Referat instituttrådsmøte Helsam 22. november 2017

Referat fra instituttrådsmøte 22. november 2017, kl 9 - 11 på møterom Heled, Forskningsveien 3A, 2. etg

Tilstede; Nina K. Vøllestad, Bård Natvig, Eli Feiring, Karen Synne Groven, Kaja Kvaale, Line M. Løw, Lema Hussaini, Vilde Haugerud

I tillegg: Elin O. Rosvold, Anette Langtvet, Knut Tore Stokke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Det var ingen kommentarer til dagsorden eller referatet fra møtet 13. september.

 

Diskusjonssaker

   
Årsplan 2018-20

Instituttleder innledet med å oppsummere prosessen rundt årsplanarbeidet. Instituttene involveres i utformingen av fakultetets årsplan, og de tiltak/mål som ikke kommer inn i fakultetets årsplan legges inn som tilleggselementer slik at Helsams årsplan er en utvidet versjon av fakultetets årsplan.

Det var ingen kommentarer til de foreslåtte tilleggselementene inn i neste årsplan, men det ble spilt inn et ekstra mål om å revidere strategien for bruk av internfinansierte rekrutteringsstillinger.

Endelig versjon av årsplanen oversendes instituttrådet til orientering.
Budsjett 2018-22

Instituttleder innledet med å presentere de viktigste utfordringene i arbeidet med budsjettet: Det er lagt opp til en gradvis tilpasning til varig redusert basisinntekter for å unngå en bråstopp i aktiviteter. Vi vil i løpet av neste år komme i en situasjon med akkumulert overforbruk, og vi vil trenge resten av budsjettperioden til å oppnå balanse. Innspilte måltall for eksterne inntekter er lagt til grunn i forventningen av framtidig nettobidrag fra prosjektene til basis. I måltallene ligger det en forventning om svak vekst i NFR og EU-inntekter i perioden. 

Det var ingen vesentlige innspill til forutsetningene som budsjettforslaget er bygd på.

Ledelseskommentar og økonomirapport som beskriver forutsetningene i endelig budsjett, oversendes instituttrådet til orientering.

Møteplan for 2018

Forslag til møteplan ble presentert. Det kom innspill på å se på om vi rekker å presentere regnskapsresultater til møtet 19. januar.

Møteplan for 2018 legges ut på rådets nettsider.

Reorganisering masterprogrammene

Instituttleder presenterte bakgrunn og status i arbeidet. Vi utreder muligheten av å skape ett program med basis i Interdisiplinær helseforskning, Sykepleievitenskap og International Community Health. Av formelle og praktiske grunner er dette de programmene som kan vurderes sammenslått, men det vil parallelt bli arbeidet for synergier på tvers av alle masterprogrammene. Kostnaden pr student og/eller konkurransen med andre programmer gjør det nødvendig å se på denne typen løsninger.

I konkurransen med andre masterprogrammer vil kobling til sterke forskningsmiljøer være et komparativt fortrinn, og vi utfordrer derfor forskningsgruppene ved helsefag, sykepleievitenskap, samfunnsmedisin og global helse og medisinsk etikk til å komme med forslag på tematisk emner som kan inngå i et samlet masterprogram.

I diskusjonen som fulgte ble det blant annet gitt innspill til å se på størrelsen på masteroppgaven, undervisnings/eksamensspråk og oppbyggingen i form av størrelser på emner.

 

Saken vil presenteres for instituttrådet i møtene i januar og februar, før et forslag til omdisponering av studieplasser oversendes fakultetsstyret.

Informasjonssaker

   
HMS

Administrasjonssjefen orienterte om dialogen med Bedriftshelsetjenesten om forventede behov for neste år. I tillegg til generell rådgivning og bistand innen ergonomi, er det lagt opp til å få levert kurs innen temaene stressmestring og vold og traumatiske situasjoner.

 

Informasjon om aktuelle saker

  • PHT-satsningen ble vedtatt i fakultetsstyret, og det arbeides nå med å få på plass en midlertidig leder for satsningen. Ressursgruppa med representanter fra alle avdelinger har allerede startet sitt arbeid, og det vil blant annet bli lagt inn workshop om aktuelle temaer knyttet til satsningen på Helsam-dagen 24. november.
     
  • Studieadministrativ bemanning
    Instituttleder orienterte om at vi har utfordringer med akutte fravær og dårlig kontinuitet i den studieadministrative bemanningen. Det har gitt en særlig sårbar situasjon for studentene på bachelorprogrammet.
    Det ble gitt innspill fra både student- og ansatterepresentanter i rådet på at det fortsatt oppleves som en utfordring at studiekonsulentene ikke har fått tydelig nok oppfølging og rammer for arbeidet som skal utføres i stillingen.
     
  • Instituttleder orienterte om at for 3. gang er NOKUTs pris for utdanningskvalitet gitt til prosjekter eller programmer hvor Helsams ansatte er sentrale i utviklingen. Denne gangen gikk prisen til utvikling av nasjonal fagprøve i medisinstudiet. Tidligere har masterprogrammene i International Community Health  og Interdisiplinær helseforskning fått prisen.
     
  • Instituttleder orienterte om at Jan Frich vil gå av som avdelingsleder ved Heled og nestleder ved instituttet fra nyttår. Han vil beholde 20% tilsetting som professor ved Helsam.  
 

Eventuelt

   
Publisert 4. des. 2017 16:02 - Sist endret 4. des. 2017 16:02