Referat instituttrådsmøte Helsam 8. mai 2024

Referat fra instituttrådsmøte 8.5.2024, kl 9 - 11 på møterom Helsefag, Harald Schjelderups hus

Tilstede: Elin O. Rosvold, Jonas Minet Kinge, Randi Opheim, Eline Aas (til 10), Sigurd Maurud, Helle Fritzsønn, Line Løw og Kristoffer Johansen

I tillegg; Birthe Neset og Knut Tore Stokke (ref)

 

 

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til referat eller innkallingen

Det var ingen kommentarer til referat fra møtet 17. januar 

 

Diskusjonssaker

   
Virksomhetsrapport T1 2024

Vi gikk gjennom forslag til virksomhetsrapporter. Overordnet så har økonomien i første tertial utviklet seg som forventet i budsjettet.

Med forvening om betydelig akkumulert merforbruk ved utgangen av året ble diskusjonen i stor grad preget av aktuelle tiltak på lengre sikt enn inneværende år.

Instituttleder påpekte at vi må forvente at det kan bli  mer drastiske tiltak  i personalpolitikken enn vi er vant med for å oppnå økonomisk balanse. Det ser vi også ut av tilsvarende diskusjoner andre steder i sektoren. 

Rådet ga innspill på at det vil være nyttig å diskutere policy for søknader til finansiører som ikke dekker overhead. 

Det ble også trukket fram at det vil være viktig at vi også ser på muligheter for økte inntekter enten det kobles mot betalende studenter eller tilpasninger til elementer som styrkes i ny fordelingsmodell. 

Virksomhetsrapportene ferdigstilles med bakgrunn i diskusjonen og ettersendes rådet sammen med møtereferat. 
Mulig sammenslåing av Avdeling for tverrfaglig helsevitenskap og Avdeling for folkehelsevitenskap

Vi orienterte om det igangsatte arbeidet med å se på muligheten for å slå sammen de to avdelingene. Status er at arbeidsgruppa jobber med saken og vil levere sin rapport innen utgangen av mai. 

Rådet hadde ingen kommentarer til den foreslåtte prosessen. 

 
Ny strategisk plan for instituttet Instituttleder orienterte om videre prosess med utvikling av ny strategisk plan for instituttet. Det settes ned en skrivegruppe på instituttnivå som vil utforme et forslag med basis i planverket på nivåene over oss og på planene i den enkelte avdeling.   

Informasjonssaker

   
HMS

ARK-undersøkelsen er gjennomført og avdelingene går nå gjennom resultatene for egen enhet og utvikler lokale tiltaksplaner. Det overordnete bildet er at resultatene i stor grad sammenfaller på tvers av avdelinger, innad i fakultetet og på UiO. 

Alle tiltaksplaner samles og oversendes fakultetet 14. juni. Når de lokale planene er klare vil vi ta en gjennomgang med sikte på å identifisere om det er noen oppfølgingspunkter som hører hjemme på instituttnivå. 

 
Instituttleder orienterer om aktuelle saker
  • Pågående arbeid med å se på studieprogramsporteføljen og økonomiske analyser av eventuell kutt i utdanningstilbudet
  • Flyttingen av Sustainit til Helsam
 

Eventuelt

   
Publisert 20. juni 2024 08:09 - Sist endret 20. juni 2024 08:09