Referat fra instituttrådsmøte 22. oktober

Sak 12/20 Dagens innkalling og referat fra møte 26. mai 2020 ble godkjent.

 

Sak 13/20 Virksomhetsrapportering 2. tertial 2020 

Virksomhetsrapport 2T og økonomirapport 2T er tatt til orientering. 

 

Sak 14/20 Ekstraordinær tildeling IMB 2020 

IMB har fått tildelt midler til 3 ekstra rekrutteringsstillinger og 20 nye studieplasser på medisinstudiet. Dette er ikke inkludert i dagens presentasjon om IMBs tildeling 2021 (sak 15/20). Tildeling 2021 vil bli presentert i oppdatert versjon på neste rådsmøte.

 

Sak 15/20 - (O) Tildeling IMB 2021 

Forslag til tildeling 2021 ble presentert.

 

Sak 16/20 - (D) Korona-situasjonen - innspill til instituttledelsen fremover 

Momenter fra diskusjonen:

- Undervisning: Er det tilstrekkelig ressurser til undervisningen? Behov for økt teknisk bistand og målrettet kompetanseheving på det digitale.

- Studentenes læringsutbytte er utfordret, men studentene kommer løpende med innspill. Forelesningene fungerer greit, men enkelte undervisere sliter fortsatt med digitale løsninger. Studentene ønsker mer fysisk undervisning (eks LSB, PBL, smågruppeundervisning), og mer interaksjon mellom lærer og studenter, med variasjon i studiehverdagen. Viktig å ivareta studentenes psykisk helse.

- Forskningsvirksomheten går i all hovedsak greit så lenge ansatte kan være til stede på jobb for å utføre sine oppgaver.

- Midlertidig vitenskapelig ansatte: Hva vet vi om hvordan ulike ansattgrupper har det? Feks nye utenlandske ansatte uten nettverk i Norge. Mange postdoktorer og stipendiater er bekymret for progresjon, selv med mulighet til å være i bygget. Ting tar lengre tid. Karriereutvikling er mer usikkert. Ønskelig med likere praksis på tvers av miljøer. [admsjef presiserte at det er opp til linjelederne å vurdere behovene lokalt, fordi miljøene er så ulike]. Enkelte postdoktorer har ikke fått sine lovpålagte forlengelser.

- Løsninger for julebord ble diskutert.

Oppfølginger

- Postdoktorer med lovpålagte forlengelser som ikke er effektuert, vil bli fulgt opp etter møtet og vil få innvilget dette.

- Instituttledelsen vil løfte problemstillingene fra instituttrådet til fakultetets ledermøte, i dialogmøte med dekanatet, samt i linjen til relevante personer. Det vurderes særskilte tiltak rettet mot midlertidig vitenskapelig ansatte.

- Julebord må foregå digitalt.

 

Sak 17/20 - (O) Instituttledervalget IMB 

Innen den utvidede forslagsfristens utløp var det kommet inn forslag på én kandidat. Valgstyret har godkjent forslaget fremmet av valgkomiteen for instituttledelse ved Institutt for medisinske basalfag for perioden 1.1. 2021 – 31.12. 2024 :

Instituttleder: Professor Lene Frost Andersen, Institutt for medisinske basalfag

Stedfortreder for instituttleder: Professor Arnoldo Frigessi, Avdeling for Biostatistikk

I henhold til valgreglementets § 26 pkt 2. velger Fakultetsstyret ny instituttleder. Saken er satt opp på agendaen til fakultetsstyremøtet 27.10. 

 

Sak 18/20 - (O) Orienteringer fra instituttledelsen

- Rune Blomhoff har meddelt at han etter en årrekke i lederrollen nå ønsker å dedikere sin arbeidstid til andre saker enn avdelingslederrollen ved Avdeling for ernæringsvitenskap. Vervet som avdelingsleder har vært utlyst internt på avdelingen, og Stine Ulven blir ny avdelingsleder fra 1. januar 2021. 

 

Sak 19/20 - Eventuelt

- Sykkelparkering: Flere ansatte har meldt et ønske om bedre fasiliteter for å parkere sykler innendørs. IMB er i gang med å utbedre dette. I første omgang gjøres en del parkeringsplasser i garasjen om til sykkelparkering. Det vil bli ca 40 plasser til sykler der. I tillegg ser IMB på muligheter for å etablere en overbygget, låsbar sykkelparkering ute sammen med Eiendomsavdelingen. Dette er en mer langsiktig og kostbar løsning.

 

O = orienteringssak

D = diskusjonssak

V = vedtakssak

 

Publisert 17. nov. 2020 19:39 - Sist endret 9. sep. 2021 10:17