Møtereferat mellom studentorganene og ledelsen

Til stede: Magnus Løberg (studiedekan medisin), Eli Feiring (studiedekan BM), Michelle Khokhar (leder MFU), Marte Sæbø (nestleder HFU), Sayanthy Ravindran (leder MSU), Max (nestleder MSU), Sara Joaquim (leder EFU), Cecilie Krogh (referat)

 

 

STAY-midler

MSU sitter igjen med ca 80.000,- i ubenyttede STAY-midler. De foreslår å arrangere flere «lesekvelder» med pizzaservering. Studiedekanene gir MSU fullmakt til at de vil benytte midlene til beste for studentene, men legger vekt på at det skal gagne alle studieprogrammene på fakultetet.

Strategi og årsplan

Studiedekanene orienterte om fakultetets arbeid med strategi og årsplan. De ønsker studentenes innspill på konkrete tiltak som kan være med på å oppnå målene. MSU tar et overordnet ansvar for å melde inn på vegne av studentene innen 15.oktober. Dette gir tid for å diskutere det i fagutvalgene og samkjøre prosessen.

Studentmedvirkning

UiO har holdt opplæringsmøte/kurs for studentdemokrati 8.september. Ingen på møtet deltok men de ønsker å forhøre seg om det er andre studenter fra fakultetet som har deltatt. Enkelte områder som dekkes av dette kurset kan tas ut av fakultetets kurs, som for eksempel organisasjon, for å unngå overlapp. Kurset kan være spesielt egnet for HELSAM-studenter, da de ikke har like stort behov for spesialtilpasset kurs som for eksempel medisin og klinisk ernæring har. Det er også behov for kursmateriell på engelsk da det er mange engelskspråklige som engasjerer seg på HELSAM. Dette bør MSU ta videre med studentparlamentet. 

Videre ble det stilt spørsmål ved om studentene vet hvilke verv og råd de sitter i. De skal være representert med minst 2 personer eller 20% i beslutningsorganer. Det er nødvendig med en felles kartlegging mellom fakultetet og MSU for å forsøke å få en oversikt.

Forslag til nye retningslinjer for tilrettelegging i praksis i medisinstudiet

MFU hadde fått tilsendt forslag til endrede retningslinjer i forkant. Studiedekanen orienterte om forslaget og MFU har fått høringsfrist til 25.09.23. MFU og MSU var umiddelbart positive til forslaget.

Endringsforslag

· Egen graviditet blir et kriterium i retningslinjene for tilrettelegging av praksisplasser.

· Individuell tilrettelegging sikres gjennom forhåndsplassering av studenter som innvilges tilrettelegging ut fra dokumentert behov.

Annet

AIMEE-konferansen. Det er ønskelig å invitere inn flere til å høre på studentenes erfaringer etter konferansen. Cecilie og Magnus ser på mulige tidspunkter og inviterer deretter.

 

 

Publisert 19. sep. 2023 14:18 - Sist endret 21. sep. 2023 10:02