Referat instituttrådsmøte Helsam 11. mai 2023

Referat fra instituttrådsmøte 11.5.2023, kl 9 - 11 på møterom Helsefag, Forskningsveien 3a

Tilstede: Elin O. Rosvold, Lisbeth Thoresen, Jonas Kinge, Eline Aas (zoom) Sigurd Maurud, Line Løw, Helle Fritzsønn, Jon Andreas Næsgaard (zoom)

I tillegg: Merete Kristin Tschampe, Eva Margareta Auren Møkleby (zoom) og Knut Tore Stokke (ref)

 

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referat eller innkallingen

Referat fra møtet 18. januar er godkjent tidliger

 

Diskusjonssaker

   
Strategisk plan for fakultetet

Elin innledet til diskusjon med en orientering om arbeidet som er startet opp ved fakultetet. Strategiplanen tar utgangspunkt i overordnede føringer (UiOs strategiske plan og utviklingsavtaler) og dekanatets valgplattform. 

Tentativt innhold i planen ble gjennomgått. 

Det ble gitt innspill på områder vi bør jobbe for at får en plass i planene: 

  • primærhelsetjenesten må inn på linje med sykehusene blant samarbeidspartnere
  • folkehelseperspektivet
  • internasjonalisering
  • global helse
Instituttledelsen tar med seg innspillene til det videre arbeidet. 
Virksomhetsrapportering T1 2023

Knut Tore innledet med en gjennomgang av den økonomiske situasjonen og regnskapsresultatene. Kutt i inntekter kombinert med økt aktivitet gjør at bevilgningsøkonomien er sterkt presset. Forventet prognose ved utgangen av året er et akkumulert overforbruk på ca. 10 mill. 

Det ble diskutert mulige grep for å øke instituttets inntekter. Det mest nærliggende vil være å se på mulighetene for større produksjon i populære emner. Marginalkostnadene kan holdes lave så lenge det dreier seg om plenumsundervisning og vi har ledig romkapasitet.En slik økning kan skje gjennom å ta inn flere studenter fra andre programmer og/eller å kombinere ordinær undervisning med etter- og videreutdanning. 

Det vil også være behov for å redusere kostnadene. Fakultets varslede gjennomgang av studieprogramporteføljen kan bidra til det, men siden prosessene med å gjøre endringer i porteføljen er langsomme er det også behov for å se på om det er grep vi kan ta på kortere sikt. Elin orienterte om at instituttet vil ta initiativ til å samle programledere og avdelingsledere for å sette i gang et arbeid med dette. 

Rådet etterspurte prisingen av resultatkomponentene i fordelingsmodellen for en bedre forståelse av effekten av å øke produksjon. Det er ventet endringer i KDs fordelingsmodell med tilsvarende justeringer i modellene på UiO og fakultetsnivå, men vi ettersender en oversikt over prisingen av de ulike komponentene for årets fordeling. 

Virksomhetsrapportene blir ferdigstilt med de innspillene som ble gitt fra rådet. Endelig versjon ettersendes instituttrådet. 
Utredning av faglig grunnlag for en sammenslåing av MED og OD

Elin orienterte om utredningsarbeidet som iverksettes for å se på mulighetene for å slå sammene MED og OD. Initativet kommer fra universitetsledelsen og er ikke drevet fram av de to fakultetene. 

Det ble spilt inn at et tettere samarbeid med odontologi kan være relevant for flere av våre fag og at en kobling mot folkehelse vil være naturlig. Det ble samtidig pekt på at en sammenslåing kan redusere representativiteten opp mot universitet og at ODs krevende økonomiske situasjon må avklares i forkant. 

 

Informasjonssaker

   
HMS Ingen aktuelle saker  
Instituttleder orienterer om aktuelle saker
  • Arbeidet med samlokalisering; styrebehandling i universitetsstyret er utsatt til over sommeren. 
  • Velkomstsamling for nyansatte
    Vi vil samle nyansatte en gang i semesteret for en presentasjon av instituttet og de administrative tjenestene. 
  • Søkertall til studieprogrammene er gjennomgående gode. 
  • Etablering av mastertillegg
    SHE vil etablere et mastertillegg i bærekraftig helseutdanning. De leverer lærekreftene til de til sammen 20 studiepoengene som skal tilbys, mens Helsam vil stå for den studieadministrative driften. Instituttet får økonomisk kompensasjon i form av et halvt årsverk og inntektene knyttet til studiepoengproduksjon. 
 

Eventuelt

   
Publisert 24. mai 2023 08:48 - Sist endret 24. mai 2023 08:48