English version of this page

Digitalt Tvillingprosjekt

Vårt første interne forskningsprosjekt, "A Digital Twin for Vaccination Strategies at Geographic Scales", starter dette semesteret. Dette innovative prosjektet har som mål å utvikle en digital tvillingmodell som vil forbedre vår evne til å forutsi smittemønstre under ulike nivåer av vaksineeffektivitet mot nåværende og fremtidige virus.

Stylized viruspartikler mot en hvit bakgrunn

Stylized SARS-CoV-2 virus
Image generated by OpenAI’s DALL·E 3, April 21, 2023

Det digitale tvillingprosjektet, ledet av professor Einar Broch Johnsen, skilte seg ut fra de andre innsendte forslagene med sine innovative metoder og potensielle effekter. For å utvikle prosjektet satte han sammen et tverrfaglig team av eksperter med høy kompetanse fra ulike fagfelt, blant annet vaksineutvikling, epidemiologi, digitale tvillinger, vitenskapsfilosofi, informatikk og økonomi. Dette mangfoldige teamet består av ledende fagfolk fra instituttene for immunologi, biovitenskap, informatikk og filosofi ved UiO, sammen med internasjonalt anerkjente eksperter innen epidemiologi og økonomi. Den samlede ekspertisen og perspektivene deres vil i stor grad bidra til prosjektets suksess.

I tillegg til å øke vår forståelse av smittedynamikken, legger prosjektet også stor vekt på å utdanne forskere i en tidlig fase. Ved å utstyre dem med kunnskapen og ferdighetene som trengs for fremtidige pandemier og endemier, arbeider vi aktivt for å styrke den globale beredskapen.

Vi er takknemlige for støtten og er sikre på at dette forskningsprosjektet vil bane vei for mer effektive vaksinasjonsstrategier mot nåværende og nye virus.

Det vil snart bli utlyst en postdoktorstilling og en doktorgradsstilling i prosjektet.

Av Jason D. Whittington
Publisert 19. mars 2024 15:03 - Sist endret 20. mars 2024 12:01