Referat instituttrådsmøte Helsam 6 desember 2023

Dagsorden til instituttrådsmøte 6.12.2023, kl 9 - 11 på møterom 18 Frederik Holsts hus

Tilstede; Elin O. Rosvold, Lisbeth Thoresen, Jonas Minet Kinge (zoom fra 10.35), Eline Aas, Helle Fritzsønn, Kirsti Langvatn, Sigurd Maurud

I tillegg Birthe Neset og Knut Tore Stokke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referat eller innkallingen

Det var ingen kommentarer til referat fra møtet 31. august

 

Diskusjonssaker

   
Budsjett 2024

Forslag til budsjett ble presentert for instituttrådet. Hovedtrekkene i budsjettforslaget er at inntektene og nettobidraget ikke holder tritt med lønnsveksten. Selv om budsjettet inneholder omtrent like mange årsverk neste år som i år så øker personalkostnadene mye, og ved utgangen av neste år vil vi ha opparbeidet et akkumulert merforbruk på ca. 11 mill. Et viktig grep på kort sikt vil være et enda sterke trykk på å hente ut synergier og effektivisere på undervisningsinnsats. På lang sikt vil vi være avhengig av økte inntekter og/eller å legge ned programmer og si opp ansatte.

Rådet ga innspill på at et grep for å øke inntekene på sikt kan være å åpne opp populære emner for større studengrupper. Emner i bedriftsøkonomi ble trukket fram som et særlig relevant eksempel både på grunn av stor etterspørsel og fordi eksamensformen innebærer små ekstrakostnader knyttet til å sensurere mange oppgaver. 

Det ble også spilt inn at det må problematiseres ovenfor fakultetet at dagens fordelingsmodell i for liten grad tar hensyn til aktivitetene som vi er forpliktet til å gjennomføre og at fakultetet og universitetet gjennom å vedta dagens programportefølje også har et ansvar for å sikre nødvendige ressurser.

Når dagens bemannig verken gir rom for å håndtere framtidig frikjøp eller avvikle forskningsterminer så ligger det for få ressurser inne. 

Økonomirapport og ledelseskommentarer sendes ut sammen med referat fra rådsmøtet.
Arbeid med strategi og årsplan for Helsam

Elin innledet med en oppsummering av arbeidet så langt. Vi har samlet innspill i alle avdelinger både med tanke på hva som skal videre til fakultets årsplan og hva vi som skal inn i årsplan og strategisk plan for instituttet. Vi vil skrive fram utkast til begge disse planene og deretter ta en ny runde i alle avdelinger for innspill til denne. 

Rådet trakk fram at vi i neste runde må be avdelingene svare ut hvilke punkter i planverket som viser fram egen virksomhet og eventuelle mangler i planen med utgangspunkt i det samme. 

I tillegg ble følgende punkter trukket fram: 

  • er kommunehelsetjenesten mer dekkende enn primærhelsetjenesten?
  • tydeliggjøre hva vi mener med hhv tverrfaglighet og flerfaglighet
  • markedsføring av studieprogrammen blir viktig med tanke på at konkurransen vil øke framover med mindre ungdomskull og gode søkere vil trolig bli enda viktigere for inntektene våre, det kan både dreie seg om stipendmuligheter for studenter utenfor EØS og tydeligere strategi mot utenlandske studenter innenfor EØS
  • justeringer i studieprogramporteføljen vil åpenbart bli en viktig oppgave, hvor også årsenheter og EVU må vurderes inn i større grad enn i dag
  • en større plass til det globale perspektivet
Vi kommer tilbake til saken i neste rådsmøte
Retningslinjer for personlig IT-utstyr

Rådet ga sin tilslutning til retningslinjene. Det ble trukket fram at vi må sørge for at det er lik praksis på hele instituttet.. 

Justerte retningslinjer implementeres. 

Informasjonssaker

   
HMS

I dialog med verneombudet har vi drøftet om det kunne være hensiktsmessig å opprette et eget lokalt arbeidsmiljøutvalg ved insittuttet. Pr i dag er Helsam integrert i faktultets arbeidsmiljøutvalg. 

 
Instituttleder orienterer om aktuelle saker
  • Status arbeidet med fagevaluering av forskningen. Det pågår et stort arbeid med egenevalueringene som skal leveres innne utgangen av januar. 
    Vi kommer tilbake til saken i neste møte. 
  • Status for arealer
    Vi venter på forlsag til erstaningslokaler for Stjerneblokka og vil se på innspill ift at vi blir værende i Frederik Holsts hus lengre enn tidligere antatt. 
  • Sigurd Maurud er valgt som midlertidig vitenskapelig ansatt til rådet for neste år. Belma Skender og Eudardo Ramirez Lizardi er varaer. 
  • Fakultetet har satt i gang en prosess for å se på den organisatoriske plasseringen av Sustainit og HELP. Et aktuelt forslag er at virksomheten helt eller delvis organiseres inn under Helsam. Vi kommer tilbake til saken i neste møte. 
 

Eventuelt

   
Publisert 15. des. 2023 13:14 - Sist endret 15. des. 2023 13:14