Referat instituttrådsmøte Helsam 17. januar 2018

Referat fra instituttrådsmøte 17. januar 2018, kl 9 - 11 på møterom 123, Fredrik Holsts hus

Tilstede: Nina K. Vøllestad, Anne Kveim Lie, Eli Feiring, Bård Natvig, Kaja Kvaale, Marie Cecilie Bakken

I tillegg; Irene Auke og Knut Tore Stokke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referatet fra sist eller innkallingen

Det var ingen kommentarer til referatet fra møtet 22. november

 

Diskusjonssaker

   

Masterporteføljen

Instituttleder innledet med en oppdatering om arbeidet. Det er kommet inn innspill fra fagmiljøene på forslag til tematiske emner og det er utarbeidet en tentativ tidsplan basert på dette. Senere i dag blir det arrangert seminar med aktuelle arbeidslivsaktører for å få deres innspill til utviklingen av masterprogrammene.

Det mest sannsynlig scenariet er å anbefale en nedleggelse av programmet i sykepleievitenskap og at programmene i interdisiplinær helseforskning og international community health vil bli foreslått endret. En slik løsning vil formelt sett være enklere å gjennomføre og den innebærer også mulighetene for en mer gradvis endring av programmene.

Forslag til tidsplan for det videre arbeidet og fagmiljøenes innspill til tematiske emner ble delt ut og gjennomgått. De viktigste momentene i vurderingen av løsning ble også gjennomgått.

Rådet ga innspill på at det kanskje viktigste å oppnå i prosessen var tilstrekkelig søkergrunnlag til de programmene/fordypningene vi tilbyr. Det ble foreslått at programmene kunne ha elementer som koblet studentenes arbeidsgivere tettere mot programmene for å øke interessen fra og relevansen for arbeidsgivere. Det ble også stilt spørsmål ved om endringer av eksisterende programmer ville gi substansielle endringer eller ikke. Instituttleder informerte om at instittutet har fått opplyst at det ikke er begrensinger i hvor omfattende endringer av program kan være.

Skisse til endringer i masterporteføljen vil diskuteres med en utvidet avdelingsledergruppe 29. januar og komme tilbake til endelig behandling i rådet 14. februar.

Innspill og underlag til prosessen finnes på nettsidene om arbeidet.

Rekruttering av instituttleder for 2019-22

Instituttleder innledet med å tydeliggjøre at valget av rekrutteringsform ikke vil påvirke vurderingen av eventuelt eget ønske om en ny periode som instituttleder.

Det var ingen som ønsket at det ble fremmet en vedtakssak om å vurdere endring av rekrutteringsform fra valg til kunngjøring. Det ble gitt innspill på at vurderingen av rekrutteringsform for instituttleder må sees i sammenheng med om instituttet skal ha et råd eller styre.  

Det forberedes for gjennomføring av valg av instituttleder for perioden 2019-2022.
Rapportering 3. tertial 2017

Det ble delt ut og gjennomgått forslag til økonomirapport for 3. tertial 2017. Hovedbudskapet var at Helsam står i en krevende økonomisk situasjon, og at utviklingen i nettobidrag fra de eksterne prosjektene vil være den viktigste usikkerhetsfaktoren for basisøkonomien framover.

Det ble orientert om hvilke innspill til gode historier som vi allerede har fått inn. Fra rådet ble det også spilt inn at vi bør vurdere å inkludere resultater fra My-North-prosjektet og suksessen med boka Gleden med skjeden.

 
Årsplan 2018 - 2020 og Prognose 2018 - 2022

Det var ingen kommentarer fra rådet til de endelige versjonene av årsplanen og prognosen.

 

Informasjonssaker

   
HMS

 

 

Informasjon om aktuelle saker

  • Eiendomsavdelingen finansierer akustikkutbedring i kantina på Fredrik Holsts hus
  • Instituttleder orienterte om endringer i ledelsesfunksjoner ved instituttet.
    • Kari Solbrække og Oddvar Kaarbøe er kommet inn som avdelingsledere på hhv helsefag og Heled
    • Elin Rosvold har gått inn i nyopprettet funksjon som programleder for medisinstudiet for 2018
    • Funksjonen som utdanningsleder ved Helsam blir todelt i 2018 og Heidi Fjeld vil være utdanningsleder for bachelor og masterstudiene. Utdanningsleder for medisinstudiet er ikke på plass ennå.
    • Nestleder ved instituttet er heller ikke på plass ennå.
 

Eventuelt

Uttelling for undervisning var meldt inn som eventueltsak til møtet. Problemstillingen er at endringer i fakultetets normer for omregning fra undervisningstid til arbeidstid de siste årene har bidratt til at de fleste undervisningsformer gir mindre uttelling i dag enn tidligere.

I diskusjonen som fulgte ble det blant annet trukket fram at dette er en sak som både burde ha interesse hos fagforeningene og som en diskusjonssak for kandidater til instituttleder- og dekanvalg senere i år.

 

Saken tas med til avdelingsledermøtet for å diskutere hvordan den kan behandles videre. En orientering om status kommer opp i neste rådsmøte.

Publisert 24. jan. 2018 10:08 - Sist endret 25. jan. 2018 11:07