Referat instituttrådsmøte Helsam 18. mai 2022

Referat fra instituttrådsmøte 18.5.2022, kl 9 - 10.40 på møterom 131 Frederik Holsts hus

Tilstede; Terje, Heidi Fjeld, Kaja Kvaale, Kåre Moen (zoom), Eline Aas, Kirsti Langvatn, Line Løw, Ingerid Sendstad, Inger Louise Hegbom (zoom)

I tillegg; Ellen G. Hjelle og Knut Tore Stokke (referent)

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til innkallingen

Det var ingen kommentarer til referat fra møtet 19. januar

 

Diskusjonssaker

   
Master i folkehelse og epidemiologi

Instituttleder innledet med status i arbeidet med nytt program. Den viktigste avklaringen siden forrige møte er at fakultetsstyret har vedtatt finansiering av programmet uavhengig av om vi får finansiert 20 eller 40 studieplasser fra universitetet. Med dette som bakteppe er det arbeidet videre med utvikling av læringsutbyttebeskrivelser (LUBer) for de ulike emnene og en har startet arbeidet med nettsidene for programmet. 

Til diskusjon i rådet var spørsmålet om hvor spesialeringen i epidemiologi skal ligge.

Fra de fast vitenskapelig ansattes representanter var det spilt inn et ønske om å forskyve denne diskusjonen til det har vært mulig å få innspill fra alle miljøene. Det kom innspill på at et alternativ er å sørge for en midlertidig tilhørighet til de to nye stillingene i epidemiologi og at spørsmålet om faglig forankring av spesialiteten utsettes noe.

Vi diskuterer saken med avdelingslederne og ber de om å gjennomføre en kort høring i eget miljø.

Vi legger opp til at rådet kan gi sine innspill enten i form av et ekstramøte før sommeren eller ved at saken sendes på sirkulasjon. 

Virksomhetsrapportering T1 2022

Vi gikk gjennom den økonomiske situasjonen ved utgangen av første tertial. Det viktigste budskapet er at vi ikke forventer noen vesentlig endring i akkumulert resultat for bevilgningsøkonomien ved utgangen av året. 

Endelig versjon av ledelseskommentar og økonomirapport oversendes fakultetet.

Informasjonssaker

   
HMS

Det ble orienterit om status for gjennomføringen av ARK. Alle avdelinger har gått gjennom resultatene fra årets undersøkelse. Noen har lagd ferdig utviklingsplan, mens andre kobler arbeidet til senere seminarer i avdelingen. Det ser ikke ut til å være noen veldig kritiske funn i spørreundersøkelsen. 

Det er gjennomført fysiske  vernerunder for første gang siden pandemien startet. Vernerundene avdekket ikke noen vesentlige nye utfordringer med det fysiske arbeidsmiljøet. 

 
Status i arbeidet med å se på avdelingsstruktur Vi orienterte om at arbeidet med å se på avdelings-struktur først ble noe forskjøvet for å få avklart opprettelsen av nytt masterprogram. Nå er arbeidet pånytt skjøvet på fordi det har dukket opp en mulighet for fysisk samlokalisiering av instituttet. Samlokalisering gjør trolig endringer i avdelingsstrukturen mindre påkrevet.  
Instituttleder orienterer om aktuelle saker
  • Valg til nytt dekanat. det har kommet to forslag kanidater. Det blir valgallmøte 5.9.
  • Valgkomite instituttledervalg; Anne Moen, Sigurd Høye, Sissel Aastorp og Bettina Flores utgjør valgkomiteen til instituttledervalget
  • Areal;
    I samarbeid med Eiendomsavdelingen undersøker vi et nytt alternativ for en fysisk samlokalisiering av Helsam. 
 

Eventuelt

   
Publisert 19. mai 2022 13:37 - Sist endret 19. mai 2022 13:37