IDF-møte 27. februar 2023

Informasjonsaker: Saker til fakultetsstyremøte 7. mars - Slemdalsveien 37 - Jordskjelvet i Tyrkia, hva gjør MED - Ny bemanningsplan for REK

Drøftingssaker: Ingen

Forhandlingssaker: Ingen

 

 

Deltakere

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Martine S. Jensen (Akademikerne), Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Natalia Zubillaga (NTL), Svend Davanger (Akademikerne)

Forfall: Katrine Langvad Stensløkken (Forskerforbundet), Ariel Sevendal (Parat), Niclas Berger (Akademikerne)

Fra verneorganisasjonen: Sissel Aastorp

Fra arbeidsgiver: Anita Robøle (sak 5/23), Jacob Christian Hølen (sak 7/23), Hans Mossin, Elisabeth Pedersen Lange (sak 6/23), Linn Bævre Arnesen (referent)

Sakskart

Informasjonsaker

 

4/23 -I- Gjennomgang av styresaker til fakultetsstyremøte 7. mars 2023 

Hans Mossin orienterte fra sakskartet til møtet

Sakskart til fakultetsstyremøte 7. mars 2023

3/23-O Orientering om fellesundervisningen på studieprogrammet i klinisk ernæring

Det ble orientert om problematikk rundt frafall på ernæringsstudiet, og mulige endringer i opptak til studiet.

4/23-O Orientering om Campus Innlandet 

Det ble orientert om opprettelse av pilotavtale for 10 studenter med Innlandet sykehus som vil ha oppstart høsten 2025. Denne avventer signatur

5/23-O Studieavgift for studenter utenfor EØS-området og Sveits m.m.  

Studieavgift er ikke vedtatt ennå, og fakultetet avventer retningslinjer fra sentraladministrasjonen. Det ble opplyst fra NTL om at universitetet sentralt har orientert om at de også har sett på forslag fra UHRs arbeidsgruppe og at de var av den oppfatningen om at UiO anbefalte å bruke deres modell der det tas utgangspunkt i kategoriene i finansieringssystemet, ikke slik det sto i sakspapirene til fakultetsstyret om at man mest sannsynlig vil følge BOTT-modellen i denne saken. 

6/23-O Årsrapportering 2022

NTL etterspurte status på arbeidet med MEDs tiltak for likestillings- og mangfoldsarbeidet. Likestillings- og mangfoldsutvalget for fakultetet er nå i gang med sin møtevirksomhet, og tiltak skal utarbeides snarlig.

7/23-O Årsregnskap 2022 og virksomhetsrapportering til UiO T3 2022 

Fakultetet har et mindreforbruk på ca. 30 millioner kroner. Mindreforbruket har økt. Det var mindre investeringer i 2022, og nettobidrag fra eksternfinansiert virksomhet har økt. Ekstra strømutgifter har foreløpig ikke mottatt støtte, slik at ekstrautgiftene har blitt belastet enhetene. NTL lurte på om mulige kutt i stillinger/ansettelser er planlagt og om større belastning på gjenværende ansatte kan resultere. Det ble svart at det allerede vurderes nøye ved naturlig avgang, og at det er mulig at det vil være flere stillinger som ikke lyses ut i fremtiden. Det ble kommentert fra NTL at hvis antall ansatte reduseres og stillinger holdes vakante er det da er viktig å kutte tilsvarende i arbeidsoppgaver. Mange ansatte på UiO opplever i dag at arbeidsbelastningen øker da kollegaer som slutter ikke erstattes og oppgavene deres fordeles på de gjennværende. NTL mente at dette må unngås. Det ble også kommentert av Akademikerne at vitenskapelige ansatte har blitt pålagt mer undervisningsoppgaver og at de ikke er den eneste stillingsgruppen som kan pålegges større arbeidsbelastning.  

8/23-D Strategi 2026 

Fakultetet jobber med å utarbeide årsplan for 2024. Innspill fra fakultetsstyret i mars vil tas videre i Lederforum-møte, og saken berammes vedtatt av fakultetsstyret til høsten.

9/23-O Langtidsplan 2023 - 2027 

Langtidslan er en femårig rullerende økonomisk plan som oppdateres årlig. over 40 % av inntektene til fakultetet kommer fra eksterfinansiert virksomhet. Fakultetet er avhengige av eksternfinansiering. Bortfall av gaveforsterkning og reduserte budsjetter hos NFR har ikke ennå slått inn i økonomien. Det er ikke lagt inn kutt fremover, men samtidig er det knyttet usikkerhet til inntekstsnivået fremover. 

5/23 -I- Status Slemdalsveien 37

ved Anita Robøle

Det forhandles fortsatt om vilkår, og det er derfor ikke mye ny informasjon å presentere. Fakultetet avventer ferdig forhandling fra Eiendomsavdelingen. 

6//23 -I- Jordskjelvet i Tyrkia og Syria, hva gjør UiO/MED

ved Elisabeth Pedersen Lange

Enkelte ansatte er veldig berørt av jordskjelvet. Det er blitt videresendt informasjon rundt krisetelefon og annen bistand til ansatte. I tillegg skal det arrangeres et møte for berørte ansatte. Det har også vært spurt om mulig innsamlingsaksjon ved UiO. Fakultetet videresender informasjon, men har ikke igangsatt egne initiativ.

7/23 -I- Oppdatert bemanningsplan REK sør-øst 

ved Jacob Christian Hølen

Bemanningsplanen er revidert på bakgrunn av at ansvarsområdene til REK er økt i antall og omfang. REK har derfor økt bemanningen fra 15 ansatte til 24. Bemanningsplanen er nå oppdatert. Stillingsutlysningene har beskrevet de nye oppgavene og ansvarsområdene. De ansatte og verneombud har vært inkludert i prosessen med utarbeidelse av ny plan. Det ble påpekt fra NTL at fakultetet bør ta lærdom av saken, slik at tilsvarende saker presenteres for IDF i forkant og at saken drøftes med de tillitsvalgte da det er de som tar ut medbestemmelsen på vegne av sine medlemmmer og at det ikke gjøres gjennom verneombudet. Siden bemanningsplanen allerede var implemetert, så tok NTL dette til orientering.  

saksnotat oppdatert bemanningsplan (pdf)

bemanningsplan 2013

bemanningsplan  2023

8/23 -I- Eventuelt 

IMB har behov for flere kontorplasser. Det ble presentert på allmøte i 2022. Det er blitt foreslått alternative modeller, og det er valgt en løsning med noen celle-kontorer i kombinasjon med åpent landskap. Det har vært god medvirkning fra de ansatte, og IDF ble bedt om tilbakemelding på hvordan de vil ha saken presentert fremover. IDF ønsker å få presentert de nye planene, samt de andre modellene som ble forkastet. Det ble kommentert på at det ikke nødvendigvis blir økonomiske innsparinger på åpent landskap. Antall stille- og møterom er gjenstand for forhandling. Det var enighet om å sette opp et nytt møte til saken så snart som mulig. 

Drøftingssaker

Ingen

Forhandlingssaker

Ingen

 

 

Publisert 6. mars 2023 15:13 - Sist endret 3. apr. 2024 15:10