Referat fra møte i MED-LAMU 15. september 2022

MED-LAMU møtes fire ganger i året både på zoom og fysisk på Sogn Arena. 

Deltakere:

Arbeidsgiver: Anita Robøle, Thoril Kristiansen, Gaute Frøisland, Erlend Huglen

Arbeidstaker: Sissel Aastorp (HVO), Irene Auke, Katrine Ore, Karen-Marie Heintz

Studentrepresentant: 

Forfall, Trine Evensen BHT, Mia Brunelle Jønum

Sekretær: Anita Varsi Øien

 

1. Godkjenning av innkalling

Godkjent

 

2. Godkjenning av møtereferat

Referat fra forrige møte 9. juni 2022.

Godkjent

3. Orientering fra ledelsen

Type sak: Orientering

Orientering om eventuell samlokalisering av HELSAM og Fakultetsadministrasjon i Slemdalsveien 37.

Det har i flere år vært jobbet med samlokalisering av HELSAM og nå ser det endelig ut til å lykkes. Slemdalsveien 37 er godt egnet til å samle instituttet, og prosessen har kommet godt igang med arkitekter og det jobbes med konkrete løsninger.  Med 14000 kvm til rådighet fordelt på 2 bygg er det i tillegg plass til flere enheter. Det vurderes om det er mulig å samlokalisere HELSAM og eksempelvis fakultetsadministrasjonen? Nåværende leiekontrakt ved Sogn Arena går ut 31.10.2022.

Det understrekes at dette kun er informasjon om mulighetene videre, ingenting er besluttet. 

Likestilling og mangfold

UiOs tiltaksplan for mangfold, likestilling og innkludering 2021-2024, tiltakene er forankret i ledelsen ved UiO, og omfatter både ansatte og studenter ved universitetet.

Med utgangspunkt i UiOs tiltaksplan ble det nedsatt en arbeidsgruppe med mandat til  å utvikle lokale tiltak for arbeid med mangfold, likestilling og inkludering 2022-2024 ved Det medisinske fakultet.

I tillegg til å følge opp UiOs tiltaksplan foreslår arbeidsgruppa at MED iverksetter tre lokale tiltak:

1. Kunnskapsgrunnlag - Utvikle et mer kontekstbasert kunnskapsgrunnlaget for hvordan fakultetet kan unngå at ansatte som representerer et mangfold slutter.
- Hvordan: Samarbeid med Prosjektforum v/Masterprogram for Organisasjon, ledelse og arbeid, SV-fakultetet. En studentgruppe vil få dette som en prosjektoppgave høsten 2022.

2. Mentorprogram - Utvikle mentorprogram for å hindre frafall av ansatte som representerer et mangfold.
- Hvordan: Et forslag til innretning og organisering jobbes videre med til høsten 2022. Arbeidsgruppa har hentet inn erfaringer fra andre mentorordninger. 

3. Likestillings- og mangfoldsutvalg - Opprette et likestillings- og mangfoldsutvalg etter samme lest som andre fakulteter. Formål: Bidra til kontinuitet og forankring av arbeidet.

Formålet med utvalget er å støtte dekanatets likestillings- og mangfoldsarbeid, og å være pådriver for å fremme økt likestilling, inkludering og mangfold ved eget institutt og fakultetet som helhet.

4. Orientering fra lokalt hovedverneombud

Type sak: Orientering

Verneombudet (VO) på Institutt for klinisk medisin inviterte alle verneombudene fra fakultetet. Det ble drøftet roller og funksjoner og svært nyttig arena for både dialog, kunnskapsdeling, svare på spørsmål og orientere hverandre. Enighet blandt deltakerne at dette opplevdes både nyttig og relevant.

ARK: Evalueringer vedrørende tiltak det virker som at det har gått bra.
Kristin VO på IMB gjennomførte sommeravslutning. VO forum møtes 1 gang i semesteret og diskuterer tema som er aktuelle, eksempelvis renhold, konkrete forslag for å bedre arbeidsmiljø.
Mikal VO på fakultetsadministrasjonen har orientert om byggeprosjektet på Sogn Arena hvor det bygges om i første etasje og vil medføre noe byggestøy i en periode fremover. 
VO på fakultetet i sin helhet koordinerer seg veldig bra, zoom møtene med de andre VO fortsettes med.
Hovedverneombud ved UiO Hege Lynne går av med pensjon ved nyttår. Thomas Aulin trer inn som UiOs Hovedverneombud fra 01.01.2023.

5. Verdensdagen for psykisk helse 2022

Verdensdagen for psykisk helse:  UiO markerer verdensdagen for psykisk helse i en hel uke: Verdensuken for psykisk helse - Universitetet i Oslo (uio.no)

6. Eventuelt

Sykefraværsstatistikk - Uthenting av sykefraværsstatistikk ved UiO, har blitt mer arbeidskrevende etter overgang til DFØ-løsningene. Tidligere kunne det hentes ut i en enkel sykefraværsrapport fra SAPUiO, som inneholdt den relevante sykefraværsinformasjon for virksomheten. Denne rapportmuligheten har bortfalt, og nå må de ulike bestanddelene av sykefraværsstatistikken hentes ut hver for seg fra innsikt-verktøyet, for deretter manuelt å settes sammen til en rapport. Som styringsverktøy er det grunn til å tro den nye løsningen vil være like god som våre tidligere sykefraværsrapporter. Anita Ø og Erlend Huglen følger opp, og sykefraværsrapporten legges frem i novembermøtet til LAMU. 

Valg av verneombud  - Valg av verneombud  skal skje innen 1 november. Anita Ø kontakter enhetenes ledelse om å opprette valgstyrer.

Lokalt Hovedverneombud ved Medfak ønsker at referatene fra de øvrige institutt og senter ved fakultetet lenkes opp til fakultetets LAMU side. Ingen innvendinger til dette. Anita Ø etablerer rutine på dette ved fakultetet. 

 

Publisert 29. aug. 2022 10:37 - Sist endret 23. nov. 2022 10:48