Referat fra møte i MED-LAMU 3. juni 2024

Arealsaker, Fokusområder, LAMU seminar 2024, Lederseminar, Orientering fra lokalt hovedverneombud, MED-IT, ARK, evalueringsmetode for stipendiater.

Deltakere

Arbeidsgiver

Anita Robøle, Astrid Aksnessæther, Knut Tore Stokke

Arbeidstaker

Sissel Aastorp, Katrine Ore, Marit Ledsaak

BHT

Trine Evensen

Studentrepresentant

Marielle Kiil Sjølshagen

Sekretær

Elise Bjørntvedt Øie

Saksliste

Sak 17/24: Godkjenning av innkalling 

Innkallingen ble godkjent.

Sak 18/24: Godkjenning av referat

Møtereferat fra 04.04.2024 ble godkjent.

Sak 19/24: Orientering fra ledelsen 

Det orienteres om pågående streik. Det er foreløpig tatt ut 10 medarbeidere ved MED.

Ansettelser i ledelsen
Fakultetsdirektør: Ansettelsen er ferdigstilt og den nye fakultetsdirektøren tiltrer i begynnelsen av august. 
Seksjonssejef - Økonomi: Ansettelsen er ferdigstilt, oppstart i stillingen i begynnelsen av august.
Seksjonssjef - HR: Ansettelsen er ferdigstilt og den nye seksjonssjefen tiltrer 1. september. 
Seksjonssjef  på HELP: Ansettelsesprosessen er i gang. Oppstart i stillingen forventes fra oktober. HELP har blitt en ny seksjon under fakultetsadministrasjonen. 

Arealsaker
Livsvitenskapsbygget: Prosessen fortsetter. Det er opprettet arbeidsgrupper for mottaket hvor fakultetet har folk inne i ulike grupper. 
Klinmed: Prosessen med innflytting i bygg 10 går sin gang, og innflytting vil etter planen skje i september. Det vil også bli overtakelse av nye lokaler på Radiumhospitalet i september. Arealene inkluderer et nytt auditorium, nye undervisningsrom og forskningsrom. 
Det har vært diskusjon rundt KSB-bygg på AHUS. 
Det er også pågående arbeid knyttet til nye lokaler ved nye Aker sykehus og på det nye Rikshospitalet. 

HELSAM: Utflytting av stjerneblokka går sin gang. Ansatte ved HELSAM flytter inn i forskningsparken i påvente av en løsning med samlokalisering. SUSTAINIT flytter innen kort tid (juni 2024) og blir samlokalisert i Kristine Bonnevies hus. 


Utredning av mulig sammenslåing av OD-MED: Arbeidsgruppen overleverte rapport til UiO i mai 2024. Saken ble behandlet i Universitetsstyret 14. mai 2024. Rapporten konkluderte med at det ikke var hensiktsmessig med en sammenslåing på nåværende tidspunkt. 

Lederseminar: Et stort lederseminar ble nylig avholdt for ledere på nivå 2 og 3 ved fakultetet. Deltakerne inkluderte fakultetsledelsen med seksjonsledere, instituttledelsen med nestledere, samt ledelsen ved Veksthuset og NCMM. Seminaret fokuserte på temaet "ledelse" og inneholdt presentasjon av relevant fagstoff og gjennomføring av gruppearbeid.
Fakultetsledelsen har satt fokus på ledelse som et sentralt område. Det er lagt inn i tiltaksplanen at det skal utarbeides en ny håndbok for ledere. Dette vil være en sak som den nye HR-lederen vil ta tak i.
 

Sak 20/24: Orientering fra lokalt hovedverneombud

I juni 2024 skal det avholdes en konferanse for hovedverneombudene i sektoren Bodø. Tema er bla endringer i arbeidsmiljøloven. 
Det ble avholdt LAMU-seminar 15.04.2024 med tema «uakseptabel oppførsel», herunder diskriminering, mobbing, trakassering og vold. Foredragsholdere presenterte relevant innhold om temaet. 
Det har også vært gjennomført et sommerseminar for verneombudene i mai 2024. Seminaret omhandlet beredskapssamarbeidet. 
Det er en bestilling i vernelinjen med forespørsel om å kartlegge hvordan samarbeidet fungerer lokalt mellom verneombud og leder. Det kommer en spørreundersøkelse til verneombudene til høsten, som blant annet skal ta for seg opplevelsen av vervet. LAMU kan følge med på dette videre. Det har også blitt utnevnt et nytt verneombud ved NCMM.
Det etterspørres status for HMS-opplæring for ledere. Det presenteres at det er ønskelig at dette er noe LAMU kan sette mer fokus på. Det er behov for en oversikt over obligatorisks HMS-opplæring for ledere. HR må følge opp rapportmulighetene. Det presenteres at det er ønskelig å jobbe tettere i LAMU med utarbeidelsen av en lederhåndbok. 
 

Sak 21/24: Fokusområde 2024

OD-MED: Arbeidet er avsluttet 

MED-IT: Det har blitt gjennomført et omfattende kartleggingsarbeid. Nylig har det blant annet vært gjennomført to møter med HF- og SV fakulteteter som har vært nyttige. Kartleggingsfasen går mot slutten og arbeidet med å innhente bakgrunnsinformasjon avsluttes. Prosessen går over i en ny fase hvor innhentet informasjon bearbeides videre. 
Status på videre fremgang etterspørres. Tidslinjen for prosessen videre er noe usikkert på nåværende tidspunkt. Foreløpig rapport skal etter planen leveres 12. juni. 

ARK: Enhetene ved UiO jobber med utvikling og igangsetting av tiltak i perioden juni-september

ARK-rapporten som ble lagt frem i mars er nyttig og kan brukes videre som datagrunnlag for det LAMU har fokus på. I rapporten vies det mye plass til tema uønsket atferd. Blant annet fremgår det av rapporten at det er nødvendig med tydeligere informasjon om hvordan man melder ifra i varslingssaker. 
Videre fremgår det at MED kommer dårligst ut i kategorien «overbelastning» i alle stillingskategorier, men spesielt blant de vitenskapelige stillingene. Det rapporteres også om at ikke alle ansatte har gjennomført medarbeidersamtaler. 
 

Sak 22/24: Referatsaker

Referat fra Klinmed-LAMU

Referat fra IMB-LAMU

Referat fra NCMM-LAMU

Referat fra UiO-AMU

Eventuelt

Bedriftshelsetjenesten har hatt et møte med OD der temaet var nye evalueringsmetode for stipendiater. OD har gått bort ifra midtveisvurderinger, og erstattet det med «progress meetings». Hensikten med ny evalueringsmetode er at det skal være lettere for stipendiater å adressere eventuelle utforinger som kan oppstå underveis i prosessen. Det kan gis mer informasjon rundt dette hvis ønskelig.


På MEDs ph.d.-program er det et oppfølgingsløp bestående av oppstartssamtale, helårssamtale, utviklingssamtale og en midtveissamtale. Midtveisevalueringen består av en selvrapportering fra kandidaten og et evalueringsmøte med evaluator, veiledere og kanidat. Det avsluttes med en konfidensiell samtale mellom evaluator og kandidat. Evaluator rapporterer evalueringen på fastsatt skjema til fakultetet som følger opp ev. oppfølgingspunkter/utfordringer som er avdekket.
 

LAMU-møtet 12. august utgår da denne skulle omhandle OD-MED sammenslåingen.

 

Publisert 23. jan. 2024 15:52 - Sist endret 11. juli 2024 09:47