Referat instituttrådsmøte Helsam 17. mars 2021

Referat fra instituttrådsmøte 17.3.2021, kl 9 - 11 på Zoom

Tilstede; Terje P. Hagen, Eline Aas (til 10), Heidi Fjeld, Kåre Moen, Kaja Kvaale, Kirsti Langvatn, Line Løw, Henry Ramana,

I tillegg; Irene Auke

Sak/tema

Beskrivelse/momenter fra diskusjonen

Oppfølging/ansvarlig

Kommentarer til innkallingen

Det var ingen kommentarer til referatet fra møtet 20. januar 

 

 

Diskusjonssaker
Disponering av nye faste stillinger

Instituttleder innledet til diskusjon ved å gå gjennom forutsetninger, usikkerheter og forslag til disponeringer av nye faste stillinger. Styrende for vurderingene har primært vært å oppnå bedre balanse mellom behov og kapasitet i den enkelte avdeling.

Sentrale momenter fra diskusjonen var; 

  • om planen for disponering i større grad bør vektlegge styrking av avdelingslederfunksjonen
  • hvor stor andel av budsjetterte stillinger som bør disponeres og med det konsekvensene av om en planlagt tilsetting ikke lar seg gjennomføre på grunn av svekket økonomi
  • mulighetene for å realisere forskningsterminer
Instituttet jobber videre med planen for disponering av nye stillinger og tar stilling til spørsmålet om å styrke avdelingslederfunksjonen etter å ha vurdert den økonomiske utviklingen ved første tertial. 

Informasjonssaker

HMS    
Instituttleder orienterer om aktuelle saker
  • Koronasituasjonen:
    Vi har økt hyppigheten av info-eposter på norsk og engelsk som en oppfølging av undersøkelsen blant ansatt før jul.
    Selv om byggene nå er stengt for studenter så vil det åpnes for at master og forskerlinjestudenter kan søke om tilgang til lesesalsplasser. 
  • Utredning masterprogram: 
    Det er satt ned en arbeidsgruppe med representanter fra Sykvit, Helsevit og SME som ser på hvordan THF-programmet kan justeres for å ivareta det sykepleiefaglige miljøet. 
    Fakultetsstyret har i tillegg vedtatt at det skal utredes en master i folkehelsevitenskap og bærekraftige helsetjenester. Det arbeidet vil starte til høsten og det vil kreve en bredere  sammensatt gruppe.
  • Prosjekt kartlegging av arbeidsprosesser:
    Det ble informert om hvem som har blitt intervjuet som en del av kartleggingen i prosjektet og hvem som skal bidra på workshopene. 
    Det ble spilt inn at rollen fast vitenskapelig ansatt ikke er representert inn i intervjuer eller workshop. Knut Tore tar med seg til prosjektet spørsmålet om hvordan denne rollen kan ivaretas. 
 

Eventuelt

   
Publisert 25. mars 2021 11:05 - Sist endret 25. mars 2021 11:06