Referat instituttrådsmøte Helsam 25. april 2016

Referat fra instituttrådsmøte 25. april 2016, kl 13 – 15.10 på rom 123 Fredrik Holsts hus.

Tilstede: Nina Vøllestad, Jan Helge Solbakk, Bård Natvig, Christina Foss, Marie Cecilie Bakken, Kaja Kvaale, Ulrikke Fredriksen Ullestad

I tillegg: Marit Kirkevold (2 første saker), Ragnhild Hellesø (2 første saker), Karen Golmen (under første sak), Elin O. Rosvold, Jørund Straand, Irene Auke og Knut Tore Stokke (referent) 

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Referatet fra møte 20. januar var sendt ut tidligere. Instituttledere orienterte kort om at saken om revisjon av fordelingsmodell på fakultetet vil diskuteres i fakultetsstyret 10. mai. Den kommer opp som vedtakssak for fakultetsstyret 21. juni

 

Diskusjonssaker

   

Oppfølging av SAKS-prosessen; forslag om nedleggelse av programmet i Sykepleievitenskap og omdisponering av studieplassene

Instituttleder innledet til diskusjon med å beskrive bakgrunnen for saken. Arbeidsgruppa som ser på samhandling, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing mellom HiOA og UiO vil anbefale en nedleggelse av studieprogrammene i sykepleievitenskap ved begge institusjoner. Det kommer ingen anbefaling om overføring av studieplasser noe sted. I tillegg til SAKS-prosessen har det internt på fakultetet vært et klart ønske om å gjøre noe med programmet fordi det rekrutteres for få kandidater.

Avdelingsleder ved Avdeling for sykepleievitenskap ga deretter en redegjørelse for hvordan avdelingen har oppfattet saken og henviste til et notat sendt instituttrådet tidligere på dagen. Avdelingen ser behovet for å gjøre endringer, men er bekymret over at et vedtak om nedleggelse fra neste år vil medføre et opphold i tilbudet til søkere som ønsker en forskningsrettet master i sykepleievitenskap. Dette oppholdet kan få negative konsekvenser både for gjennomføringen av AGS-programmet, fagmiljøet på avdelingen og den eksterne anseelsen vår.

Det ble åpnet for diskusjon, og blant annet belyst at:

  • det er sannsynlig at Helsam vil få omdisponere studieplasser internt både på kort og lang sikt, så lenge vi kan legge fram gode planer for bruk
  • dagens masterprogram har vært en vesentlig kilde til phd-rekruttering
  • avdelingen har selv foreslått en omdisponering av enkelte av plassene, uten at det er blitt fulgt opp av institutt og fakultet

Rådet tok 5 minutter pause og instituttleder og avdelingsleder ved Avdeling for sykepleievitenskap la deretter fram en revidert anbefaling til fakultetet:

Instituttrådet på HELSAM anbefaler at masterprogrammet i sykepleievitenskap avvikles i sin nåværende form og har sitt siste opptak studieåret 2017/2018. Det legges til grunn at 25 studieplasser fra dette programmet omdisponeres midlertidig til instituttets øvrige masterportefølje for opptak stil studieåret 2017/2018. Innen 1. april 2017 er en varig endring av masterportetføljen utarbeidet. Omleggingen skal ivareta at instituttet har et gdt tilbud til forskerrettet masterutdanning for sykepleiere. Saken fremmes til videre behandling i det medisinske fakultets styre

Instituttrådet ga sin tilslutning til denne anbefalingen.

 

 

Ny administrativ organisering - forslag til bemanningsplan

Administrasjonssjef innledet med å orientere om arbeidet med å lage forslag til  ny bemanningsplan. Det ble lagt fram to alternativer for å synliggjøre fordeler og ulemper med ulik organisering av avdelingsstøtten. Forslagene ble presentert for alle administrativt ansatte i forbindelse med utsendelse av sakspapirene til instituttrådet.

Det er i forkant av møtet kommet innspill på å unngå splittingen av arbeidsoppgaver for koordinator i modul 7, og spørsmål om bruken av stillingskoder samsvarer godt med praksis ellers på UiO.

Fra diskusjonen som fulgte ble det også trukket fram

  • at Oslo2014 vil gi noen nye koordineringsbehov som ikke er godt ivaretatt i planen
  • at det er viktig at en ny plan vedtas snarlig, prosessen som ledet fram til omorganisering ble startet høsten 2014

Det ble konkludert med at et endelig forslag til bemanningsplan presenteres på rådsmøtet 19. mai, og at vi sender ut en bestilling på ytterligere skriftlige innspill til forslaget til bemanningsplan. Vurderinger av innspillene vil følge som en del av underlaget i neste rådsmøte.

 
Implementering av kvalitetssystemet for helseforskning; lokale rutiner ved Helsam

Instituttleder innledet med å orientere om fakultetets arbeid med implementering av kvalitetssystemet. Det har vært jobbet intensivt med å legge til rette for implementering blant annet gjennom opplæringstilbud og felles forståelse av rammeverket for kvalitetssystemet.

Ambisjonen om å ha på plass lokale rutiner innen 1. mai er ikke realistisk blant annet fordi det mangler entydige felles definisjoner på hva et prosjekt er og hvilke krav vi skal stille til det å være prosjektleder i kvalitetssystemet. Vi forventer likevel å kunne legge fram forslag til lokale rutiner på neste rådsmøte 19. mai.

Det var tilslutning fra rådet til det videre arbeidet, men ble presisert at rådet håper det vil være mulig å få behandlet forslaget til rutiner før de skal vedtas av instituttleder.

 

Informasjonssaker

   
HMS

Årsrapport 2015

Det var ingen kommentarer til årsrapporten.

 

Informasjon om aktuelle saker

 

 

Eventuelt

   
Publisert 27. apr. 2016 16:37 - Sist endret 27. apr. 2016 16:37