Referat fra IDF-møte 30. oktober 2023

Deltakere   

Fra tjenestemannsorganisasjonene: Vigdis Bjerkeli (Forskerforbundet), Martine Sæterli Jensen (Akademikerne), Ariel Sevendal (Parat), Natalia Zubillaga (NTL)  

Fra arbeidsgiver: Hans Mossin, Elisabeth Pedersen Lange, Anita Robøle, Margrethe B. Ytterstad, Jan Bjaalie, Trude Abelsen (IMB), Cathrine Følstad (IMB), Hela Soltani (IMB), Kine Yttersian (Klinmed) 

Fra vernelinjen: Sissel Aastorp 

34/23-I: Saker til fakultetsstyremøte 7. november 2023 

Sakene ble presentert av Hans Mossin. På styresak 43 minnet NTL om at ansatte må inkluderes tidlig, slik at deres rett til medvirkning blir mulig å tilrettelegge for.  

På sak 47 spurte Forskerforbundet om det er medarbeidere som ikke inkluderes i ARK undersøkelsen ved Det medisinske fakultet. Sist undersøkelsen ble gjennomført, ble ingeniørene glemt. Hvem som skal være med i ARK undersøkelsen er ikke detaljert på fakultetet ennå.  

På sak 49 kommenterte NTL på balansegangen mellom økonomi og arbeidsplasser. Det skal reduseres i bemanning for å få langtidsbudsjettet til å gå opp. Det er en fare for at arbeidsbelastningen blir lagt over på den enkelte arbeidstager. Det ble svart at oppgaveporteføljen skal følges tett, slik at det ikke blir en større belastning på ansatte enn den enkelte skal ha. Bjaalie vil foreslå å starte med arbeidsoppgaver som skal bort. Man må forenkle der man kan.  

sakskart

35/23-D: Vaktplan og retningslinjer for beredskapsvakt ved KPM IMB 

Saken ble presentert av Hela Soltani. Parat kommenterte på arbeidsplanen. Det er ønsket at man fortsetter med hver femte uke, og ikke går over til hver syvende uke. Det vil minke den økonomiske kompensasjonen for de ansatte som har hatt beredskapsvakt frem til nå. NTL støtter Parats tilbakemeldinger. NTL oppfattet at partene var enige i forhandlingene om at de ansatte ikke skulle tape på ordningen. Nå skal to nye ansatte inn i vaktplanen, og det oppleves som usikkert om de er kvalifisert.  

Arbeidsgiver melder at det var viktig for arbeidsgiver å ta til seg tydelige tilbakemeldinger om at ordningen er en belastning for de ansatte som deltar i den. Arbeidsgiver ønsker å minske belastningen per ansatt som inngår i beredskapsavtalen, ved å kunne dele belastningen på flere ansatte. Parat sier at det ble signalisert at dette er en ordning som de ansatte ønsker å stå i. Det bør være hver femte uke, og at vaktene i hovedsak går til de som har rom-ansvar. NTL sier at de ikke har fått tilbakemeldinger om at det var ønske om å endre frekvens på vaktene. NTL er overrasket over at det er flere som skal inn i ordningen.  

Per i dag, inngår 5 ansatte i avtalen. Det er ikke pålagt å være med som beredskap, det er en frivillig avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker slik at arbeidsgiver har ingen sikker tilgang til ansatte som kan inngå i beredskapsavtalen. Arbeidsgiver har et lovpålagt ansvar for å sikre beredskap og mener det er derfor viktig at flere kan inngå i avtalen slik at arbeidsgiver blir mindre sårbar. Parat sier at medarbeiderne vil bli veldig skuffet, dersom flere inkluderes. NTL ser ikke hva arbeidsgiver tjener på ved å gjøre dette. Det oppleves som veldig problematisk for de ansatte. Det var behov for justeringer på kostnadene, ikke at flere skal inngå i ordningen. Forslaget til NTL er at man fortsetter med de fem menneskene man har i ordningen nå, og heller utvider ordningen, om det viser seg at noen vil avslutte. Arbeidsgiver svarte at kvalifisert personale ikke er lett å skaffe på kort varsel og at det er derfor viktig med en større “pool” med ansatte som inngår i avtalen og er kjent med arbeidet og enheten. 

Arbeidsgiver bekreftet at de tar med seg tilbakemeldingen fra organisasjonene.  

NTL har behov for mer tydelighet. De har ikke fått tilbakemelding om at ordningen ikke fungerer, og det var økonomiske årsaker til at man gikk til forhandlinger.  

Arbeidsgiver spurte om organisasjonene har andre tilbakemeldinger til retningslinjene, men det ble signalisert at det ikke var andre deler av saken som er ønsket drøftet. 

Arbeidsgiver mente at det kan være utfordrende at det er så få som inngår i avtalen. Arbeidstaker kan når som helst melde at de ikke ønsker lenger å være med i beredskapsavtalen siden den ikke er pålagt. Arbeidsgiver vil da få et stort problem dersom det er for få ansatte igjen. 

Forskerforbundet foreslo å ha en reservegruppe tilgjengelig om noen går ut av ordningen.  

Beredskapsplanen skal egentlig drøftes en gang i året, hvilket ikke er blitt gjort.  

IMB har en annen oppfatning av hvor belastende ordningen ble vurdert. Arbeidsgiver ønsker at beredskapsvaktene blir en mindre sårbar ordning.  

NTL sier at det ikke er frekvensen som er belastende. Men det er begrensende å ha beredskapsvakt. Det er begrensende å være i beredskap, og ikke for belastende å være del av ordningen.  

Det ble enighet om å sette saken opp igjen til drøfting neste møte.  

Saksfremlegg (pdf)

Vedlegg 1 (pdf)

Vedlegg 2 (pdf)

Vedlegg 3 (pdf)

Vedlegg 4 (pdf)

36/23-I: Oppdatering på arealsaker ved Det medisinske fakultet 

Saken ble presentert av Anita Robøle. Det ble vist til at arealsakene ble presentert i gjennomgangen av fakultetsstyresakene. 

Det ble stilt spørsmål om flytting på SA. Robøle svarte at medarbeidere for Forskningsadministrasjonen er på plass i 2. etg. Medarbeidere som flytter fra 2. etg. kan flytte inn fra i dag. Alt er ikke på plass slik man ønsker enda, men det jobbes med å få alt snarlig på plass. 

Leiekontrakt på SA for fakultetsadministrasjonen løper til oktober 2028. 

37/23-I: Status innføring av nytt saks- og arkivsystem 

Saken ble presentert av Anita Robøle. Det var ingen nyheter siden sist. Det er ikke blitt gitt informasjon siden i vår. NTL har hørt at det har vært noen justeringer på hvor omfattende prosjektet skal være. Prosjektet er flyttet fra OPA til IT. NTL ønsker mer informasjon.  

Robøle bekreftet at hun vil etterspørre mer informasjon fra prosjektet. Parat gav tilbakemelding om at det er dårlig opplæring i forvaltning ved UiO for saksbehandlere. Det bør bli bedre opplæring når nytt system innføres. 

38/23-I: Status utredning av sammenslåing av OD og MED 

Saken ble presentert av Hans Mossin. Mandatet er skrevet, og luftet med MED og OD. En del av kommentarene og bekymringene er hensyntatt, og mandatet har nå vært i sentralt IDF og Universitetsstyret. Det vil oppnevnes en representant fra MED og en fra OD i arbeidsgruppen. Og det avsettes en ressurs i sentraladministrasjonen som sekretariatsfunksjon. Gruppen får frist 30.06.2024 (et halvt år etter de starter).   

39/23-I: Tentative datoer til fakultetstyret og IDF 2024

Foreløpige tentative datoer til fakultetsstyret 2024 er; 12. mars, 7. mai, 18. juni, 24. september, 5. november og 10. desember. På grunn av flytting av ledermøter må IDF legges senere på dagen (12-14), og det ble derfor bedt om samtykke til at IDF godtar ca. en halv dag mindre til gjennomlesing og kommentarer (per nå har IDF en uke.) 

Det ble gitt tilbakemelding fra NTL om at det er kort frist for styret på å lese kommentarene som er gitt i IDF møte. NTL ønsker i utgangspunktet ikke kortere frister, men det ble gitt samtykke til at referatet kommer til gjennomlesning en halv arbeidsdag senere enn per nå. Dermed blir kommentarfristen en halv dag kortere. 

Tentative datoer for IDF 2024 blir: 4. mars, 29. april, 10. juni, 16. september, 28. oktober og 2. desember. Tid 12-14. 

40/23-I: Eventuelt

Det var ingen saker til eventuelt 

Publisert 23. okt. 2023 09:33 - Sist endret 3. apr. 2024 15:10