Møtereferat mellom studentorganene og ledelsen

Til stede: Magnus Løberg (studiedekan medisin), Eli Feiring (studiedekan BM), Michelle Khokhar (leder MFU),  Sayanthy Ravindran (leder MSU), Max (nestleder MSU), Sara Joaquim (leder EFU), Cecilie Krogh (referat)

Presentasjon av tiltaksplan i forbindelse med strategiprosessen (Magnus/Eli)

Gjennomgang av tiltaksplanen, med fokus på punktene under utdanning, og forklaring av hva de ulike punktene betyr i praksis.

Tilbakemeldinger fra studentene, viktige saker:

  • Lis1 og uheldig jobbing ved siden av studiene, jobb trumfer forelesninger
  • Bruke fagutvalgene aktivt i forhold til arbeidslivsrelevans samt Studentforeningen for Medisinsk Innovasjon
  • Fokus på digitalisering bør være enda sterkere

Studentrepresentanter som mangler:

Tilsettingsutvalget MEDFAK (TU) mangler 1 student. Møte ca annen hver uke, bidrar til å bestemme hvem som skal ansettes som vitenskapelige. MSU har ansvar for å finne en person til TU og melde inn det til tilsettingsutvalget.

Instituttrådene mangler 6 studenter. Hvert fagutvalg skal stille med representanter. Hva er rutinene for dette? 4 møter i året.

 

Kick-off for fakultets ansatte og studenter?

Er det interesse fra studentene for en markering av nytt semester? Litt uti januar, i samarbeid med fagutvalgene

Tilbakemelding fra studentene var litt lunken. Om det skal være noe ønsker de helst bare studenter, ikke ansatte

Speedfriending, aktiviteter

 

Annet

Finnes det studentrepresentanter knyttet til nye OUS? Ja

 

 

Programspesifikke saker MFU

Saker fra studentene

Lesetid før eksamen modul 2 og 8

Lesetid mellom fysiologieksamen og siste undervisningsdag er bare 1 uke. Imens det mellom undervisning og anatomien er 2 uker. Er det mulig å få mer tid?

Løsningen er å komprimere undervisningen eller ta ut noe undervisning. Er en del repetisjon fra termin 1 som kan fjernes fra termin 2. Evt legge repetisjon nærmere eksamen. Modul 2 er spesielt utsatt. Mye stress, utbrenthet, permisjoner, mye klager fra studentene.

Modul 8 har få lesedager. Siste undervisning fredag, første eksamen på tirsdag. Sykehjemspraksis er veldig tett på eksamen. Flytte sykehjemspraksis til modul 7?

Viktig med konkret tilbakemelding vedr undervisning som ikke fungerer, for å kunne ta tak i det.

Karakterer i medisinstudiet

Kort orientering om prosess og tidsplan. Er på tiltaksplanen for 2024, sluttføres i løpet av året. UiB skal også fase ut karakterer. Krever forarbeid og forankring. Antagelig gjeldende for våren 2025. Blir det vanskeligere å stå på eksamen? 55% eller 65%. Svaret er nei. 55% er sertifiseringsmålet (minstekrav for å bestå), resten for å skille studentene fra hverandre. Forklaring; ved 65% vil man lage flere oppgaver som er litt enklere slik at kravene for å bestå blir de samme.

Studentene: Hva med forskerlinjen? Utveksling? (krav om C-snitt. Dette er jo nettopp områdene man ser på nå i prosessen.

NOKUT selvevaluering

I forbindelse med at NOKUT evaluerer utvalgte aspekter ved utdanningskvaliteten i Profesjonsstudiet i medisin blir studentene best om å komme med sine tilbakemeldinger. Tilbakemeldingene er meldt inn i nettskjema og tilbakemeldingene ble gjennomgått i møtet. De viktigste tilbakemeldingene:

Studentene savner generelt tilbakemeldinger etter at de har uttalt selg, kommet med innspill etc. Fokus på studentmedvirkning og tilbakemelding.

Fornøyd ed praksis men ønsker mer, med tilbakemeldinger her også, for eksempel Mini-Cex.

Ønsker fortsatt digital undervisning.

Flere væresteder i studiet.

Klage på bråk på lesesaler

det er en del studenter som ikke er stille på lesesalene, men skravler høyt. Det forstyrrer andre studenter som vil lese. Gjelder både salene på Riksen og DM.

               

 

 

 

Publisert 3. jan. 2024 08:23 - Sist endret 8. jan. 2024 08:01