Referat fra møte i MED-LAMU

 

 

 
  • Deltakere

Arbeidsgiver: Unn-Hilde Grasmo-Wendler, Elise Bjørgo, Marianne Midthus Østby

Arbeidstaker: Marian Berge Andersen, Katrine Ore, Irene Auke

Studentrepresentant: forfall

BHT:  Trine Evensen

Sekretær: Elisabeth Olsen

  • Sak 13/2017 Godkjenning av møteinnkalling

Møteinnkallingen ble godkjent

Orienteringssaker

  • Sak 15/2017 Kort orientering fra fakultetsledelsen

Det er en endring i vernelinjen, Espen Andersen slutter som lokalt hovedverneombud. Hans vara går da inn som nytt lokalt hovedverneombud, det er Marian Berge Andersen. Liv Prestgård er valgt til hennes vara. Espen ble takket for innsatsen han har gjort i vernelinjen og i LAMU.

  • Sak 16/2017 Kort orientering fra lokalt hovedverneombud

Som nytt lokalt hovedverneombud er det ikke umiddelbart mange aktuelle saker i spill. Det ønskes generelt flere sentrale rutiner i HMS-arbeidet, særlig er det behov for en person sentralt som har høy kompetanse innen kjemikalier i lab-arbeid.

  • Sak 17/2017 Sykefravær ved fakultetet i 2016

Sykefraværet ble tatt til etterretning. Det er kjente mønstre i forskjellen mellom vitenskapelig og teknisk/administrativt ansatte, samt mellom kvinner og menn. Det er viktig å følge opp langtidssyke og holde kontakten underveis i sykefraværet. Ansatte i bistillinger glemmer noen ganger å levere sykemeldinger til begge arbeidsgivere.

Vedlegg: Presentasjon av sykefravær ved UiO og ved fakultetet

Diskusjonssaker

  • Sak 18/2017 Fokusområde for 2017: Innføring av hospiteringsordning ved fakultetet.

Ett av fokusområdene for LAMU i 2017 er IA-arbeid med fokus på hvordan man letter lykkes med omplassering som tiltak når det er aktuelt. En hospiteringsordning kan over tid bidra til at omplassering i et IA-perspektiv lettere kan gå i orden, men vil først og fremst kunne øke den interne kompetansen på tvers av enheter, samt gi bedre samhandling.

Flere i LAMU hadde eksempler på forskjellige vellykkede hospiteringsopphold, både internt og eksternt, med forskjellig varighet. Det er viktig å kunne være fleksibel og se for seg hospiteringsordninger som både er kortvarige og langvarige, og hvor man i varierende grad beholder egne oppgaver i hospiteringsperioden. Det er mange mulige løsninger som kan vurderes ut fra den ansatte og arbeidsgivers behov og ønsker. Det kan være alt fra å beholde alle oppgaver men være på hospiteringsstedet f.eks en gang i uka for å jobbe sammen med andre som har tilsvarende oppgaver, til å bli helt fristilt fra sin stilling i en periode for å gå helt inn i en hospiteringsstilling et annet sted. I både administrative og tekniske stillinger bør det være mulig med hospitering internt på fakultetet, og også på tvers av fakulteter. Det vil være viktig at man i avtaler om hospitering også gjør det klart hvilke oppgaver som skal beholdes, og hvilke som fordeles til andre eller settes på vent.

Vedlegg: Diskusjonsnotat

Referatsaker

Det ble foreslått at trivselsreglene for Sogn Arena slås opp på veggen eller at de som jobber der får påminnelse om dem på andre måter.

Publisert 24. mars 2017 10:45 - Sist endret 21. sep. 2017 10:46