Referat fra MED-LAMU 1.juni 2023

Godkjenning av innkalling og møtereferat - Orientering fra ledelsen - Orientering fra lokalt hovedverneombud LHVO - ARK - Fokusområde 2023 - HMS  årsrapport 2022 - Sykefraværsstatistikk 

Deltakere

Arbeidsgiver

Hans Mossin, Kine Yttersian, Knut Tore Stokke

Arbeidstaker

Sissel Aastorp, Katrine Ore, Marit Ledsaak

Studentrepresentant

Marielle Kiil Sjølshagen

Sekretær

Elisabeth P. Lange

Saksliste

Sak 10/23: Godkjenning av innkalling

Innkalling godkjent.

Sak 11/23: Godkjenning av møtereferat

Referat godkjent

Sak 12/23: Orientering fra ledelsen

Utbygging OUS. Utbyggingen til OUS vil sannsynligvis bli merkbar for våre ansatte og studenter i en lang periode selv om prosjektet lover at de skal legge til rette. Det er opprettet en nettside med informasjon om byggeprosjektet. 

Kontorplasser IMB. Etter planen skal det skje en ombygging av kontorplassene til administrasjonen i 2.etg. mer mer bruk av åpne kontorløsninger. Saken behandles i IDF.

Eiendomsforum MED. Det opprettes et eiendomsforum på MED men bla ledelsen på fakultetet, EA og UiOs økonomidirektør. Forumet vil sikre informasjonsflyt og innsikt i de store byggesakene, feks Livsvitenskapsbygget, sykehusutbyggingene og flyttingen av HELSAM. Forumet starter opp med møte i juni og vil ha møter hver måned fremover.

Strategiprosess på fakultetet. Dekanatet har initiert en strategiprosess med utgangspunkt i valgprogrammet. Utkast til strategi har vært diskutert i den utvidede ledergruppen flere ganger og vil også bli diskutert i miljøene på fakultetet. Fakultetsstyret vedtar den nye strategien til høsten. Strategien vil være utgangspunktet for årsplanen.

SLEMDALSVEIEN 37. Det er ikke noe nytt i saken om mulig flytting av HELSAM til Slemdalsveien. Det er ventet en avklaring etter sommeren. Statsbygg og KD må kobles inn i saken.

Utredning om sammenslåing av OD og MED. Universitetsledelsen har bestilt en utredning om fordeler og ulemper ved å slå sammen disse fakultetene som grunnlag for en konklusjon. Utkast til mandat og arbeidsgruppe skal være klart før ferien og arbeidet starter til høsten.

Sak 13/23: Orientering fra lokalt hovedverneombud LHVO

Det skal være omvisninger for HVO ved UiO på MED de nærmeste månedene, fra juni til september.

Fra LAMU-seminar ved UiO i vår: Forberedelser til ARK-gjennomføring i 2024 var hovedtema og hvordan vi skal forberede oss godt til prosessen. I Menti undersøkelsen kom det frem at den viktigste rollen LAMU har i kommende ARK undersøkelse er: å ansvarliggjøre instituttene, være med i utviklingen av kommunikasjonsplan ved utrullingen, tydeliggjøre lederansvar og tydeliggjøre overfor ansatte hvor viktig det er at alle bidrar, skape entusiasme for ARK bla ved å vise til resultater ARK har gitt og LAMU er en pådriver for å sette av nok ressurser til prosessen.

Status fra vernelinjen:

IMB: Har noe etterslep i HMS arbeidet på grunn at ny HR leder og semi ny HMS koordinator. De revitaliserer nå HMS gruppen. De har livsfasepolitikk som et fokusområde; å få ansatte til å yte bedre i alle livsfaser. De jobber med fadderordning og vil orientere om dette senere i LAMU. Torgeir kvernstuen har laget en nettside med informasjon om byggeprosjektene knyttet til IMB.

KLINMED: Det går bra på instituttet, de følger godt opp tiltak fra ARK. Det har vært noen utfordringen med lite informasjonsflyt om flytteprosess ved Rikshospitalet/Gaustad. Klinmed følger opp dette.

HELSAM: Ny instituttleder skal ha møte med verneombud.

NCMM: Det har vært en kartlegging som viser at stipendiater og post doc ikke har en følelse av samhold ved enheten. De midlertidig ansatte opplever ingen medbestemmelse. De savner fokus på onboarding. NCMM følger opp med uformelle møter med ansatte og direktør. POST doc og phd blir oppfordret til å danne uformelle møtearenaer. En sosialkomite er opprettet og skal arrangere non-scientific events for å styrke samholdet. verneombudet synes dette er positivt. LAMU ber om en status på dette til høsten.

 

Det er mange nyansatte ved REK. Det er ikke meldt om noe i fakultetsadministrasjonen.

 

 

 

Sak 14/23: Oppsummering av erfaringer fra gjennomføringen av ARK 2022  ARK

LAMU støtter oppsummeringen.  Det blir viktig for prosjektet å være bevisst på hvilket nivå informasjonen og de ulike tema hører til. Det var enighet om at handlingsplanen til Klinmed har en god struktur.

Sak 15/23: Fokusområdet 2023

Anita Robøle informerte om at UH-sak. Prosjektet er utsatt ett år. Det er sannsynlig at det vil kommer etter sommeren 2024. Fakultetet kan forberede seg til nytt system ved ved å rydde og avskrive saker og sørge for at saker blir lagt i ePhorte.

Sak 16/23: HMS årsrapport 2022

Hovedverneombudet tok opp spørsmålet om å ta i bruk CIM også som avvikssystem, og vil komme tilbake til flere sider av saken. Sak 16/23 blir også sak på neste LAMU-møte.

Sak 17/23: Sykefraværsstatistikk

Det ble kort referert om saken i møtet. LAMU vil også få presentert sykefraværsstatistikk på høstens møte.

Sak 18/23: Referatsaker

Referat fra AMU UiO
LAMU møter høst 2023: 14.09 og 16.11

Eventuelt

Publisert 27. feb. 2023 10:46 - Sist endret 6. sep. 2023 10:01