Referat fra IDF-møte 5. desember 2022

Informasjonsaker: Slemdalsveien 37 - Styresaker

Drøftingssaker: styresak 51/22 og styresak 52/22

Forhandlingssaker: ingen

Deltakere

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Niclas Berger (Akademikerne), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne), Ariel Sevendal (Parat), Svend Davanger (Akademikerne)

Forfall: Natalia Zubillaga (NTL), Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet)

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp (lokalt hovedverneombud)

Fra arbeidsgiver: Hans Mossin, Gaute Frøisland, Anita Robøle, Eivind Engebretsen (styresak 51/22), Elin Olaug Rosvold (styresak 52/22), Linn Bævre Arnesen (styresak 53/22), Aleksandra Weder Sawicka (referent)

Informasjonsaker

19/22 - Status for samlokalisering av Helsam og Fakultetssekretariatet i Slemdalsveien 37

ved Anita Robøle

Arbeidsgiver presenterte nåværende planløsning for bygg A og B i Slemdalsveien 37 samt redegjorde for faser i prosessen, frikjøp av flyttekoordinator og etablering av arbeidsgruppe. Problemstillinger nevnt under IDF-møte 17. oktober vil bli tatt med i videre arbeid (PowerPoint presentasjon). Arbeidsgiver skulle ta kontakt med de hovedtillitsvalgte for oppnevning av representant til arbeidsgruppen.

Spørsmål om hvorfor nåværende cellekontorer ikke vil bli beholdt ble besvart med forklaring at de ikke ville dekke behov for arbeidsplasser.

20/22 - Gjennomgang av styresaker til Fakultetsstyremøte 13. desember 2022

ved Hans Mossin

48/22-O Årsplan 2021-2023

Arbeidsgiver (v/økonomisjef) redegjorde for arbeidet med årsplanen med fokus på strategi- og budsjettseminar som hadde blitt gjennomført i november. Hovedtema for seminaret var fire UiO-ambisjoner samt tre case knyttet direkte til MED. Forskerforbundet mente dette av en grundig prosess.

49/22-O Økonomisk status pr. 31. oktober 2022

Arbeidsgiver (v/økonomisjef) redegjorde for økonomisk status per 31. oktober i henhold til styreframlegg.

50/22-O Arbeidet med frafall på studieprogrammet i klinisk ernæring

Arbeidsgiver (v/fakultetsdirektør) informerte om arbeidsgruppens arbeid, deres funn og forslag til tiltak. Akademikerne påpekte at frafall i studiet kan være knyttet til dårlige karrieremuligheter for alumni. Det er også kommet signaler fra Forskerforbundet om dårlig arbeidsmiljø tilknyttet studiet.

53/22-V Valg midlertidig vitenskapelig representant i fakultetsstyre

Arbeidsgiver (v/Linn Bævre Arnesen) informerte om prosessen: tross utsatt frist har kun en kandidat av midlertidige vitenskapelige ansatte har blitt meldt. Derfor må valgresultatet godkjennes av fakultetsstyre.

54/22-V Eksterne representanter i fakultetsstyre

Arbeidsgiver (v/fakultetsdirektør) informerte om to kandidater som skal foreslås som eksterne styrerepresentanter. Varakandidater er ennå ikke på plass, men vil bli funnet før styremøtet i desember. IDF vil bli informert når saken vil bli oppdatert med forlag til vara.

55/22-V Møteplan 2023

Møteplan og frister ble presentert.

Drøftingssaker

21/22 - Drøfting av styresak 51/22-V Etablering av Enhet for bærekraftig helse SUSTAINIT

ved Hans Mossin og Eivind Engebretsen

Forskerforbundet stilte spørsmål om hvorfor sakene om SUSTAINIT og HELP ikke tas opp som forhandlingssaker. Arbeidsgiver forklarte at for å behandle organisasjonsendring som forhandlingssak må alle tre vilkår oppfylles:

  • Organisasjonskartet endres
  • Endringen er ment å vare over seks måneder
  • Endringen medfører omdisponering av personale og/eller utstyr.

Det er her ikke snakk om omdisponering av personale siden alle involverte vil beholde sin oppgaveportefølje.

Etter å ha avklart dette redegjorde arbeidsgiver for endringer i saken i forhold til tidligere informasjonssak i IDF og styre.

Parat stilte spørsmål angående budsjettering av stillinger som ikke hadde med seg økning gjennom neste år. Arbeidsgiver forklarte at dette er i samsvar med gjeldende budsjetteringsmodell på UiO.

Forskerforbundet lurte på hvordan midlertidighet av hele enheten vil kan påvirke eksistens av Senter for global helse. Arbeidsgiver forklarte at SGH skal fortsette å eksistere hvis SUSTAINIT vil bli lagd ned, bare i en annen konstellasjon i organisasjonen. Forskerforbundet utrykte også ønske for samlokalisering av enheter og grupper i både SUSTAINIT og HELP. Arbeidsgiver bekreftet at dette er vurdert i forbindelse med samlokalisering i Slemdalsveien 37.

Akademikerne ønsket å få vite fordeler med opprettelse av SUSTAINIT. Disse ifølge arbeidsgiveren blir: synergieffekt, mindre sårbarhet for enkelte enhetene, bedre samarbeid for forskermiljøene og administrative ansatte. Akademikerne ba også om redegjørelse av rettskrav på stilling som Eivind Engebretsen skal ha samt rapporteringsvei. Rettskravet begrunnes med at SHE er langt større enn Senter for Global Helse og det nye Pandemisenteret til sammen, både målt i antall ansatte og økonomisk størrelse. Det alt vesentlige av arbeidet med å lede SUSTAINIT vil derfor knytte seg til ledelsen av SHE. Direktøren vil rapportere til dekan.

22/22 - Drøfting av styresak 52/22-V Etablering av Enhet for helsevitenskapelig pedagogikk HELP

ved Hans Mossin og Elin Olaug Rosvold

Arbeidsgiver redegjorde for endringer i saken i forhold til tidligere informasjonssak i IDF og styre. Lederskifte i begge grupper i den nye enheten er knyttet til pensjonsalder for begge nåværende ledere.

Forskerforbundet påpekte at mange ansatte i den nye enheten vil være i små stillingsbrøk. Dette ble grundig forklart av arbeidsgiver med gjennomgang av hver enkelt brøk.

Forhandlingssaker

Ingen

Eventuelt

Parat meldte sak knyttet til ingeniørstillinger på MED. Spesielt på IMB opplever ingeniører at de flyttes fra forskermiljøer de tilhører både når det gjelder oppgaveportefølje og fysisk uten å være involvert i prosessen. Sist meldte et Parat-medlem at vedkommende ble informert om flyttingen uten å være involvert. Videre melder ingeniører på IMB at ingeniørforum der planlegges å legges ned pga. sparing.

Arbeidsgiver kunne ikke svare ut detaljert siden saken hadde blitt meldt inn på kort varsel. Det ble avtalt at det ville bli arrangert et ekstraordinært IDF-møte i slutten av januar. Tre saker vil bli tatt opp i det ekstraordinære møtet:

  • Ingeniørsituasjon på IMB - mangelfull involvering i endring samt nedleggelse av ingeniørforumet.
  • Forskerlinje – endring av opptakskrav samt langt svar på opptak (meldt av Akademikerne)
  • Status for arbeidet knyttet til samlokalisering i Slemdalsveien 37
Publisert 27. nov. 2022 19:20 - Sist endret 3. apr. 2024 15:10