt rødt, grønt og blått auditorium på Riksen. Forelesninger har blitt avsluttet før tiden, og flere har blitt flyttet.

Det er også en del støy på lesesalen på PK. Studiedekanen ønsker bedre isolasjon her og vil etterspørre om det er planer for reduksjon av støy fremover.

 

BACHELOR OG MASTER

Status saker som fagutvalgene jobber med

HFU:

Generelt løses saker på lavest mulig nivå.

De har mye dialog med studentrepresentanter, antallet representanter krever god dialog.

Det ønskes en formalisering av driftsavtaler mellom HFU. De jobber mye med faglige- og alumniarrangementer men det er lite sosial aktivitet.

Organiserer bokskap i Harald Schjelderups Hus.

Årsmøtet i mai forberedes.

I forbindelse med at politiet mottok trusler mot flere moskeer i Oslo, fikk dekanatet en henvendelse fra medisinstudenter med muslimsk bakgrunn om at de kjente på frykt og uro og ba om informasjon og støtte i denne situasjonen. Studiedekanen orienterte om denne henvendelsen og om dekanatets tiltak.

EFU:

Det er et problem med utveksling, endringer og revideringer av undervisning har vanskeliggjort det. Det er en stadig prosess å pushe programrådet for å få på plass utvekslingsavtaler. Det er også vanskelig å engasjere studenter sosialt og faglig, kanskje innføring av poeng til utveksling kan lette på dette slik som man gjør på profesjonsstudiet medisin. Studiedekanen sier at de faglige må bidra her, det er ikke studiekonsulentens som har hovedansvaret. Hun skal ta det opp med programleder. Hovedutfordringen er at studieplanen gjør det krevende å få til avtaler.

Utfordring med høy strykprosent i modul 1, blokk 2 (Cellebiologi). Satt i gang studentundervisning.

Nå blir en av foreleserne med på studentundervisningen slik at det blir en mer formalisert undervisning. De studentene som deltok på denne undervisningen hadde lavere strykprosent på eksamen. Studiedekanene mener at studentene må forstå at det er forskjell på seminarer og forelesninger.

Videre oppleves det at underviserne har en dårlig innstilling mot ernæringsstudentene i fellessemestrene. Studiedekanene skal se på saken.

 

MEDISIN

Saker:

NOKUT: Det vil delta noen fra MFU på NOKUTs eksterne komité zoommøte 11.april.

AMEE: MFU skal diskutere deltakelse på neste møte og sette opp budsjettforslag. Budsjettet er kr. 70 000 pluss konferanseavgift. Mandag 16/9 -24 kl. 16:00 skal MFU ha en 1 ½ times presentasjon fra møtet.

Saker fra forrige møte:

Forelesningsopptak: Zoomopptak har alle tilgang til. Noen hadde fått utvidet tilgang fordi de hadde ansattilgang pga utlegg i BetalMeg løsningen, dette var feil. Panoptro, som er nytt ligger antageligvis tilgjengelig over tid på samme måte som Zoom. Programmet er tidkrevende og vanskelig for forelesere, og det vurderes andre løsninger. Saken skal diskuteres i programrådet. Det skal ikke ansettes superbrukere. Studiedekanen skal sende lenke til hvordan forelesningsopptak foregår.

Dekanmøtet skal være i Tromsø 5. og 6. juni.

 

Saksliste MFU:

  1. Arbeidet med å installere flere stikkontakter på Riksen starter til sommeren. Mulig at det også er behov for takmikrofoner pga. studentene på Campus Sør.
  2. Underveisvurderinger for å følge studieprogresjonen. Studiedekanen er positiv til ukentlig quiz eller lignende, og noen fagmiljøer har allerede startet. Det satses på å bygge det opp, men det tar tid. PBL er en undervisningsform som gir tilbakemeldinger.
  3. Forespørsel om å flytte undervisning i akuttmedisin til første studieår. Undervisningen i akuttmedisin er plassert der den er pga. eksamen i propedeutikk. OAMS har et veldig bra kurs. Studiedekanen mener at akuttmedisin er dekket godt nok tidlig i studiet og lar ting være som de er.
  4. Høy strykprosent på propedeutikkeksamen. Studiedekanen informerer om at eksamenen har vært grundig gjennomgått, uten at det er funnet noe galt med den. Det sirkulerer gamle kompendier som studentene ikke må bruke ettersom de er utdaterte, og studentene forbereder seg for dårlig. Kommunikasjon og etikk er vanskeligere enn studentene tror. MFU sier at det gis inntrykk av at eksamen er enkel og at studentene senker skuldrene. Undervisningen er god, men oppmøtet er dårlig og dette kan være en årsak.
  5. Tilrettelegging i forhold til bosted når man blir plassert på smågruppeundervisning. MFU ønsker smågruppeundervisning på sykehuset man bor nærmest. Studiedekanen sier at dette er urealistisk. Alle studenter skal ha undervisning på alle sykehus og bostedsadresse er ikke grunnlag for tilrettelegging. Tilrettelegging innvilges kun etter søknad på bakgrunn av dokumentert behov (for eksempel ansvar for små barn), som gir mulighet til å velge smågruppe. Studentene kan heller ikke få dekket ekstra reiseutgifter.
  6. Mangel på stoler i bygg 25 på Ullevål må meldes inn via «Si ifra»-systemet. Da vil dette gå til Klinmed som er riktig kanal. LAMU på Klinmed har en studentrepresentant som også er en mulig kanal.
  7. Avvikling av karakterer er work in progress. Det er nå karakterer på 11 av 21 eksamener, og det er delte meninger. Konsekvensene må utredes og beslutningsgrunnlaget må være best mulig. Saken skal tas opp på det første fakultetstyremøtet etter sommeren og da skal saken besluttes. Ingen studentorganisasjoner er forespurt. Det forventes at karakterene blir fjernet, og hvis det vedtas blir det gjeldende fra våren 2025.
  8. Plasseringen av sykehjempraksisen på modul 8 termin 2. Det er en gruppe som ser på omfang og plassering av praksis i studieløpet. Gruppa skal levere resultatet medio mai. Studiedekanen mener at det neppe er optimalt at praksisen er der den er, men det er også viktig at studentene får nok praksis og at UiO innfrir kravene om antall uker praksis. Sykehjem er noe av det mest kompliserte i studiet og forskriftene må oppfylles slik at studentene kan få autorisasjon.
  9. Mer åpenhet for at studenter som mister obligatorisk undervisning pga gyldig fravær kan få være med andre grupper. Studiedekanen sier at når det gjelder kliniske smågrupper er det viktig at gruppa er stabil og det tillates ikke hospitering i disse. Ellers er generell hospitering en god ting, veldig effektiv læring og må gjerne benyttes mer.
  10. Vitnemål på papir er faset ut av UiO. De studentene som har et faktisk behov for det kan bestille dem MED-infosenteret, men de vil ikke bli utdelt i Aulaen. Nå får studentene utdelt et navneskilt og et gratulasjonskort under avslutningsseremonien i Aulaen, dersom MFU har andre forslag bes de spille dem inn.
  11. Ønsket om tilgang til kantina på PK etter kl. 16:00 må meldes inn via «Si ifra»-systemet. LAMU er også en mulig kanal.

 

 

Publisert 6. mai 2024 09:54 - Sist endret 6. mai 2024 14:58