Referat fra LAMU-møte fredag 14. juni

Deltakere

Arbeidsgiver: Unn-Hilde Grasmo-Wendler, Gaute Frøisland, Thoril Kristiansen

Arbeidstaker: Maria Krave, Erlend Huglen,

Studentrepresentant: forfall

BHT: Trine Evensen

Sekretær: Elisabeth Olsen

Sak 11/2019 Godkjenning av møteinnkalling

Sak 12/2019 Godkjenning av referat fra forrige møte i LAMU

Foreløpig referat fra møte i MED-LAMU 27. mars

Orienterings- og diskusjonssaker

Sak 13/2019 Fokusområde: forebygging og håndtering av trakassering, med fokus på seksuell trakassering

Hege Elisabeth Løvbak holdt en presentasjon som innledning til diskusjon og en enkel risikokartlegging. LAMU diskuterte problemstillingen, særlig om spesielt utsatte grupper og situasjoner som har større risiko enn andre. Det er ikke spesielle forhold ved vårt fakultet som skiller seg fullstendig fra andre enheter, men mange likheter i risikokartleggingen. Fakultetet har mange midlertidig ansatte, og mange internasjonale ansatte, som kan være utsatte grupper. 

Sak 14/2019 Kort orientering fra fakultetsledelsen

Det var ingen spesielle saker å orientere om denne gangen.

Sak 15/2019 Kort orientering fra lokalt hovedverneombud

Det har vært seminar for verneombud, hvor LHVO var representert. Det ble blant annet diskutert hvor langt taushetsplikten rekker og når man må informere ledelsen. 

Når det gjelder renhold i bygg 9 på Ullevål sykehus ser det ut til å ha bedret seg noe, men det er usikkert om det er noen varig løsning på plass. Innspillene fra LAMU var at dette er et gammelt og velkjent problem. Hovedutfordringene er at dette er OUS' lokaler, og OUS prioriterer selv hvor hyppig det vaskes. Det gjelder å purre og følge opp slik at man i hvert fall får den frekvensen på renholdet som OUS selv har bestemt at skal være standard.

ARK-undersøkelsen kommer i en ny versjon til høsten. Dersom den skal gjennomføres ved fakultette er det viktig at de ansatte involveres i arbeidet med å tilpasse undersøkelsen til lokale behov. En annen aktuell problemstilling er diskusjonen om økt studentopptak, som kan komme til å få konsekvenser for arbeidsmiljøet. Videre har hun vært på befaring hos NCMM. En av hovedutfordringene der er at HMS-problemer ikke blir tatt opp av midlertidige ansatte, som utgjør størstedelen av de ansatte

Sak 16/2019 Sykefravær ved Det medisinske fakultet i 2018

Presentasjon - saken ble utsatt til neste møte da man ønsket å bruke hoveddelen av møtet på sak 13. 

Sak 17/2019 HMS årsrapport for 2018

Sammenstilling av HMS årsrapporter for fakultetets enheter for 2018 - saken ble utsatt til neste møte da man ønsket å bruke hoveddelen av møtet på sak 13. 

Sak 18/2019 Diskusjon om bruk av velferdspermisjon ved sykdom hos foreldre/nære slektninger

Er det nyttig med felles retningslinjer for dette, for å oppnå tilnærmet likebehandling på tvers av fakultetets enheter? Gjeldende regler samt lokale retningslinjer finnes her: https://www.uio.no/for-ansatte/ansettelsesforhold/arbeidstid-og-fraver/permisjon/velferd/ 

Etter en diskusjon var det kun en som ikke var enig i at det er hensiktsmessig å vente til retningslinjer for velferdspermisjon som skal gjelder hele UiO foreligger, siden det er igangsatt et arbeid med det som mål. Maria Krave anbefaler at man ikke venter med dette.

Sak 19/2019 Referater

Referat fra AMU 11. mars 2019

Eventuelt

Det var ingen saker under eventuelt

Publisert 25. jan. 2019 10:12 - Sist endret 6. mai 2022 13:21